Čajové sendviče s uzeným kuřetem a okurkou

Čajové sendviče s uzeným kuřetem a okurkou

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 20 minut Velmi snadné Na 16 sendvičů

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 7239 kcal
Bílkoviny 209 g
Cukr 1233 g
Tuky 154 g
Vláknina 74 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Tenhle recept je opravdu supersnadný. Chcete-li z něj udělat ‚vyšší dívčí‘, nahraďte uzené kuře pekingskou kachnou – recept najdete zde, na www.apetitonline.cz, nebo v naší kuchařce Tajemství Východu –, popřípadě kuřetem à la pekingská kachna opět z našeho webu. Nebo použijte jakoukoli drůbeží pečínku. 

Suroviny

kuře uzené 1 ks
maso s kůží obrané a prohřáté v mikrovlnné či běžné troubě, na pánvi nebo pod grilem
omáčka hoisin 60 ml
60 ml
švestková omáčka
toustový chléb 16 plátků
1.5 ks
salátová nebo polní okurka nakrájená na tenké dlouhé plátky
jarní cibulka 1 ks
nakrájená na tenká šikmá kolečka
klínky limety k podávání
Na ochucenou majonézu
majonéza 100 g
3 ČL
limetková šťáva
koriandr 2 PL
nadrobno nakrájený

1 V míse pořádně promíchejte prohřáté uzené kuře a obě omáčky

2 V jiné misce smíchejte přísady na ochucenou majonézu. Majonézou pak podle chuti potřete plátky chleba zbavené kůrek. Z kuřete oklepejte přebytečnou marinádu a obložte jím polovinu plátků chleba. Poklaďte okurkou, posypte jarní cibulkou a přiklopte zbylým chlebem, přepulte a ihned podávejte doplněné klínky limety k pokapání.

 

NĚCO NAVÍC

Omáčka hoisin se používá při přípravě asijských smažených jídel a jako marináda na maso. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2015/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit magazín

  • Tipy a triky

Rostlinná alternativa mléka: ořechová

Ořechové nápoje Příprava rostlinného nápoje z ořechů je snazší než z obilí. Potřeba je pouze stolní mixér, pláténko, ořechy a dostatek času. Použít můžeme všechny druhy, které máme rádi. Postupně si projdeme, jaké účinky a...
Komerční sdělení

Ať má hostina tu správnou šťávu!

Chcete svý přátelům připravit báječnou hostinu? Základem úspěchu jsou kvalitní ingredience, snaha připravit jídlo s láskou a také ta pravá grilovací omáčka. Ta vám totiž jakýkoliv (ne) masový pokrm vyladí k dokonalosti! Ze sortimentu od...
Komerční sdělení
  • Tipy a triky

Prodlužte život myčce a zkraťte si čas v kuchyni

Dnešní doba nabízí řadu spotřebičů, bez kterých si nyní svou kuchyň nedokážeme představit. Myčka bývá nejvytíženějším kuchyňským spotřebičem. Dáváte jí však dostatečnou péči, aby za vás dobře a vytrvale myla nádobí?...
  • Jak na to

9 tipů na sytější letní salát

V době horkých letních dnů jsou saláty osvěžující součástí našeho jídelníčku. Salát ale nemusí být jen talíř plný zeleniny, který připomíná spíše lehký předkrm. S pár triky se může s přehledem stát hlavním chodem. Co do salátu přidat, aby...
  • Tipy a triky

Okurky nakládačky: od pěstování k nakládání

Mezi tradiční delikatesy patří nakládané okurky. Ať už se chystáte na vlastní úrodu nebo si pro okurky raději zajdete na trh, podívejte se na naše tipy, jak se vybavit na domácí nakládání a na co si dát pozor. Nezapomněli jsme ani na...

Obchod Apetit