Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Selečí kolínka na pivě

Selečí kolínka na pivě

Zatím nehodnoceno
Více než hodinu Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2333 kcal
Bílkoviny 107 g
Sacharidy 68 g
Tuky 171 g
Vláknina 3 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Minikolínka = maxipochoutka. Uzený bok dodá kolínkům kouřovou vůni a díky obsaženému tuku i šťavnatost.

Suroviny

selečí kolínka, zadní
sůl
pepř
čerstvě mletý
česnek 6 stroužků
drcený
nakrájená na klínky
uzený bok v celku, nakrájený na plátky
med 2 PL

Postup

1

Kolínka řádně osolte a opepřete. Dvě třetiny piva smíchejte s rozpuštěným sádlem, paprikou a česnekem a vmasírujte do masa. Nechte hodinu marinovat.

2

Troubu předehřejte na 180°C. Kolínka i s marinádou dejte do pekáče, přidejte klínky cibule a uzený bok a pečte zhruba hodinu a půl doměkka, až maso začne samo odpadávat od kosti. Zbylé pivo smíchejte s medem, potřete kolínka, teplotu v troubě zvyšte na 220°C a dopečte 15 minut dozlatova.

TIP KATKY ŠVEJDOVÉ
Selečí maso je velmi jemné, proto dejte pozor, aby se během pečení nevysušilo. Rozhodně nepečte horkým vzduchem, ale jen v pěkně předehřáté troubě sálavým teplem. Ze začátku pečení doporučujeme mít pekáč zakrytý alobalem.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2015/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2015/6

Apetit magazín