0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Čajové sendviče s uzeným kuřetem a okurkou

Čajové sendviče s uzeným kuřetem a okurkou

Zatím nehodnoceno
Do 20 minut Velmi snadné Na 16 sendvičů

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 7239 kcal
Bílkoviny 209 g
Sacharidy 1233 g
Tuky 154 g
Vláknina 74 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tenhle recept je opravdu supersnadný. Chcete-li z něj udělat ‚vyšší dívčí‘, nahraďte uzené kuře pekingskou kachnou – recept najdete zde, na www.apetitonline.cz, nebo v naší kuchařce Tajemství Východu –, popřípadě kuřetem à la pekingská kachna opět z našeho webu. Nebo použijte jakoukoli drůbeží pečínku. 

Suroviny

kuře uzené 1 ks
maso s kůží obrané a prohřáté v mikrovlnné či běžné troubě, na pánvi nebo pod grilem
omáčka hoisin 60 ml
60 ml
švestková omáčka
toustový chléb 16 plátků
1.5 ks
salátová nebo polní okurka nakrájená na tenké dlouhé plátky
jarní cibulka 1 ks
nakrájená na tenká šikmá kolečka
klínky limety k podávání
Na ochucenou majonézu
majonéza 100 g
3 ČL
limetková šťáva
koriandr čerstvý 2 PL
nadrobno nakrájený

1 V míse pořádně promíchejte prohřáté uzené kuře a obě omáčky

2 V jiné misce smíchejte přísady na ochucenou majonézu. Majonézou pak podle chuti potřete plátky chleba zbavené kůrek. Z kuřete oklepejte přebytečnou marinádu a obložte jím polovinu plátků chleba. Poklaďte okurkou, posypte jarní cibulkou a přiklopte zbylým chlebem, přepulte a ihned podávejte doplněné klínky limety k pokapání.

 

NĚCO NAVÍC

Omáčka hoisin se používá při přípravě asijských smažených jídel a jako marináda na maso. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2015/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2015/1

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je jádro domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Jak připravit nejdokonalejší rýžový nákyp
  • Tipy a triky

Jak připravit nejdokonalejší rýžový nákyp

Pomůžeme vám zahnat vzpomínku na nepopulární nákyp ze školní jídelny. Rýžový nákyp podle našeho návodu je krásně vláčný a nadýchaný. Zkrátka takový, že ho klidně můžete servírovat jako dezert, když přijde návštěva. ...

Obchod Apetit