Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Batátový krém s uzenou paprikou

Zářivá, hřejivá a především lákavá už na pohled! 

Vydání: 2017/3
Autor:
Hodnocení:
11 (hlasů)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 6 osob
Doba přípravy: Do 20 minut
Pečení: 7 minut
PT15M
Vaření 0:15
Polévka

Ingredience

    • 1 lžíce oleje
    • 1 červená cibule, nakrájená nadrobno
    • 1 stroužek česneku, prolisovaný
    • 900g batátů, na kostky
    • 1 lžička mleté uzené papriky
    • špetka mletého chilli
    • 1,5 litru zeleninového vývaru
    • sůl a čerstvě mletý pepř
    • 1 lžíce sójové omáčky
    • 1 lžíce javorového sirupu
    • 1 lžíce hladkého burákového másla
    • šťáva z 1/2 limety

    NA LUPÍNKY

    • hrst kokosových lupínků
    • 1 lžíce javorového sirupu
    • 1 lžíce mleté uzené papriky

    K PODÁVÁNÍ

    • bílý jogurt řeckého typu nebo sójový jogurt
    • čerstvý tymián
    • vločky chilli (nemusí být)

Příprava jídla

1 Na středním plameni rozpalte v hrnci olej a opečte na něm cibuli dosklovita. Přidejte česnek a nechte jej rozvonět. Pak přisypte batáty, mletou uzenou papriku a chilli, vlijte zeleninový vývar a osolte. Přiveďte k varu a vařte na středním plameni 10–15 minut, nebo až jsou batáty měkké. Pak polévku rozmixujte tyčovým mixérem dohladka. Dochuťte sójovou omáčkou, javorovým sirupem, burákovým máslem a limetovou šťávou a ještě jednou promixujte. Dosolte a opepřete podle chuti.

2 Mezitím připravte kokosové lupínky. Troubu předehřejte na 200/180°C. Plech vyložte pečicím papírem a smíchejte na něm kokosové lupínky s javorovým sirupem a uzenou paprikou. Rozložte na plech a pečte dozlatova asi 5–7 minut.

3 Polévku podávejte se lžící bílého jogurtu a ozdobenou kokosovými lupínky, čerstvými bylinkami a chcete-li, vločkami chilli.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Fusilli s pečeným květákem

Slané koláče

Hlívové ragú s krémovou polentou

Červená řepa po burgundsku

Švédské masové kuličky ve smetanové omáčce

Vánoce jinak

Polévka je grunt!

Přidat komentář