Kuřecí burgery katsu

Kuřecí burgery katsu

Hodnocení receptu
Průměr: 4.3 (4)
Do 20 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3647 kcal
Bílkoviny 190 g
Sacharidy 111 g
Tuky 271 g
Vláknina 21 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Kdo by neměl rád řízek v housce? Upravili jsme si japonské vepřové řízečky tonkatsu na kuřecí variantu. A gomasio, japonská sezamová dochucovací sůl, tomu dává korunu. 

Související recepty

Suroviny

kuřecí prsa 600 g
každý našikmo překrojený na 4 proužky
sůl mořská
vejce 1 ks
lehce prošlehané
100 g
panko japonská strouhanka
hroznový olej 200 ml
máslo 40 g
plus další změklé na potření
hamburgerová bulka 4 ks
přepůlená
Na salát
zelí bílé 400 g
cca 1/4 hlávky, lehce nakrouhané
cibule 1 ks
nakrájená na tenké plátky
50 g
japonská majonéza plus na potření housek
citronová štáva 1 PL
Na sezamovou sůl
sezamová semínka 1 PL
opražená, nahrubo podrcená v hmoždíři
2 ČL
vločková sůl

1 Kuřecí řízky rozklepejte mezi 2 plastovými sáčky na tloušťku 1cm a osolte je. V misce prošlehejte vejce se lžící vody. Do jiné vsypte panko. Kuřecí řízky obalte ve vaječné směsi
a pak ve strouhance; přebytečnou oklepněte.

2 V nepřilnavé pánvi na středním plameni rozehřejte polovinu oleje s máslem a polovinu řízků osmažte po obou stranách dozlatova. Zopakujte se zbylým olejem, máslem a řízky. Nechte okapat na papírových utěrkách.

3 Mezitím v míse promíchejte přísady na salát a podle chuti jej osolte.

4 Před podáváním potřete spodní díly housek majonézou, na ni navršte salát a pak kuřecí řízky. Posypte sezamovou solí a zakryjte vrchními polovinami housek. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2015/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2015/1

Apetit magazín

5 tipů jak nejlépe uskladnit ořechy
  • Jak na to

5 tipů jak nejlépe uskladnit ořechy

Jádra suchých skořápkových plodů si při správném uskladnění zachovají svou chuť i barvu. Vyvarujte se plísni i žluknutí důkladným usušením, naložením do medu nebo vyzkoušejte zavaření jader v mikrovlnné troubě. ...
Nebojte se flambování! Poradíme vám, jak na to
  • Tipy a triky

Nebojte se flambování! Poradíme vám, jak na to

Flambování nepatří mezi nejčastěji používané způsoby úpravy jídel, a to kvůli manipulaci s ohněm, která je k této kuchařské technice potřeba. Není se ale čeho bát! Poradíme vám, jak a čím flambovat, abyste předešli poranění a výsledek byl...
5 skvělých způsobů, jak dochutit dýni
  • Novinky a zajímavosti

5 skvělých způsobů, jak dochutit dýni

Dýně je opravdovou esencí podzimu. Jemná chuť její dužiny může v jídle působit někdy lehce nevýrazně. Čím ji doplnit, aby opravdu zazářila? ...
Jak vypadaly kuchařky ze století Rettigové?
  • Lidé a jídlo

Jak vypadaly kuchařky ze století Rettigové?

Kuchařky se v českých zemích vydávají od 16. století a do dnešní doby prošly zajímavým vývojem. I když se to možná na první pohled nezdá, kromě tehdejších chutí prozradí také mnoho o náladě ve...
Dýně jako dekorace i jako skvělá surovina v kuchyni
  • Tipy a triky

Dýně jako dekorace i jako skvělá surovina v kuchyni

Období dýňových žní je tady. A poznáme to nejen v kuchyních, ale i na balkonech a u vchodových dveří. Pojďme se společně podívat, co se dá z dýně vytvořit a jak zužitkovat celý plod včetně dužiny a semínek.    ...

Obchod Apetit