Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Kuřecí burgery katsu
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.6/5 Počet hodnocení: 8
Do 30 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4354 kcal
Bílkoviny 203 g
Sacharidy 202 g
Tuky 310 g
Vláknina 21 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Kdo by neměl rád řízek v housce? Upravili jsme si japonské vepřové řízečky tonkatsu na kuřecí variantu. A gomasio, japonská sezamová dochucovací sůl, tomu dává korunu. 

Suroviny

každé našikmo překrojené na 4 proužky
sůl mořská
vejce 1 ks
lehce prošlehané
strouhanka panko 100 g
hroznový olej 200 ml
nebo jiný rostlinný
+ na potření
přepůlená
Na salát
cca 1/4 hlávky, lehce nakrouhané
nakrájená na tenké plátky
majonéza 50 g
japonská, na potření
Na sezamovou sůl (gomasio)
sezamová semínka 1 PL
opražená, nahrubo podrcená v hmoždíři
2 ČL
vločková sůl

Postup

1

Kuřecí řízky rozklepejte mezi 2 plastovými sáčky na tloušťku 1cm a osolte je. V misce prošlehejte vejce se lžící vody. Do jiné vsypte panko. Kuřecí řízky obalte ve vaječné směsi a pak ve strouhance; přebytečnou oklepněte.

2

V nepřilnavé pánvi na středním plameni rozehřejte polovinu oleje s máslem a polovinu řízků osmažte po obou stranách dozlatova. Zopakujte se zbylým olejem, máslem a řízky. Nechte okapat na papírových utěrkách.

3

Mezitím v míse promíchejte přísady na salát a podle chuti jej osolte.

4

Před podáváním potřete spodní díly housek majonézou, na ni navršte salát a pak kuřecí řízky. Posypte sezamovou solí a zakryjte vrchními polovinami housek. 

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2015/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2015/1

Apetit magazín