Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 20 minut Velmi snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2650 kcal
Bílkoviny 210 g
Cukr 293 g
Tuky 65 g
Vláknina 14 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Populární thajský masový salát jsme vložili do bagety a byl to dobrý nápad – sendviče totiž mizely tak rychle, že jsme je skoro nestíhali vyfotit. 

Suroviny

bageta 4 ks
střední celozrnné
majonéza a klínky limetky k podávání
Na larb gai
rýže 1 PL
bílá lepkavá
galangal nebo zázvor 3cm kousek, oloupaný a nakrájený na plátky
arašídový olej 2 PL
kuře 800 g
hrubě mleté nebo najemno nasekané
česnek 2 stroužky
drcený
limetová šťáva 4 PL
rybí omáčka 4 PL
palmový cukr 1 PL
podrcený světlý
koriandr 1 hrnek
čerstvý nasekaný
máta hrst
čerstvá, nasekaná najemno plus lístky k podávání
šalotka 2 ks
nakrájená na tenké plátky
chilli paprička 3 PL
opražená, sušená, drcená

1 Na larb gai zprudka v pánvi nasucho opražte rýži, během pražení občas prohoďte, až dostane oříškovou vůni i barvu – trvá to 3–5 minut. V hmoždíři ji rozdrťte na jemný prášek a odložte. Do pánve dejte galangal či zázvor, opražte ho stejným způsobem a stejně podrťte v hmoždíři. Odložte zvlášť.

2 V pánvi wok rozehřejte arašídový olej. Přidejte kuřecí maso a galangal a maso opékejte 5–7 minut dozlatova. Pak přidejte česnek, limetovou šťávu, rybí omáčku a palmový cukr. Míchejte 1–2 minuty a potom vsypte rozdrcenou opraženou rýži. Míchejte minutu, až omáčka zhoustne. Dochuťte – pokrm má být slaný a nakyslý. Těsně před podáváním přidejte bylinky a šalotku a promíchejte.

3 Přepulte bagetky, potřete majonézou a naplňte larb gai, posypte mátou a opra- ženým drceným chilli podle chuti, přiklopte a podávejte s klínky limety. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2015/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit magazín

  • Tipy a triky

5 luxusních dezertů, které jsou přirozeně bezlepkové

Mlsejte světoznámé dezerty, které si bez obav vychutnají i ti, kteří lepek nesmějí nebo jim jednoduše nedělá dobře. Mandle, sladký sníh, smetana, ovoce a zmrzlina – už jen samotné ingredience znějí chutně. Seženete je jednoduše, vykouzlíte...
  • Suroviny

Kypřidla v kostce: kypřicí prášek vs. jedlá soda

U pečiva většinou chceme objem a nadýchanost, proto použítváme kypřidlo. Pomineme-li sílu kvasinek v droždí, existuje také možnost využít potravinářskou chemii. V čem se liší soda od kypřicího prášku a jak oba prostředky v těstě...
Komerční sdělení
  • Koktejl

Jak se blýsknout, když pořádáte narychlo svolanou akci?

Celkem neplánovaně jste se ocitli v roli hostitele a jste nervózní, jestli všechno klapne? Klid! Aby se u vás přátelé cítili příjemně, pokliďte, ale samozřejmě s mírou. Setřete z poliček a stolu prach, prožeňte podlahu vysavačem, odkliďte z...
  • Nakupujeme

7 kroků, jak si užít aplikaci Dny Apetit na maximum

Největší novinkou letošního roku je aplikace Dny Apetit, která vás hladce provede nejen Apetit piknikem, ale především také následným online festivalem Dny Apetit. V aplikaci najdete slevy na nákup až 40 % a spoustu dalších výhodných...

5 otázek a odpovědí k anti-covid opatřením na Apetit pikniku

Záleží nám na vašem zdraví i bezpečí. Proto jsme připravili letní trh na čerstvém vzduchu v krásném parku Grébovka, který nabízí dostatek prostoru pro všechny návštěvníky. Abychom si všichni Apetit piknik užili v pohodě a klidu, máme pro...

Obchod Apetit