Selečí kolínka na pivě

Selečí kolínka na pivě

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Více než hodinu Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2333 kcal
Bílkoviny 107 g
Cukr 68 g
Tuky 171 g
Vláknina 3 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Minikolínka = maxipochoutka. Uzený bok dodá kolínkům kouřovou vůni a díky obsaženému tuku i šťavnatost.

Suroviny

vepřové maso 4 ks
selečí kolínka, zadní
sůl
pepř
čerstvě mletý
pivo světlé 0.5 l
sádlo 4 PL
paprika sladká 1 PL
mletá
česnek 6 stroužků
drcený
cibule 2 ks
nakrájená na klínky
uzený bůček 200 g
uzený bok v celku, nakrájený na plátky
med 2 PL

1 Kolínka řádně osolte a opepřete. Dvě třetiny piva smíchejte s rozpuštěným sádlem, paprikou a česnekem a vmasírujte do masa. Nechte hodinu marinovat.

2 Troubu předehřejte na 180°C. Kolínka i s marinádou dejte do pekáče, přidejte klínky cibule a uzený bok a pečte zhruba hodinu a půl doměkka, až maso začne samo odpadávat od kosti. Zbylé pivo smíchejte s medem, potřete kolínka, teplotu v troubě zvyšte na 220°C a dopečte 15 minut dozlatova. 

TIP KATKY ŠVEJDOVÉ
Selečí maso je velmi jemné, proto dejte pozor, aby se během pečení nevysušilo. Rozhodně nepečte horkým vzduchem, ale jen v pěkně předehřáté troubě sálavým teplem. Ze začátku pečení doporučujeme mít pekáč zakrytý alobalem. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2015/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit magazín

  • Tipy a triky

Tipy a triky, jak připravit nejlepší lasagne

Lasagne jsou těstoviny ve tvaru tenkých obdélníkových plátů, podle nichž získal jméno celosvětově oblíbený pokrm, jehož kořeny leží v italské Neapoli. Kvalita surovin je alfou a omegou chuti všech jídel, u lasagní to však platí dvojnásob....
  • Novinky a zajímavosti

Co jíst v červenci – prázdniny ve znamení letního ovoce

Léto je obdobím hojnosti. Vše zraje, na záhrádce při obhlížení úrody jen srdce plesá a na trzích nám ze vší té pestrobarevné krásy oči přecházejí. Jahody, borůvky, maliny a další ovoce nikdy nechutnají tak dobře jako právě o prázninách....
  • Tipy a triky

Čas malin přezrálých

Maliny jsou bezesporu symbolem léta. Pokud vám právě teď dozrávají na zahrádce, vrhněte se na zpracování úrody. Jenže… už vám došly nápady nevíte, co s nimi dál? Máme pro vás pár tipů. ...
  • Novinky a zajímavosti

Dáte si whiskey nebo whisky?

Že v tom není žádný rozdíl? Omyl. Skotové a Irové vědí nejlépe, jak velký rozdíl mezi whiskey a whisky je. Až si příště budete v restauraci tento zlatavý alkoholický nápoj objednávat, dobře si rozmyslete, co skutečně chcete. ...
  • Novinky a zajímavosti

Báječné borůvky – ovoce plné zdraví

Jestli letos borůvky rostou, vám v článku sice neprozradíme. (A naše tajná místa, kam na ně chodíme, si také necháme pro sebe.) Ale zato vám řekneme, na co jsou borůvky dobré, proč je jíst, čím prospívají našemu zdraví nebo jaký je rozdíl...
Komerční sdělení
  • Koktejl

TOHLE JE IN…stantní káva!

FRUITY VELVET SMOOTHIE Potřebujete jen: 2 lžičky instantní kávy Jacobs Velvet; 200 ml (sójového) mléka; 2 cl ovocného sirupu (jahoda/malina/mango); led. Šejkr naplňte do poloviny ledem, přidejte dvě lžičky instantní kávy Jacobs Velvet,...

Obchod Apetit