Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Červená řepa po burgundsku
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.2/5 Počet hodnocení: 40
Do 90 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3541 kcal
Bílkoviny 118 g
Sacharidy 525 g
Tuky 71 g
Vláknina 57 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

O tohle bezmasé ragú se po focení v redakci strhl doslova boj. Milovníci řepy ho ocenili jako výjimečný zážitek, ale chutnalo i těm, kteří řepu obvykle moc nemusejí. Bez ohledu na to, do kterého z těchto dvou týmů patříte, červená řepa po burgundsku si vás jistě získá. A tady je recept.

Suroviny

olivový olej 4 PL
nakrájená na klínky
česnek 4 stroužky
drcené
malá, oloupaná a nakrájená na čtvrtky
mrkev 4 ks
středně velká, nakrájená příčně na špalíky
tymián 3 snítky
čerstvý + odrhnuté lístky k podávání
sůl
pepř
čerstvě mletý
suché
vývar zeleninový 500 ml
žampiony portobello 3 ks
nakrájené na silnější plátky
malé bílé
škrob 2 ČL
kukuřičný, rozmíchaný ve 2 lžících vody (nemusí být)

Postup

1

Na středním plameni rozpalte v hrnci 2 lžíce oleje a opečte na něm cibuli dosklovita. Pak přidejte česnek, opečte jej a přidejte řepu, mrkev a tymián. Osolte a opepřete a za občasného míchání opékejte dalších 5 minut. Vmíchejte rajský protlak, zalijte vše červeným vínem a zeleninovým vývarem, přidejte bobkové listy a vařte na mírném plameni 40 minut.

2

Mezitím v pánvi rozpalte zbylé 2 lžíce oleje, ztlumte plamen a orestujte na něm nakrájené i celé žampiony a šalotky doměkka a dozlatova; trvá to asi 10 minut. Osolte a opepřete a odložte stranou.

3

Po 40 minutách ochutnejte omáčku, osolte ji a opepřete, a případně zahustěte škrobem rozmíchaným ve vodě. Do hrnce přidejte orestované žampiony se šalotkami a nechte ještě asi 10 minut provařit. Hotovou červenou řepu po burgundsku podávejte s pečivem či bramborovou kaší.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2017/3

Apetit magazín