Vzhledem připomínají populární germknödly, ale na rozdíl od nich mají krásně vypečenou spodní kůrčičku. Nevaří se totiž ve vodě, ale napařují se (a zároveň naspodu opékají) ve směsi mléka, másla a cukru.
Suroviny
Na 12 kusů
Suroviny
Na 12 kusů
Na knedlíky
Na napaření
Na vanilkovou omáčku
Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu Zkopírováno
Chybí vám suroviny?
Další recepty nížeNutriční hodnoty
Na recept
- Energie 8005 kcal
- Bílkoviny 238 g
- Sacharidy 666 g
- Tuky 465 g
Postup přípravy
Autor: redakce Apetitu, z vydání Apetit 2019/7
Přidat hodnocení
Hodnocení
3,8/5Vytisknout
Sdílet
Recept je součástí kolekce

Recept je z vydání:
Apetit 2019/7
Léto je tu a zahrady i tržiště oplývají svěží zeleninou a zralým ovocem. Uvařte s námi báječná letní jídla z cuket a rajčat, naložte křehkou zeleninu a připravte pikantní čatní, které se bude skvěle hodit ke grilovanému masu. Vydejte se na reportáž k pohádkovému rybníku na Kokořínsku, kde možná nechytíte zlatou rybku, ale čerstvého pstruha, úhoře či jesetera vám tam uloví dva sympatičtí rybáři. Borůvky, višně a meruňky si vychutnejte v ovocných knedlících. Třešně, maliny, rybíz a broskve proměňte v božské dezerty. Zkrátka užívejte si léta plnými doušky! Apetit, napsáno s chutí.