Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Vanilková zmrzlina s jahodovým mramorováním

Vanilková zmrzlina s jahodovým mramorováním

4.6/5 Počet hodnocení: 16
Do 10 minut Velmi snadné Pro 6-8 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3073 kcal
Bílkoviny 42 g
Sacharidy 275 g
Tuky 197 g
Vláknina 6 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Neskonale krémový výsledek zahuštěné metody...

Související recepty

Suroviny

slazené
vanilkový extrakt 1 PL
Na jahodové mramorování
jahody 300 g
zralé
nebo podle chuti
vodka 1 PL
nemusí být

Postup

1

V kondenzovaném mléku rozmíchejte vanilkový extrakt. Smetanu ušlehejte a pak ji vmíchejte jemnými pohyby do mléka.

2

Jahody rozmixujte s cukrem, dochuťte citronem a vmíchejte vodku. (Tu můžete vynechat, v jahodách však funguje jako pojistka proti přemrzání.)

3

Šlehačkovou směs klaďte do vhodné nádoby (nejlepší je kovová) a prokládejte lžícemi jahodové omáčky.

4

Na závěr opatrně promíchejte špejlí, aby vzniklo rovnoměrné mramorování. Dejte mrazit, nejlépe přes noc.

Zmrzlina je hned po vyndání z mrazáku měkká, taje ale rychleji než tradiční zmrzliny.

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2017/6

Apetit magazín

Není máslo jako máslo: Jak vybrat to nejlepší do cukroví?
  • Zajímavosti

Není máslo jako máslo: Jak vybrat to nejlepší do cukroví?

Vánoce bez másla? To si snad ani neumíme představit! Je základem dokonalého cukroví, zjemní slavnostní pokrmy a dodá jim tu správnou chuť. Ale víte, jak poznat to opravdu nejlepší? Prozradíme vám, jak technologie výroby ovlivňuje jeho...