0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Korejský sendvič s hovězím masem a cibulkovým salátem

Korejský sendvič s hovězím masem a cibulkovým salátem

Zatím nehodnoceno
Do 30 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1517 kcal
Bílkoviny 99 g
Sacharidy 92 g
Tuky 79 g
Vláknina 7 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Kváskový chleba s korejskou náplní? To musíte ochutnat!

Suroviny

sójová omáčka 60 ml
malá, oloupaná, zbavená jádřince, nakrájená na menší kousky
krupicový cukr 2 ČL
sezamový olej 1 ČL
česnek 2 stroužky
podrcený
zázvor (čerstvý) 1 PL
nastrouhaný, čerstvý
roštěnec 400 g
nejlépe dva stejně velké kusy
hroznový olej 1 PL
8
kváskový chléb
4
salát baby gem
kimči 150 g
nakrájené nahrubo
1 ks
salátová nebo polní okurka nakrájená na tenké plátky
Na ochucenou majonézu
200 g
japonská majonéza
chilli pasta gochujang 50 g
Na cibulkový salát
jarní cibulka 4 ks
úplné konce seříznuté, nakrájené na delší nudličky
rýžový ocet 1 PL
rybí omáčka 1 ČL
třtinový cukr 1 ČL
sezamový olej 1 ČL
1 ČL
sezamové semínko

1 V míse smíchejte všechny přísady až po zázvor. Vložte steaky, obraťte je a nechte v chladničce odpočinout přes noc. Pak z masa otřete přebytečnou marinádu a odložte ho.

2 Smíchejte přísady na ochucenou majonézu. Odložte.

3 Předehřejte troubu na 170°C. Na středním až silném ohni rozehřejte pánev, grilovací pánev, grilovací ploténku nebo gril. Maso potřete olejem z hroznových jadérek a opékejte na medium-rare (o něco méně než středně propečené), tedy 3–4 minuty z každé strany. Nechte chvilku odpočívat a pak nakrájejte na silnější plátky.

4 V misce smíchejte suroviny na salát.

5 Před podáváním potřete chleby velkoryse majonézou, pak polovinu poklaďte salátem, masem (můžete ho osolit a opepřit), kimči a okurkou, završte cibulkovým salátem, přiklopte zbývajícím chlebem a přichyťte párátky. 

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2015/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2015/1

Apetit magazín

AD
Esence léta: chladivá slast pro vaše smysly
  • Lidé a jídlo

Esence léta: chladivá slast pro vaše smysly

Horké sluneční paprsky se už pomalu hlásí o slovo a s nimi přichází i jedno z nejoblíbenějších ročních období. Prázdniny a léto, mnoho radostí a zážitků, čas dovolené a pozitivnějších vibrací. A také nová příchuť zmrzlin. ...
Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa
  • Tipy redakce

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa

Druhou kuchařku roku 2023 jsme věnovali zelenině. Nečekejte ovšem knihu jen pro vegany či vegetariány, novinka obsahuje recepty s masem i bez. Další přírůstek do edice Apetit – Mrkev, dýně, cuketa – vychází v květnu a je určena pro všechny,...