0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Zatím nehodnoceno
Do 20 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2650 kcal
Bílkoviny 210 g
Sacharidy 293 g
Tuky 65 g
Vláknina 14 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Populární thajský masový salát jsme vložili do bagety a byl to dobrý nápad – sendviče totiž mizely tak rychle, že jsme je skoro nestíhali vyfotit. 

Suroviny

bageta 4 ks
střední celozrnné
majonéza a klínky limetky k podávání
Na larb gai
rýže 1 PL
bílá lepkavá
galangal nebo zázvor 3cm kousek, oloupaný a nakrájený na plátky
arašídový olej 2 PL
kuře 800 g
hrubě mleté nebo najemno nasekané
česnek 2 stroužky
drcený
limetová šťáva 4 PL
rybí omáčka 4 PL
palmový cukr 1 PL
podrcený světlý
koriandr čerstvý 1 hrnek
čerstvý nasekaný
máta hrst
čerstvá, nasekaná najemno plus lístky k podávání
šalotka 2 ks
nakrájená na tenké plátky
chilli paprička 3 PL
opražená, sušená, drcená

1 Na larb gai zprudka v pánvi nasucho opražte rýži, během pražení občas prohoďte, až dostane oříškovou vůni i barvu – trvá to 3–5 minut. V hmoždíři ji rozdrťte na jemný prášek a odložte. Do pánve dejte galangal či zázvor, opražte ho stejným způsobem a stejně podrťte v hmoždíři. Odložte zvlášť.

2 V pánvi wok rozehřejte arašídový olej. Přidejte kuřecí maso a galangal a maso opékejte 5–7 minut dozlatova. Pak přidejte česnek, limetovou šťávu, rybí omáčku a palmový cukr. Míchejte 1–2 minuty a potom vsypte rozdrcenou opraženou rýži. Míchejte minutu, až omáčka zhoustne. Dochuťte – pokrm má být slaný a nakyslý. Těsně před podáváním přidejte bylinky a šalotku a promíchejte.

3 Přepulte bagetky, potřete majonézou a naplňte larb gai, posypte mátou a opra- ženým drceným chilli podle chuti, přiklopte a podávejte s klínky limety. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2015/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2015/1

Apetit magazín

Masové hody s českou národní klasikou: vepřo knedlo zelo
  • Tipy a triky

Masové hody s českou národní klasikou: vepřo knedlo zelo

Guláš, svíčková a knedlo vepřo zelo, když je tahle trojice na poledním menu v restauraci, máme problém se rozhodnout. Pro dnešek máme ale jasno! Dejte si s námi to nejlepší knedlo vepřo zelo, máme pro vás tipy na jedno z nejlepších českých...
Jak na bezlepkový chléb?
  • Jak na to

Jak na bezlepkový chléb?

Ať už patříte mezi celiaky nebo chcete svůj jídelníček odlehčit, máme pro vás tipy, jak si doma připravit chutný bezlepkový chléb. Vyplatí se používat kupované bezlepkové směsi nebo je lepší spolehnout se na vlastní síly? Připravte si s...
Kombucha: Připravte si nápoj dlouhověkosti
  • Zajímavosti

Kombucha: Připravte si nápoj dlouhověkosti

Pozitivní účinky kombuchy na lidský organismus jsou známy již tisíce let. Jedná se o fermentovaný nápoj, který je díky živým kulturám bohatý na probiotika, antioxidanty a mnoho dalších prospěšných látek. Jak si kombuchu připravit doma? ...
AD
Stop plýtvání jídlem aneb Nekrmte koš!
  • Nakupujeme

Stop plýtvání jídlem aneb Nekrmte koš!

Věděli jste, že domácnosti jsou odpovědné až za 53 % potravinového odpadu? Tento alarmující údaj, zveřejněný organizací Zachraň jídlo, nám může posloužit jako odrazový můstek ke změně. Naučíme-li se lépe hospodařit, bude to mít pozitivní...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
549 Kč
357 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč