Neskonale krémový výsledek zahuštěné metody...
Suroviny
kondenzované mléko
397
g
slazené
smetana ke šlehání
500
ml
33%
vanilkový extrakt
1
PL
Na jahodové mramorování
jahody
300
g
zralé
krupicový cukr
1
PL
nebo podle chuti
citronová šťáva
1
ČL
vodka
1
PL
nemusí být
Postup
1
V kondenzovaném mléku rozmíchejte vanilkový extrakt. Smetanu ušlehejte a pak ji vmíchejte jemnými pohyby do mléka.
2
Jahody rozmixujte s cukrem, dochuťte citronem a vmíchejte vodku. (Tu můžete vynechat, v jahodách však funguje jako pojistka proti přemrzání.)
3
Šlehačkovou směs klaďte do vhodné nádoby (nejlepší je kovová) a prokládejte lžícemi jahodové omáčky.
4
Na závěr opatrně promíchejte špejlí, aby vzniklo rovnoměrné mramorování. Dejte mrazit, nejlépe přes noc.
Zmrzlina je hned po vyndání z mrazáku měkká, taje ale rychleji než tradiční zmrzliny.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Zmrzlina podle Katky(35 receptů )