Kuchařky Apetit DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Červená řepa po burgundsku

O tohle bezmasé ragú se po focení v redakci strhl doslova boj. Milovníci řepy ho ocenili jako výjimečný zážitek, ale chutnalo i těm, kteří řepu obvykle moc nemusejí.

Vydání: 2017/3
Autor:
Hodnocení:
14 (hlasů)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do 20 minut
PT1H
Vaření 1:00
Omáčka

Ingredience

    • 2 lžíce olivového oleje
    • 1 cibule, nakrájená na klínky
    • 4 stroužky česneku, drcené
    • 8 malých červených řep, oloupaných a nakrájených na čtvrtky
    • 4 střední mrkve, nakrájené příčně na špalíky
    • 3 snítky čerstvého tymiánu + odrhnuté lístky k podávání
    • sůl a čerstvě mletý pepř
    • 2 lžíce rajského protlaku
    • 250 ml suchého červeného vína
    • 500 ml zeleninového vývaru
    • 3 bobkové listy
    • 2 lžíce olivového oleje
    • 2–3 žampiony portobello, nakrájené na silnější plátky
    • 10 malých bílých žampionů
    • 10 šalotek
    • 2 lžičky kukuřičného škrobu rozmíchaného ve 2 lžících vody (nemusí být)

Příprava jídla

1 Na středním plameni rozpalte v hrnci olej a opečte na něm cibuli dosklovita. Pak přidejte česnek, opečte jej a přidejte řepu, mrkev a tymián. Osolte a opepřete a za občasného míchání opékejte dalších 5 minut. Vmíchejte rajský protlak, zalijte vše červeným vínem a zeleninovým vývarem, přidejte bobkové listy a vařte na mírném plameni 40 minut.

2 Mezitím v pánvi rozpalte olej, ztlumte plamen a orestujte na něm nakrájené i celé žampiony a šalotky doměkka a dozlatova; trvá to asi 10 minut. Osolte a opepřete
a odložte stranou.

3 Po 40 minutách ochutnejte omáčku, osolte ji a opepřete, a případně zahustěte škrobem rozmíchaným ve vodě. Do hrnce přidejte orestované žampiony se šalotkami a nechte ještě asi 10 minut provařit. Podávejte s pečivem či bramborovou kaší.

VIDEORECEPT:

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Batátový krém s uzenou paprikou

Fusilli s pečeným květákem

Slané koláče

Hlívové ragú s krémovou polentou

Švédské masové kuličky ve smetanové omáčce

REKLAMA

Přidat komentář