Fusilli s pečeným květákem

Fusilli s pečeným květákem

4 / 5. Počet hodnocení: 4
Do hodiny Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1567 kcal
Bílkoviny 43 g
Sacharidy 223 g
Tuky 47 g
Vláknina 6 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Květák je v kurzu!

Suroviny

květák 1 ks
malý, rozdělený na růžičky
olivový olej 2 PL
sůl
pepř
čerstvě mletý
česnek 2 stroužky
prolisované
strouhanka 50 g
kvalitní, nejlépe japonská panko
vlašské ořechy 1 hrst
nasekané
fusilli 250 g
lze nahradit jinýmí krátkými těstovinami
cibule červená 1 ks
malá, nakrájená na tenké půlměsíčky
kapary 2 PL
propláchnuté
citronová štáva 2 PL
chilli sušené 1 špetka
petržel 1 svazek
hladkolistá, nasekaná

1 Troubu předehřejte na 230°C. V míse smíchejte růžičky květáku, 1 lžíci oleje, sůl a pepř. Rozložte na plech vyložený pečicím papírem a pečte doměkka a dozlatova asi 20 minut.

2 Mezitím na středním plameni rozehřejte v pánvičce půl lžíce oleje. Přidejte česnek, strouhanku a ořechy a za občasného míchání opékejte dozlatova asi 2–4 minuty. Odložte stranou.

3 Těstoviny uvařte ve větším hrnci ve vroucí osolené vodě al dente. Jednu naběračku vody z vaření těstovin uchovejte, potom těstoviny slijte a dejte stranou.

4 Na středním plameni v uvolněném hrnci rozehřejte zbylý olej. Přidejte cibuli, kapary a opékejte asi 2 minuty do změknutí. Pak vmíchejte uvařené těstoviny a opečený květák. Přilijte naběračku vody z vaření těstovin, dochuťte citronovou šťávou a chilli vločkami a míchejte asi půl minuty, dokud se tekutina nevsákne. Stáhněte z plamene a vmíchejte nasekanou petrželku. Podávejte posypané opraženou strouhankou.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2017/3

Apetit magazín

KVÍZ: Jste zdatný kuchař?
  • Kvízy

KVÍZ: Jste zdatný kuchař?

Začínáte s vařením nebo svým kuchařským uměním běžně rozdáváte radost svému okoolá? Jak dobře se orientujete v surovinách či postupech přípravy? Máme pro vás jednoduchý kvíz, který prověří vaše kuchařské znalosti. Otestujte se a zjistěte,...
Co má společného pastis a uříznuté Van Goghovo ucho?
  • Tipy a triky

Co má společného pastis a uříznuté Van Goghovo ucho?

Ochutnejte anýzovku francouzského původu, která za svou slávu vděčí absintu. Oblíbený destilát s výraznou chutí a typickým zakalenám  spatřil světlo světa jako náhrada za absint, který si vysloužil zákaz. Pastis můžete například v...

Obchod Apetit