
Fusilli s pečeným květákem
Květák je v kurzu!
Ingredience
- 1 malý květák, rozdělený na růžičky
- 2 lžíce olivového oleje
- sůl a čerstvě mletý pepř
- 2 stroužky česneku, prolisované
- 50g dobré strouhanky, nejlépe panko (japonská strouhanka, která neabsorbuje tolik tuku jako ta běžná)
- hrst vlašských ořechů, nasekaných
- 250g fusilli nebo jiných krátkých těstovin
- 1 malá červená cibule, nakrájená na tenké půlměsíčky
- 2 lžíce kaparů, propláchnutých
- 2 lžíce citronové šťávy
- špetka chilli vloček
- malý svazek hladkolisté petrželky, nasekaný
Příprava jídla
1 Troubu předehřejte na 230°C. V míse smíchejte růžičky květáku, 1 lžíci oleje, sůl a pepř. Rozložte na plech vyložený pečicím papírem a pečte doměkka a dozlatova asi 20 minut.
2 Mezitím na středním plameni rozehřejte v pánvičce půl lžíce oleje. Přidejte česnek, strouhanku a ořechy a za občasného míchání opékejte dozlatova asi 2–4 minuty. Odložte stranou.
3 Těstoviny uvařte ve větším hrnci ve vroucí osolené vodě al dente. Jednu naběračku vody z vaření těstovin uchovejte, potom těstoviny slijte a dejte stranou.
4 Na středním plameni v uvolněném hrnci rozehřejte zbylý olej. Přidejte cibuli, kapary a opékejte asi 2 minuty do změknutí. Pak vmíchejte uvařené těstoviny a opečený květák. Přilijte naběračku vody z vaření těstovin, dochuťte citronovou šťávou a chilli vločkami a míchejte asi půl minuty, dokud se tekutina nevsákne. Stáhněte z plamene a vmíchejte nasekanou petrželku. Podávejte posypané opraženou strouhankou.
Přidat komentář