Minikolínka = maxipochoutka. Uzený bok dodá kolínkům kouřovou vůni a díky obsaženému tuku i šťavnatost.
Suroviny
Postup
Kolínka řádně osolte a opepřete. Dvě třetiny piva smíchejte s rozpuštěným sádlem, paprikou a česnekem a vmasírujte do masa. Nechte hodinu marinovat.
Troubu předehřejte na 180°C. Kolínka i s marinádou dejte do pekáče, přidejte klínky cibule a uzený bok a pečte zhruba hodinu a půl doměkka, až maso začne samo odpadávat od kosti. Zbylé pivo smíchejte s medem, potřete kolínka, teplotu v troubě zvyšte na 220°C a dopečte 15 minut dozlatova.
TIP KATKY ŠVEJDOVÉ
Selečí maso je velmi jemné, proto dejte pozor, aby se během pečení nevysušilo. Rozhodně nepečte horkým vzduchem, ale jen v pěkně předehřáté troubě sálavým teplem. Ze začátku pečení doporučujeme mít pekáč zakrytý alobalem.