Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Zatím nehodnoceno
Do 20 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2650 kcal
Bílkoviny 210 g
Sacharidy 293 g
Tuky 65 g
Vláknina 14 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Populární thajský masový salát jsme vložili do bagety a byl to dobrý nápad – sendviče totiž mizely tak rychle, že jsme je skoro nestíhali vyfotit. 

Suroviny

bageta 4 ks
střední celozrnné
majonéza a klínky limetky k podávání
Na larb gai
rýže 1 PL
bílá lepkavá
galangal nebo zázvor 3cm kousek, oloupaný a nakrájený na plátky
kuře 800 g
hrubě mleté nebo najemno nasekané
česnek 2 stroužky
drcený
limetová šťáva 4 PL
rybí omáčka 4 PL
palmový cukr 1 PL
podrcený světlý
koriandr čerstvý 1 hrnek
čerstvý nasekaný
máta hrst
čerstvá, nasekaná najemno plus lístky k podávání
nakrájená na tenké plátky
opražená, sušená, drcená

Postup

1

Na larb gai zprudka v pánvi nasucho opražte rýži, během pražení občas prohoďte, až dostane oříškovou vůni i barvu - trvá to 3-5 minut. V hmoždíři ji rozdrťte na jemný prášek a odložte. Do pánve dejte galangal či zázvor, opražte ho stejným způsobem a stejně podrťte v hmoždíři. Odložte zvlášť.

2

V pánvi wok rozehřejte arašídový olej. Přidejte kuřecí maso a galangal a maso opékejte 5-7 minut dozlatova. Pak přidejte česnek, limetovou šťávu, rybí omáčku a palmový cukr. Míchejte 1-2 minuty a potom vsypte rozdrcenou opraženou rýži. Míchejte minutu, až omáčka zhoustne. Dochuťte - pokrm má být slaný a nakyslý. Těsně před podáváním přidejte bylinky a šalotku a promíchejte.

3

Přepulte bagetky, potřete majonézou a naplňte larb gai, posypte mátou a opra- ženým drceným chilli podle chuti, přiklopte a podávejte s klínky limety.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2015/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2015/1

Apetit magazín