0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Korejský sendvič s hovězím masem a cibulkovým salátem

Korejský sendvič s hovězím masem a cibulkovým salátem

Zatím nehodnoceno
Do 30 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1517 kcal
Bílkoviny 99 g
Sacharidy 92 g
Tuky 79 g
Vláknina 7 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Kváskový chleba s korejskou náplní? To musíte ochutnat!

Suroviny

sójová omáčka 60 ml
hruška 1 ks
malá, oloupaná, zbavená jádřince, nakrájená na menší kousky
víno rýžové 1 PL
krupicový cukr 2 ČL
sezamový olej 1 ČL
česnek 2 stroužky
podrcený
zázvor (čerstvý) 1 PL
nastrouhaný, čerstvý
roštěnec 400 g
nejlépe dva stejně velké kusy
hroznový olej 1 PL
8
kváskový chléb
4
salát baby gem
kimči 150 g
nakrájené nahrubo
1 ks
salátová nebo polní okurka nakrájená na tenké plátky
Na ochucenou majonézu
200 g
japonská majonéza
chilli pasta gochujang 50 g
Na cibulkový salát
jarní cibulka 4 ks
úplné konce seříznuté, nakrájené na delší nudličky
rýžový ocet 1 PL
rybí omáčka 1 ČL
třtinový cukr 1 ČL
sezamový olej 1 ČL
1 ČL
sezamové semínko

1 V míse smíchejte všechny přísady až po zázvor. Vložte steaky, obraťte je a nechte v chladničce odpočinout přes noc. Pak z masa otřete přebytečnou marinádu a odložte ho.

2 Smíchejte přísady na ochucenou majonézu. Odložte.

3 Předehřejte troubu na 170°C. Na středním až silném ohni rozehřejte pánev, grilovací pánev, grilovací ploténku nebo gril. Maso potřete olejem z hroznových jadérek a opékejte na medium-rare (o něco méně než středně propečené), tedy 3–4 minuty z každé strany. Nechte chvilku odpočívat a pak nakrájejte na silnější plátky.

4 V misce smíchejte suroviny na salát.

5 Před podáváním potřete chleby velkoryse majonézou, pak polovinu poklaďte salátem, masem (můžete ho osolit a opepřit), kimči a okurkou, završte cibulkovým salátem, přiklopte zbývajícím chlebem a přichyťte párátky. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2015/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2015/1

Apetit magazín

Jak na konzervování ovoce a zeleniny?
  • Tipy a triky

Jak na konzervování ovoce a zeleniny?

Mohlo by se zdát, že domácí konzervování už patří minulosti. Nicméně naše babičky se na zimu vždy poctivě připravovaly a měly díky němu vystaráno. Tak proč to nezkusit také? Poradíme vám, jak vybrat správnou metodu pro různé druhy ovoce a...
Fare la scarpetta: Vytvoř si botu a vytři s ní talíř
  • Poradna

Fare la scarpetta: Vytvoř si botu a vytři s ní talíř

Šťávy a omáčky často zůstanou na talíři jen proto, že není jak dostat do pusy a neporušit hned několik zásad správného stolování. Taková nesnáz ovšem Italy nezastaví. Vezmou kousek bílého pečiva a talíř jím vytřou do sucha. Tento zvyk je...
6 tipů, jak uspořádat zábavnou letní party
  • Jak na to

6 tipů, jak uspořádat zábavnou letní party

Spřádáte plány na následující víkend? Co takhle svolat rodinu či kamarády a uspořádat nezapomenutelnou grilovací party? Chuť domácích burgerů, šťavnatých steaků nebo grilované zeleniny zaručí, že se všichni zúčastnění budou olizovat až za...
Keto dieta a všechno, co o ní potřebujete vědět
  • Zdraví a výživa

Keto dieta a všechno, co o ní potřebujete vědět

Potraviny s označením keto a stejnojmenná dieta jsou momentálně velkým hitem a valí se na nás ze všech stran. Keto propaguje celá řada celebrit a influencerů jakožto rychlý a spolehlivý způsob, jak docílit vysněné figury. Seznamte se s...
Komerční sdělení
Superpotraviny dobývají svět. Po kterých Češi šílí?
  • Zdraví a výživa

Superpotraviny dobývají svět. Po kterých Češi šílí?

Superpotraviny a takzvané potraviny budoucnosti si čím dál více získávají na popularitě. Pandemie koronaviru, ale také obavy o životní prostředí přivedly mnoho Čechů ke zdravější stravě. Které značky jsou nejpopulárnější? A proč Češi šílí...

Obchod Apetit