Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Čajové sendviče s uzeným kuřetem a okurkou

Čajové sendviče s uzeným kuřetem a okurkou

Zatím nehodnoceno
Do 20 minut Velmi snadné Na 16 sendvičů

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 7239 kcal
Bílkoviny 209 g
Sacharidy 1233 g
Tuky 154 g
Vláknina 74 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tenhle recept je opravdu supersnadný. Chcete-li z něj udělat ‚vyšší dívčí‘, nahraďte uzené kuře pekingskou kachnou – recept najdete zde, na www.apetitonline.cz, nebo v naší kuchařce Tajemství Východu –, popřípadě kuřetem à la pekingská kachna opět z našeho webu. Nebo použijte jakoukoli drůbeží pečínku. 

Suroviny

maso s kůží obrané a prohřáté v mikrovlnné či běžné troubě, na pánvi nebo pod grilem
60 ml
švestková omáčka
toustový chléb 16 plátků
1,5 ks
salátová nebo polní okurka nakrájená na tenké dlouhé plátky
jarní cibulka 1 ks
nakrájená na tenká šikmá kolečka
klínky limety k podávání
Na ochucenou majonézu
majonéza 100 g
3 ČL
limetková šťáva
koriandr čerstvý 2 PL
nadrobno nakrájený

Postup

1

V míse pořádně promíchejte prohřáté uzené kuře a obě omáčky

2

V jiné misce smíchejte přísady na ochucenou majonézu. Majonézou pak podle chuti potřete plátky chleba zbavené kůrek. Z kuřete oklepejte přebytečnou marinádu a obložte jím polovinu plátků chleba. Poklaďte okurkou, posypte jarní cibulkou a přiklopte zbylým chlebem, přepulte a ihned podávejte doplněné klínky limety k pokapání.

NĚCO NAVÍC

Omáčka hoisin se používá při přípravě asijských smažených jídel a jako marináda na maso.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2015/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2015/1

Apetit magazín