Kuchařky Apetit DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Hlívové ragú s krémovou polentou

Jemná polenta se s voňavým ragú báječně doplňuje.

Vydání: 2017/3
Autor:
Hodnocení:
1 (hlas)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 2 osoby
Doba přípravy: Do 30 minut
PT35M
Vaření 0:35
Omáčka

Ingredience

    • 1 lžíce olivového oleje
    • 1 stroužek česneku, nasekaný
    • 3 šalotky, nakrájené nadrobno
    • 1 lžíce másla
    • 1–2 snítky čerstvého tymiánu
    • 250g hlívy ústřičné, natrhané na proužky
    • sůl a čerstvě mletý pepř
    • malý svazek čerstvého estragonu, nasekaný
    • 100ml suchého bílého vína
    • malý svazek čerstvé hladkolisté petrželky, nasekaný
    • citronová šťáva podle chuti

    KRÉMOVÁ POLENTA

    • 300ml zeleninového vývaru
    • 1 bobkový list
    • 100ml plnotučného mléka
    • 80g instantní polenty
    • 1 lžíce másla
    • 15g strouhaného parmazánu
    • 1 lžíce lanýžového oleje

    K PODÁVÁNÍ

    • zakysaná smetana nebo crème fraîche a nasekaná hladkolistá petrželka

Příprava jídla

1 Nejprve připravte hlívové ragú. Na mírném plameni rozpalte v pánvi olej a opečte na něm česnek a šalotky dosklovita. Pak přidejte máslo a tymián a nakonec hlívu. Osolte, opepřete a opékejte asi 10-15 minut. Když se z hlívy odpaří všechna voda a začne zlátnout, přidejte estragon. Vše zalijte vínem a nechte směs na mírném plameni 10 minut probublávat. Potom stáhněte z plotny, vmíchejte nasekanou petrželku a dochuťte troškou citronové šťávy.

2 Mezitím uvařte polentu. V menším hrnci přiveďte k varu osolený zeleninový vývar s bobkovým listem a mlékem. Do vroucí tekutiny postupně vmíchejte instantní polentu, ztlumte plamen a za stálého míchání vařte do zhoustnutí asi 5 minut. Pokud je polenta příliš hustá, můžete ji ještě zředit trochou vody. Na závěr stáhněte z plotny, vmíchejte máslo, parmazán a lanýžový olej.

3 Ihned podávejte – na talíře rozdělte polentu, na ni navršte houbové ragú a vše doplňte kopečkem zakysané smetany a nasekanou petrželkou.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Batátový krém s uzenou paprikou

Fusilli s pečeným květákem

Slané koláče

Červená řepa po burgundsku

Švédské masové kuličky ve smetanové omáčce

REKLAMA

Přidat komentář