Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Batátový krém s uzenou paprikou
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.2/5 Počet hodnocení: 22
Do hodiny Velmi snadné Pro 6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1573 kcal
Bílkoviny 57 g
Sacharidy 253 g
Tuky 34 g
Vláknina 30 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Zářivá, hřejivá a především lákavá už na pohled! 

Suroviny

olej 1 PL
nakrájená nadrobno
česnek 1 stroužek
prolisovaný
batáty 900 g
nakrájené na kostky
paprika mletá uzená 1 ČL
mletá
chilli sušené 1 špetka
mleté
vývar zeleninový 1,5 l
sůl
pepř
čerstvě mletý
sójová omáčka 1 PL
limetová šťáva
z 1/2 limety
Na lupínky
kokos plátky 1 hrst
paprika mletá uzená 1 PL
mletá
K podávání
lze nahradit sójovým
tymián
čerstvý
chilli sušené
vločky, nemusí být

Postup

1

Na středním plameni rozpalte v hrnci olej a opečte na něm cibuli dosklovita. Přidejte česnek a nechte jej rozvonět. Pak přisypte batáty, mletou uzenou papriku a chilli, vlijte zeleninový vývar a osolte. Přiveďte k varu a vařte na středním plameni 10–15 minut, nebo až jsou batáty měkké. Pak polévku rozmixujte tyčovým mixérem dohladka. Dochuťte sójovou omáčkou, javorovým sirupem, burákovým máslem a limetovou šťávou a ještě jednou promixujte. Dosolte a opepřete podle chuti.

2

Mezitím připravte kokosové lupínky. Troubu předehřejte na 200/180°C. Plech vyložte pečicím papírem a smíchejte na něm kokosové lupínky s javorovým sirupem a uzenou paprikou. Rozložte na plech a pečte dozlatova asi 5–7 minut.

3

Polévku podávejte se lžící bílého jogurtu a ozdobenou kokosovými lupínky, čerstvými bylinkami a chcete-li, vločkami chilli.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2017/3

Apetit magazín