Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Sendvič larb gai

Populární thajský masový salát jsme vložili do bagety a byl to dobrý nápad – sendviče totiž mizely tak rychle, že jsme je skoro nestíhali vyfotit. 

Vydání: 2015/1
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do 20 minut
PT10M
Opékání 0:10
Sendvič

Ingredience

    • 4 střední celozrnné bagetky
    • majonéza a klínky limety k podávání

    NA LARB GAI

    • 1 lžíce bílé lepkavé rýže
    • 3cm kousek galangalu nebo zázvoru, oloupaného a nakrájeného na plátky
    • 2 lžíce arašídového oleje
    • 800g hrubě mletého nebo najemno nasekaného kuřecího masa
    • 2 stroužky česneku, drceného
    • 4 lžíce limetové šťávy (nebo podle chuti)
    • 4 lžíce rybí omáčky (nebo podle chuti)
    • 1 lžíce podrceného světlého palmového cukru
    • 1/2 hrnku (upěchovaného) čerstvého koriandru, nasekaného
    • hrst čerstvé máty, nasekané najemno + lístky k podávání
    • 2 šalotky, nakrájené na tenké plátky (nejlépe na mandolíně)
    • 3 lžičky opražené sušené drcené chilli papričky (nebo podle chuti) 

Příprava jídla

1 Na larb gai zprudka v pánvi nasucho opražte rýži, během pražení občas prohoďte, až dostane oříškovou vůni i barvu – trvá to 3–5 minut. V hmoždíři ji rozdrťte na jemný prášek a odložte. Do pánve dejte galangal či zázvor, opražte ho stejným způsobem a stejně podrťte v hmoždíři. Odložte zvlášť.

2 V pánvi wok rozehřejte arašídový olej. Přidejte kuřecí maso a galangal a maso opékejte 5–7 minut dozlatova. Pak přidejte česnek, limetovou šťávu, rybí omáčku a palmový cukr. Míchejte 1–2 minuty a potom vsypte rozdrcenou opraženou rýži. Míchejte minutu, až omáčka zhoustne. Dochuťte – pokrm má být slaný a nakyslý. Těsně před podáváním přidejte bylinky a šalotku a promíchejte.

3 Přepulte bagetky, potřete majonézou a naplňte larb gai, posypte mátou a opra- ženým drceným chilli podle chuti, přiklopte a podávejte s klínky limety. 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Bánh mì thit

Kuřecí burgery katsu

Čajové sendviče s uzeným kuřetem a okurkou

Korejský sendvič s hovězím masem a cibulkovým salátem

REKLAMA

Přidat komentář