Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Selečí kolínka na pivě

Minikolínka = maxipochoutka. Uzený bok dodá kolínkům kouřovou vůni a díky obsaženému tuku i šťavnatost.

Vydání: 2015/6
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do 20 minut
+ marinování
PT1H30M
Pečení 1:30
Maso

Ingredience

    • 4 selečí kolínka (my jsme použili zadní)
    • sůl a čerstvě drcený pepř
    • 0,5l světlého piva
    • 4 lžíce sádla
    • 1 lžíce mleté sladké papriky
    • 6 stroužků česneku, drcených
    • 2 cibule, nakrájené na klínky
    • 200g uzeného boku v celku, nakrájeného na plátky
    • 2 lžíce medu

Příprava jídla

1 Kolínka řádně osolte a opepřete. Dvě třetiny piva smíchejte s rozpuštěným sádlem, paprikou a česnekem a vmasírujte do masa. Nechte hodinu marinovat.

2 Troubu předehřejte na 180°C. Kolínka i s marinádou dejte do pekáče, přidejte klínky cibule a uzený bok a pečte zhruba hodinu a půl doměkka, až maso začne samo odpadávat od kosti. Zbylé pivo smíchejte s medem, potřete kolínka, teplotu v troubě zvyšte na 220°C a dopečte 15 minut dozlatova. 

TIP KATKY ŠVEJDOVÉ

Selečí maso je velmi jemné, proto dejte pozor, aby se během pečení nevysušilo. Rozhodně nepečte horkým vzduchem, ale jen v pěkně předehřáté troubě sálavým teplem. Ze začátku pečení doporučujeme mít pekáč zakrytý alobalem. 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Pečené selátko s jablečnou omáčkou

6 mýtů o pivě a jeho složení

Přidat komentář