Tenhle recept je opravdu supersnadný. Chcete-li z něj udělat ‚vyšší dívčí‘, nahraďte uzené kuře pekingskou kachnou – recept najdete zde, na www.apetitonline.cz, nebo v naší kuchařce Tajemství Východu –, popřípadě kuřetem à la pekingská kachna opět z našeho webu. Nebo použijte jakoukoli drůbeží pečínku.
Suroviny
1 V míse pořádně promíchejte prohřáté uzené kuře a obě omáčky
2 V jiné misce smíchejte přísady na ochucenou majonézu. Majonézou pak podle chuti potřete plátky chleba zbavené kůrek. Z kuřete oklepejte přebytečnou marinádu a obložte jím polovinu plátků chleba. Poklaďte okurkou, posypte jarní cibulkou a přiklopte zbylým chlebem, přepulte a ihned podávejte doplněné klínky limety k pokapání.
NĚCO NAVÍC
Omáčka hoisin se používá při přípravě asijských smažených jídel a jako marináda na maso.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Čaj o páté: 19 ověřených receptů pro odpolední party(19 receptů)