0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Červená řepa po burgundsku

Červená řepa po burgundsku
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Červená řepa po burgundsku

4 / 5. Počet hodnocení: 26
Více než hodinu Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3541 kcal
Bílkoviny 118 g
Sacharidy 525 g
Tuky 72 g
Vláknina 57 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

O tohle bezmasé ragú se po focení v redakci strhl doslova boj. Milovníci řepy ho ocenili jako výjimečný zážitek, ale chutnalo i těm, kteří řepu obvykle moc nemusejí.

Suroviny

olivový olej 2 PL
cibule 1 ks
nakrájená na klínky
česnek 4 stroužky
drcené
oloupaná a nakrájená na čtvrtky
mrkev 4 ks
středně velká, nakrájená příčně na špalíky
tymián 3 snítky
čerstvý + odrhnuté lístky k podávání
sůl
pepř
čerstvě mletý
rajčatový protlak 2 PL
víno červené 250 ml
suché
vývar zeleninový 500 ml
bobkový list 3 ks
olivový olej 2 PL
žampiony portobello 3 ks
nakrájené na silnější plátky
žampiony 10 ks
malé bílé
šalotka 10 ks
škrob 2 ČL
kukuřičný, rozmíchaný ve 2 lžících vody (nemusí být)

1 Na středním plameni rozpalte v hrnci olej a opečte na něm cibuli dosklovita. Pak přidejte česnek, opečte jej a přidejte řepu, mrkev a tymián. Osolte a opepřete a za občasného míchání opékejte dalších 5 minut. Vmíchejte rajský protlak, zalijte vše červeným vínem a zeleninovým vývarem, přidejte bobkové listy a vařte na mírném plameni 40 minut.

2 Mezitím v pánvi rozpalte olej, ztlumte plamen a orestujte na něm nakrájené i celé žampiony a šalotky doměkka a dozlatova; trvá to asi 10 minut. Osolte a opepřete
a odložte stranou.

3 Po 40 minutách ochutnejte omáčku, osolte ji a opepřete, a případně zahustěte škrobem rozmíchaným ve vodě. Do hrnce přidejte orestované žampiony se šalotkami a nechte ještě asi 10 minut provařit. Podávejte s pečivem či bramborovou kaší.

VIDEORECEPT:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2017/3

Apetit magazín

Zimní Apetit piknik přilákal tisíce návštěvníků
  • Lidé a jídlo

Zimní Apetit piknik přilákal tisíce návštěvníků

Na začátku byla myšlenka setkat se s vámi, našimi čtenáři, nejen v létě, ale také v druhé polovině roku. Vychutnat si skvělé jídlo, popovídat si, nakoupit dárky, zkrátka si užít krásný den. Bude osvědčený letní recept fungovat i v zimě?...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč