Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
5/5 Počet hodnocení: 3
Do 30 minut Velmi snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 0 kcal
Bílkoviny 0 g
Sacharidy 0 g
Tuky 0 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Dvě chutné varianty jedné jednoduché večeře.

Suroviny

  • 275g rozváleného listového těsta
  • 2 lžíce másla + trocha na vymazání
  • 150g brambor s pěknou slupkou, nakrájených na 0,5cm plátky
  • 3 jarní cibulky, nakrájené na šikmá kolečka (bílá a zelená část zvlášť)
  • 1 pórek, nakrájený na proužky
  • 250g ricotty
  • 4 lžíce tučné zakysané smetany nebo crème fraîche
  • 1 stroužek česneku, prolisovaný
  • 1 žloutek
  • 50g strouhaného parmazánu
  • 250g mozzarelly, natrhané mořská
  • vločková sůl a mletý pepř

Postup

1

Troubu předehřejte na 200/180°C. Plech vyložte pečicím papírem a ten lehce pomažte máslem. Rozválené listové těsto rozkrájejte na čtyři stejně velké obdélníky a přeneste je na připravený plech. Propíchejte je vidličkou a předpečte 15 minut. Po 15 minutách vyndejte plech z trouby, korpusy opatrně otočte a dejte stranou.

2

Mezitím uvařte plátky brambor ve vroucí osolené vodě 8-10 minut doměkka. Sceďte, osušte a dejte stranou.

3

Bílou část jarní cibulky poduste doměkka v pánvi na 1 lžíci másla a dejte stranou. Na druhé lžíci másla poduste doměkka pórek a dejte ho stranou.

4

V míse smíchejte ricottu, zakysanou smetanu, česnek, žloutek a polovinu parmazánu, osolte a opepřete.

5

Upečené korpusy potřete ricottovou směsí, 1-2cm okraje nechte volné. První dva korpusy poklaďte uvařenými bramborami a podušenou jarní cibulkou. Druhé dva koláčky poklaďte podušeným pórkem do mřížky. Na všechny čtyři pak rozprostřete natrhanou mozzarellu, osolte, opepřete a posypejte zbylým parmazánem. Dejte péct na dalších 15-20 minut, dokud se mozzarella nerozpustí a těsto nezezlátne. Ihned podávejte. (Bramborové koláčky předtím posypte zelenou částí jarní cibulky.)

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2017/3

Apetit magazín