0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Kuřecí burgery katsu
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.5/5 Počet hodnocení: 6
Do 30 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4354 kcal
Bílkoviny 203 g
Sacharidy 202 g
Tuky 310 g
Vláknina 21 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Kdo by neměl rád řízek v housce? Upravili jsme si japonské vepřové řízečky tonkatsu na kuřecí variantu. A gomasio, japonská sezamová dochucovací sůl, tomu dává korunu. 

Suroviny

každé našikmo překrojené na 4 proužky
sůl mořská
vejce 1 ks
lehce prošlehané
strouhanka panko 100 g
hroznový olej 200 ml
nebo jiný rostlinný
máslo 40 g
+ na potření
hamburgerová bulka 4 ks
přepůlená
Na salát
cca 1/4 hlávky, lehce nakrouhané
cibule 1 ks
nakrájená na tenké plátky
majonéza 50 g
japonská, na potření
citronová šťáva 1 PL
Na sezamovou sůl (gomasio)
sezamová semínka 1 PL
opražená, nahrubo podrcená v hmoždíři
2 ČL
vločková sůl

Postup

1

Kuřecí řízky rozklepejte mezi 2 plastovými sáčky na tloušťku 1cm a osolte je. V misce prošlehejte vejce se lžící vody. Do jiné vsypte panko. Kuřecí řízky obalte ve vaječné směsi a pak ve strouhance; přebytečnou oklepněte.

2

V nepřilnavé pánvi na středním plameni rozehřejte polovinu oleje s máslem a polovinu řízků osmažte po obou stranách dozlatova. Zopakujte se zbylým olejem, máslem a řízky. Nechte okapat na papírových utěrkách.

3

Mezitím v míse promíchejte přísady na salát a podle chuti jej osolte.

4

Před podáváním potřete spodní díly housek majonézou, na ni navršte salát a pak kuřecí řízky. Posypte sezamovou solí a zakryjte vrchními polovinami housek. 

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2015/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2015/1

Apetit magazín

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa
  • Tipy redakce

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa

Druhou kuchařku roku 2023 jsme věnovali zelenině. Nečekejte ovšem knihu jen pro vegany či vegetariány, novinka obsahuje recepty s masem i bez. Další přírůstek do edice Apetit – Mrkev, dýně, cuketa – vychází v květnu a je určena pro všechny,...
AD
Možná vám doteď ke grilovačce něco chybělo. Znáte ajvar?  
  • Zajímavosti

Možná vám doteď ke grilovačce něco chybělo. Znáte ajvar?  

Na Balkáně je nedílnou součástí prostřeného stolu. Doprovází grilovaná masa, ryby i pečivo, voní létem a pozornost přitáhne sytě červenou barvou. Jeho skvělá chuť nenechá nikoho na pochybách, že na slunci vyzrálé papriky v podobě ajvaru...
AD
Esence léta: chladivá slast pro vaše smysly
  • Lidé a jídlo

Esence léta: chladivá slast pro vaše smysly

Horké sluneční paprsky se už pomalu hlásí o slovo a s nimi přichází i jedno z nejoblíbenějších ročních období. Prázdniny a léto, mnoho radostí a zážitků, čas dovolené a pozitivnějších vibrací. A také nová příchuť zmrzlin. ...
Co je cmunda po kaplicku a jak ji správně přichystat
  • Zajímavosti

Co je cmunda po kaplicku a jak ji správně přichystat

Cmunda po kaplicku patří mezi hospodské evergreeny. Bramborák s uzeným masem a kysaným zelím v hostinci dokonce vznikl. Navíc si získal takovou oblibu, že si ho lidé začali připravovat i doma. Pojďme oprášit tuto specialitu...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
384 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč