Kuřecí burgery katsu

Kuřecí burgery katsu

Hodnocení receptu
Průměr: 4.3 (4)
Do 20 minut Velmi snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3647 kcal
Bílkoviny 190 g
Cukr 111 g
Tuky 271 g
Vláknina 21 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Kdo by neměl rád řízek v housce? Upravili jsme si japonské vepřové řízečky tonkatsu na kuřecí variantu. A gomasio, japonská sezamová dochucovací sůl, tomu dává korunu. 

Suroviny

kuřecí prsa 600 g
každý našikmo překrojený na 4 proužky
sůl mořská
vejce 1 ks
lehce prošlehané
100 g
panko japonská strouhanka
hroznový olej 200 ml
máslo 40 g
plus další změklé na potření
hamburgerová bulka 4 ks
přepůlená
Na salát
zelí bílé 400 g
cca 1/4 hlávky, lehce nakrouhané
cibule 1 ks
nakrájená na tenké plátky
50 g
japonská majonéza plus na potření housek
citronová štáva 1 PL
Na sezamovou sůl
sezamová semínka 1 PL
opražená, nahrubo podrcená v hmoždíři
2 ČL
vločková sůl

1 Kuřecí řízky rozklepejte mezi 2 plastovými sáčky na tloušťku 1cm a osolte je. V misce prošlehejte vejce se lžící vody. Do jiné vsypte panko. Kuřecí řízky obalte ve vaječné směsi
a pak ve strouhance; přebytečnou oklepněte.

2 V nepřilnavé pánvi na středním plameni rozehřejte polovinu oleje s máslem a polovinu řízků osmažte po obou stranách dozlatova. Zopakujte se zbylým olejem, máslem a řízky. Nechte okapat na papírových utěrkách.

3 Mezitím v míse promíchejte přísady na salát a podle chuti jej osolte.

4 Před podáváním potřete spodní díly housek majonézou, na ni navršte salát a pak kuřecí řízky. Posypte sezamovou solí a zakryjte vrchními polovinami housek. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2015/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit magazín

  • Tipy a triky

5 triků pro dokonalý burger

Upéct mleté maso není ničím složitým. Pro dokonalý požitek z domácího burgeru je však třeba držet se několik pravidel. Připravili jsme pro vás 5 tipů zaručujících prvotřídní kulinářský...
  • Novinky a zajímavosti

Dokonalé hranolky nejen z brambor

Když se řeknou hranolky, většinou si člověk vybaví ty bramborové. Zkusili jste ale například připravit hranolky z celeru, batátů nebo červené řepy? Vyzkoušejte netradiční hranolky a podívejte se s námi, jak docílit dokonalé chuti a...

Obchod Apetit