Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Hlívové ragú s krémovou polentou
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Hlívové ragú s krémovou polentou

4.4/5 Počet hodnocení: 18
Do 75 minut Velmi snadné Pro 2 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1679 kcal
Bílkoviny 44 g
Sacharidy 202 g
Tuky 65 g
Vláknina 7 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Jemná polenta se s voňavým ragú z hlívy báječně doplňuje. Vyzkoušejte tuto lahodnou kombinaci a přesvědčte se, že je úžasná nejen na pohled, ale také báječně chutná. Bezmasé ragú a polenta je osudová spojitost.

Související recepty

Suroviny

olivový olej 1 PL
česnek 1 stroužek
nasekaný
nakrájená nadrobno
tymián 2 snítky
čerstvý
hlíva 250 g
hlíva ústričná – natrhaná na proužky
sůl
pepř
čerstvě mletý
estragon 1 svazek
nasekaný
suché
petrželka 1 svazek
hladkolistá, nasekaná
Krémová polenta
vývar zeleninový 300 ml
mléko 100 ml
plnotučné
polenta 80 g
instantní
strouhaný
lanýžový olej 1 PL
K podávání
lze nahradit crème fraîche
petrželka
hladkolistá, nasekaná

Postup

1

Nejprve připravte hlívové ragú. Na mírném plameni rozpalte v pánvi olej a opečte na něm česnek a šalotky dosklovita. Pak přidejte máslo a tymián a nakonec hlívu. Osolte, opepřete a opékejte asi 10–15 minut.

2

Když se z hlívy odpaří všechna voda a začne zlátnout, přidejte estragon. Vše zalijte vínem a nechte směs na mírném plameni 10 minut probublávat. Potom stáhněte z plotny, vmíchejte nasekanou petrželku a dochuťte troškou citronové šťávy.

3

Mezitím uvařte polentu. V menším hrnci přiveďte k varu osolený zeleninový vývar s bobkovým listem a mlékem. Do vroucí tekutiny postupně vmíchejte instantní polentu, ztlumte plamen a za stálého míchání vařte do zhoustnutí asi 5 minut. Pokud je polenta příliš hustá, můžete ji ještě zředit trochou vody. Na závěr stáhněte z plotny, vmíchejte máslo, parmazán a lanýžový olej.

4

Ihned podávejte – na talíře rozdělte polentu, na ni navršte houbové ragú a vše doplňte kopečkem zakysané smetany a nasekanou petrželkou.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2017/3

Apetit magazín