Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Hlívové ragú s krémovou polentou

Hlívové ragú s krémovou polentou
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Hlívové ragú s krémovou polentou

4.5/5 Počet hodnocení: 15
Více než hodinu Velmi snadné Pro 2 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1679 kcal
Bílkoviny 44 g
Sacharidy 202 g
Tuky 65 g
Vláknina 7 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Jemná polenta se s voňavým ragú báječně doplňuje.

Suroviny

olivový olej 1 PL
česnek 1 stroužek
nasekaný
nakrájená nadrobno
tymián 2 snítky
čerstvého
hlíva 250 g
hlíva ústričná – natrhaná na proužky
sůl
pepř
čerstvě mletý
estragon 1 svazek
nasekaný
suché
petrželka 1 svazek
hladkolistá, nasekaná
Krémová polenta
vývar zeleninový 300 ml
mléko 100 ml
plnotučné
polenta 80 g
instantní
strouhaný
lanýžový olej 1 PL
K podávání
lze nahradit crème fraîche
petrželka
hladkolistá, nasekaná

Postup

1

Nejprve připravte hlívové ragú. Na mírném plameni rozpalte v pánvi olej a opečte na něm česnek a šalotky dosklovita. Pak přidejte máslo a tymián a nakonec hlívu. Osolte, opepřete a opékejte asi 10-15 minut.

2

Když se z hlívy odpaří všechna voda a začne zlátnout, přidejte estragon. Vše zalijte vínem a nechte směs na mírném plameni 10 minut probublávat. Potom stáhněte z plotny, vmíchejte nasekanou petrželku a dochuťte troškou citronové šťávy.

3

Mezitím uvařte polentu. V menším hrnci přiveďte k varu osolený zeleninový vývar s bobkovým listem a mlékem. Do vroucí tekutiny postupně vmíchejte instantní polentu, ztlumte plamen a za stálého míchání vařte do zhoustnutí asi 5 minut. Pokud je polenta příliš hustá, můžete ji ještě zředit trochou vody. Na závěr stáhněte z plotny, vmíchejte máslo, parmazán a lanýžový olej.

4

Ihned podávejte – na talíře rozdělte polentu, na ni navršte houbové ragú a vše doplňte kopečkem zakysané smetany a nasekanou petrželkou.

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2017/3

Apetit magazín

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč