Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Slané koláče

Dvě chutné varianty jedné jednoduché večeře.

Vydání: 2017/3
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Doba přípravy: Do 30 minut
PT35M
Pečení 0:35
Z plechu

Ingredience

    • 275g rozváleného listového těsta
    • 2 lžíce másla + trocha na vymazání
    • 150g brambor s pěknou slupkou, nakrájených na 0,5cm plátky
    • 3 jarní cibulky, nakrájené na šikmá kolečka (bílá a zelená část zvlášť)
    • 1 pórek, nakrájený na proužky
    • 250g ricotty
    • 4 lžíce tučné zakysané smetany nebo crème fraîche
    • 1 stroužek česneku, prolisovaný
    • 1 žloutek
    • 50g strouhaného parmazánu
    • 250g mozzarelly, natrhané mořská
    • vločková sůl a mletý pepř

Příprava jídla

1 Troubu předehřejte na 200/180 °C. Plech vyložte pečicím papírem a ten lehce pomažte máslem. Rozválené listové těsto rozkrájejte na čtyři stejně velké obdélníky a přeneste je na připravený plech. Propíchejte je vidličkou a předpečte 15 minut. Po 15 minutách vyndejte plech z trouby, korpusy opatrně otočte a dejte stranou.

2 Mezitím uvařte plátky brambor ve vroucí osolené vodě 8–10 minut doměkka. Sceďte, osušte a dejte stranou.

3 Bílou část jarní cibulky poduste doměkka v pánvi na 1 lžíci másla a dejte stranou. Na druhé lžíci másla poduste doměkka pórek a dejte ho stranou.

4 V míse smíchejte ricottu, zakysanou smetanu, česnek, žloutek a polovinu parmazánu, osolte a opepřete.

5 Upečené korpusy potřete ricottovou směsí, 1–2 cm okraje nechte volné. První dva korpusy poklaďte uvařenými bramborami a podušenou jarní cibulkou. Druhé dva koláčky poklaďte podušeným pórkem do mřížky. Na všechny čtyři pak rozprostřete natrhanou mozzarellu, osolte, opepřete a posypejte zbylým parmazánem. Dejte péct na dalších 15–20 minut, dokud se mozzarella nerozpustí a těsto nezezlátne. Ihned podávejte. (Bramborové koláčky předtím posypte zelenou částí jarní cibulky.)

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Batátový krém s uzenou paprikou

Fusilli s pečeným květákem

Hlívové ragú s krémovou polentou

Červená řepa po burgundsku

Švédské masové kuličky ve smetanové omáčce

Přidat komentář