Korejský sendvič s hovězím masem a cibulkovým salátem

Korejský sendvič s hovězím masem a cibulkovým salátem

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 30 minut Velmi snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1517 kcal
Bílkoviny 99 g
Cukr 92 g
Tuky 79 g
Vláknina 7 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Kváskový chleba s korejskou náplní? To musíte ochutnat!

Suroviny

sójová omáčka 60 ml
hrušky 1 ks
malá, oloupaná, zbavená jádřince, nakrájená na menší kousky
víno rýžové 1 PL
krupicový cukr 2 ČL
sezamový olej 1 ČL
česnek 2 stroužky
podrcený
zázvor (čerstvý) 1 PL
nastrouhaný, čerstvý
roštěnec 400 g
nejlépe dva stejně velké kusy
hroznový olej 1 PL
8
kváskový chléb
4
salát baby gem
kimči 150 g
nakrájené nahrubo
1 ks
salátová nebo polní okurka nakrájená na tenké plátky
Na ochucenou majonézu
200 g
japonská majonéza
chilli pasta gochujang 50 g
Na cibulkový salát
jarní cibulka 4 ks
úplné konce seříznuté, nakrájené na delší nudličky
rýžový ocet 1 PL
rybí omáčka 1 ČL
třtinový cukr 1 ČL
sezamový olej 1 ČL
1 ČL
sezamové semínko

1 V míse smíchejte všechny přísady až po zázvor. Vložte steaky, obraťte je a nechte v chladničce odpočinout přes noc. Pak z masa otřete přebytečnou marinádu a odložte ho.

2 Smíchejte přísady na ochucenou majonézu. Odložte.

3 Předehřejte troubu na 170°C. Na středním až silném ohni rozehřejte pánev, grilovací pánev, grilovací ploténku nebo gril. Maso potřete olejem z hroznových jadérek a opékejte na medium-rare (o něco méně než středně propečené), tedy 3–4 minuty z každé strany. Nechte chvilku odpočívat a pak nakrájejte na silnější plátky.

4 V misce smíchejte suroviny na salát.

5 Před podáváním potřete chleby velkoryse majonézou, pak polovinu poklaďte salátem, masem (můžete ho osolit a opepřit), kimči a okurkou, završte cibulkovým salátem, přiklopte zbývajícím chlebem a přichyťte párátky. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2015/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit magazín

  • Tipy a triky

5 luxusních dezertů, které jsou přirozeně bezlepkové

Mlsejte světoznámé dezerty, které si bez obav vychutnají i ti, kteří lepek nesmějí nebo jim jednoduše nedělá dobře. Mandle, sladký sníh, smetana, ovoce a zmrzlina – už jen samotné ingredience znějí chutně. Seženete je jednoduše, vykouzlíte...
  • Suroviny

Kypřidla v kostce: kypřicí prášek vs. jedlá soda

U pečiva většinou chceme objem a nadýchanost, proto použítváme kypřidlo. Pomineme-li sílu kvasinek v droždí, existuje také možnost využít potravinářskou chemii. V čem se liší soda od kypřicího prášku a jak oba prostředky v těstě...
Komerční sdělení
  • Koktejl

Jak se blýsknout, když pořádáte narychlo svolanou akci?

Celkem neplánovaně jste se ocitli v roli hostitele a jste nervózní, jestli všechno klapne? Klid! Aby se u vás přátelé cítili příjemně, pokliďte, ale samozřejmě s mírou. Setřete z poliček a stolu prach, prožeňte podlahu vysavačem, odkliďte z...
  • Nakupujeme

7 kroků, jak si užít aplikaci Dny Apetit na maximum

Největší novinkou letošního roku je aplikace Dny Apetit, která vás hladce provede nejen Apetit piknikem, ale především také následným online festivalem Dny Apetit. V aplikaci najdete slevy na nákup až 40 % a spoustu dalších výhodných...

5 otázek a odpovědí k anti-covid opatřením na Apetit pikniku

Záleží nám na vašem zdraví i bezpečí. Proto jsme připravili letní trh na čerstvém vzduchu v krásném parku Grébovka, který nabízí dostatek prostoru pro všechny návštěvníky. Abychom si všichni Apetit piknik užili v pohodě a klidu, máme pro...

Obchod Apetit