Nová registrace Zapomenuté heslo

Velmi snadné
> 60 min
3,8 (8x)
3. 7. 2020
Dampfnudeln s višněmi a vanilkovou omáčkou
Apetit
Dampfnudeln s višněmi a vanilkovou omáčkou
Apetit


Velmi snadné
> 60 min
3,8 (8x)

Vzhledem připomínají populární germknödly, ale na rozdíl od nich mají krásně vypečenou spodní kůrčičku. Nevaří se totiž ve vodě, ale napařují se (a zároveň naspodu opékají) ve směsi mléka, másla a cukru.


Nezhasínat obrazovku

Suroviny

Na 12 kusů

Nezhasínat obrazovku

Suroviny

Na 12 kusů

Na knedlíky

Na napaření

Na vanilkovou omáčku

Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu

Chybí vám suroviny?

Další recepty níže

Nutriční hodnoty

Na recept

  • Energie 8005 kcal
  • Bílkoviny 238 g
  • Sacharidy 666 g
  • Tuky 465 g
Ukázat všechny hodnoty Skrýt

Postup přípravy

Autor: redakce Apetitu, z vydání Apetit 2019/7

Přidat hodnocení

Jak se vám recept líbil?

Prosím doplňte hodnocení!

Děkujeme!

Vaše hodnocení bude zanedlouho publikováno.

Sdílejte recept s přáteli:

Hodnocení

3,8/5

Hodnocení receptu

3,8/5
(8 hlasů)
5
4
3
2
1

Sdílet

Recept je součástí kolekce

Časopis

Recept je z vydání:

Apetit 2019/7

Léto je tu a zahrady i tržiště oplývají svěží zeleninou a zralým ovocem. Uvařte s námi báječná letní jídla z cuket a rajčat, naložte křehkou zeleninu a připravte pikantní čatní, které se bude skvěle hodit ke grilovanému masu. Vydejte se na reportáž k pohádkovému rybníku na Kokořínsku, kde možná nechytíte zlatou rybku, ale čerstvého pstruha, úhoře či jesetera vám tam uloví dva sympatičtí rybáři. Borůvky, višně a meruňky si vychutnejte v ovocných knedlících. Třešně, maliny, rybíz a broskve proměňte v božské dezerty. Zkrátka užívejte si léta plnými doušky! Apetit, napsáno s chutí.

Související články

Vanilka

Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická

Vanilka je surovinou, kterou by bylo při přípravě krémových náplní, tvarohových dortů, pudinků a vanilkových rohlíčků škoda vynechat. Není snad krásnější sladká vůně, která se line z trouby. Často místo pravé vanilky používáme její náhražku v podobě vanilínu  – protože pravá vanilka je zkrátka příliš drahá. Víte, co stojí za její vysokou cenou?