0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Vanilková zmrzlina s jahodovým mramorováním

Vanilková zmrzlina s jahodovým mramorováním

4.9 / 5. Počet hodnocení: 8
Do 10 minut Velmi snadné Pro 6-8 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3073 kcal
Bílkoviny 42 g
Sacharidy 275 g
Tuky 197 g
Vláknina 6 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Neskonale krémový výsledek zahuštěné metody...

Suroviny

slazené
vanilkový extrakt 1 PL
Na jahodové mramorování
jahody 300 g
zralé
krupicový cukr 1 PL
nebo podle chuti
citronová šťáva 1 ČL
vodka 1 PL
nemusí být

Postup

1

V kondenzovaném mléku rozmíchejte vanilkový extrakt. Smetanu ušlehejte a pak ji vmíchejte jemnými pohyby do mléka.

2

Jahody rozmixujte s cukrem, dochuťte citronem a vmíchejte vodku. (Tu můžete vynechat, v jahodách však funguje jako pojistka proti přemrzání.)

3

Šlehačkovou směs klaďte do vhodné nádoby (nejlepší je kovová) a prokládejte lžícemi jahodové omáčky.

4

Na závěr opatrně promíchejte špejlí, aby vzniklo rovnoměrné mramorování. Dejte mrazit, nejlépe přes noc.

Zmrzlina je hned po vyndání z mrazáku měkká, taje ale rychleji než tradiční zmrzliny.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2017/6

Apetit magazín

Kdo je to someliér, co umí a s čím poradí?
  • Lidé a jídlo

Kdo je to someliér, co umí a s čím poradí?

Someliér (nebo také sommeliér) vám v restauraci servíruje ideální víno k jídlu, které máte před sebou, a nejen to. Čím více budete o roli someliéra vědět, tím lépe budete moci plně využít jeho znalostí a zkušeností, až budete příště...
Jak vařit s červeným vínem?
  • Tipy a triky

Jak vařit s červeným vínem?

Červené se podává v pokojové teplotě, postupně rozvine svou chuť a cítit z něj můžeme vedle lesních plodů, kávy třeba i tabák. Pro opravdovou smyslovou harmonii zkuste červené víno přidat k hlavnímu chodu rovnou při vaření. Poradíme vám,...
Lanýže: Zázračný lék, nebo ďáblovo dílo?
  • Zajímavosti

Lanýže: Zázračný lék, nebo ďáblovo dílo?

Zemské perly. Tak se přezdívá houbám, jejichž nezaměnitelné chuti propadli gurmáni po celém světě. Nejvzácnější lanýže se podobně jako obrazy draží v aukční síni za astronomické částky. Jak se lanýže hledají a kolik stojí nejdražší lanýž na...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč