Kuchařky Apetit DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Fusilli s pečeným květákem

Květák je v kurzu!

Vydání: 2017/3
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do 30 minut
+ vaření
PT20M
Pečení 0:20
Těstoviny

Ingredience

    • 1 malý květák, rozdělený na růžičky
    • 2 lžíce olivového oleje
    • sůl a čerstvě mletý pepř
    • 2 stroužky česneku, prolisované
    • 50g dobré strouhanky, nejlépe panko (japonská strouhanka, která neabsorbuje tolik tuku jako ta běžná)
    • hrst vlašských ořechů, nasekaných
    • 250g fusilli nebo jiných krátkých těstovin
    • 1 malá červená cibule, nakrájená na tenké půlměsíčky
    • 2 lžíce kaparů, propláchnutých
    • 2 lžíce citronové šťávy
    • špetka chilli vloček
    • malý svazek hladkolisté petrželky, nasekaný

Příprava jídla

1 Troubu předehřejte na 230°C. V míse smíchejte růžičky květáku, 1 lžíci oleje, sůl a pepř. Rozložte na plech vyložený pečicím papírem a pečte doměkka a dozlatova asi 20 minut.

2 Mezitím na středním plameni rozehřejte v pánvičce půl lžíce oleje. Přidejte česnek, strouhanku a ořechy a za občasného míchání opékejte dozlatova asi 2–4 minuty. Odložte stranou.

3 Těstoviny uvařte ve větším hrnci ve vroucí osolené vodě al dente. Jednu naběračku vody z vaření těstovin uchovejte, potom těstoviny slijte a dejte stranou.

4 Na středním plameni v uvolněném hrnci rozehřejte zbylý olej. Přidejte cibuli, kapary a opékejte asi 2 minuty do změknutí. Pak vmíchejte uvařené těstoviny a opečený květák. Přilijte naběračku vody z vaření těstovin, dochuťte citronovou šťávou a chilli vločkami a míchejte asi půl minuty, dokud se tekutina nevsákne. Stáhněte z plamene a vmíchejte nasekanou petrželku. Podávejte posypané opraženou strouhankou.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Batátový krém s uzenou paprikou

Slané koláče

Hlívové ragú s krémovou polentou

Červená řepa po burgundsku

Švédské masové kuličky ve smetanové omáčce

Ty nejlepší těstoviny a omáčky

REKLAMA

Přidat komentář