Populární thajský masový salát jsme vložili do bagety a byl to dobrý nápad – sendviče totiž mizely tak rychle, že jsme je skoro nestíhali vyfotit.
Suroviny
1 Na larb gai zprudka v pánvi nasucho opražte rýži, během pražení občas prohoďte, až dostane oříškovou vůni i barvu – trvá to 3–5 minut. V hmoždíři ji rozdrťte na jemný prášek a odložte. Do pánve dejte galangal či zázvor, opražte ho stejným způsobem a stejně podrťte v hmoždíři. Odložte zvlášť.
2 V pánvi wok rozehřejte arašídový olej. Přidejte kuřecí maso a galangal a maso opékejte 5–7 minut dozlatova. Pak přidejte česnek, limetovou šťávu, rybí omáčku a palmový cukr. Míchejte 1–2 minuty a potom vsypte rozdrcenou opraženou rýži. Míchejte minutu, až omáčka zhoustne. Dochuťte – pokrm má být slaný a nakyslý. Těsně před podáváním přidejte bylinky a šalotku a promíchejte.
3 Přepulte bagetky, potřete majonézou a naplňte larb gai, posypte mátou a opra- ženým drceným chilli podle chuti, přiklopte a podávejte s klínky limety.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- 20 nejlepších jídel z woku(20 receptů)