Litujeme, k návštěvě tohoto webu musíte povolit JavaScript.
Hodnocení receptu
Průměr: 5 (1)
Více než hodinu Snadné Pro 6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 8430 kcal
Bílkoviny 389 g
Sacharidy 571 g
Tuky 488 g
Vláknina 26 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Proslavený vietnamský sendvič byl inspirován francouzskou kuchyní. Když si s přípravou masa a paštiky vyhrajete, věřte, že se to na chuti projeví. 

Suroviny

bageta 6 ks
střední
majonéza
jarní cibulka
nasekaná
cibule bílá
jemně pokrájená
koriandr
čerstvý
chilli paprička
sójová omáčka
k podávání
Na paštiku
játra kuřecí 500 g
odblaněná
mléko 500 ml
brandy 2 PL
hroznový olej 1 PL
sůl a pepř
čerstvě mletý
máslo 200 g
změklé
smetana ke šlehání 2 PL
Na vepřové
vepřová plec 1.3 kg
hroznový olej 1 PL
Na nakládanou zeleninu
krupicový cukr 160 g
rýžový ocet 150 ml
mrkev 3 ks
oloupaná a nakrájená na tenké nudličky
bílá ředkev 1 ks
oloupaná a nakrájená na nudličky

1Na paštiku smíchejte játra a mléko ve skleněné nebo keramické nádobě a dejte do chladničky alespoň na 2 hodiny nebo i přes noc, abyste vytáhli přebytečnou krev. Troubu předehřejte na 150°C. Sceďte játra a přendejte je do malého pekáčku s víkem, aby byla v jedné vrstvě. Zalijte brandy a olejem, osolte, opepřete, přiklopte a pečte dorůžova 40–50 minut, aby byla upečená, ale ne vysušená (trochu krve ve šťávě nevadí). Slijte šťávu a játra rozmixujte s máslem dohladka. Přidejte smetanu, osolte, opepřete a znovu mixujte dohladka. Protřete hustým sítem a v plastové uzavíratelné krabičce dejte vzniklou paštiku na 2–3 hodiny do chladničky ztuhnout (v chladu vydrží až 3 dny).

2Na pečené vepřové předehřejte troubu na 220°C. Maso potřete olejem, řádně osolte, opepřete a v pekáči pečte 30 minut, až se začne dělat kůrčička. Pak ztlumte troubu na 160°C a pečte 45–55 minut doměkka. Nechte vystydnout a poté dejte do chladničky na 2–3 hodiny vychladit.

3 Na nakládanou zeleninu dejte do rendlíku cukr, ocet, 100ml vody a 1/2 lžičky soli. Na středním plameni zahřívejte, až se cukr rozpustí. Nechte vychladnout. Pak promíchejte s mrkví a chlaďte 1 hodinu (lze i přes noc). Před podáváním přimíchejte ředkev a pak sceďte.

4 Prořízněte bagetky, jednu řeznou stranu potřete majonézou a druhou tlustě paštikou. Vepřové tence nakrájejte a naplňte do středu bagety, doplňte jarní cibulkou, bílou cibulí, koriandrem, chilli a připravenou nakládanou zeleninou. Pokapejte sójovou omáčkou a podávejte. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2015/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2015/1

Apetit magazín

Není kebab jako döner kebab: Kde se vzal a jak si ho připravit doma?
  • Novinky a zajímavosti

Není kebab jako döner kebab: Kde se vzal a jak si ho připravit doma?

Döner kebab je pokrm původem z Turecka, který si zamiloval téměř celý svět. I u nás se těší velké popularitě, a to nejen v čase oběda či večeře. Je také oblíbenou noční svačinou po cestě z večírku. Víte, jak se k nám kebab dostal a kde si...
Komerční sdělení
Tajemství nejlepších džemů a omáček? Tradice plná ovoce!
  • Koktejl

Tajemství nejlepších džemů a omáček? Tradice plná ovoce!

Poctivé džemy, které vznikly z čerstvého ovoce uzrálého v nedotknuté přírodě Tyrolských Alp, anebo třeba omáčka z nejchutnějších brusinek světa. Taky jste právě dostali chuť osladit si život? My vás nalákáme ještě víc... ...

Obchod Apetit