Vanilková zmrzlina s jahodovým mramorováním

Vanilková zmrzlina s jahodovým mramorováním

4.9 / 5. Počet hodnocení: 8
Do 10 minut Velmi snadné Pro 6-8 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3073 kcal
Bílkoviny 42 g
Sacharidy 275 g
Tuky 197 g
Vláknina 6 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Neskonale krémový výsledek zahuštěné metody...

Suroviny

kondenzované mléko 397 g
slazené
smetana ke šlehání 500 ml
33%
vanilkový extrakt 1 PL
Na jahodové mramorování
jahody 300 g
zralé
krupicový cukr 1 PL
nebo podle chuti
citronová štáva 1 ČL
vodka 1 PL
nemusí být

Postup

1

V kondenzovaném mléku rozmíchejte vanilkový extrakt. Smetanu ušlehejte a pak ji vmíchejte jemnými pohyby do mléka.

2

Jahody rozmixujte s cukrem, dochuťte citronem a vmíchejte vodku. (Tu můžete vynechat, v jahodách však funguje jako pojistka proti přemrzání.)

3

Šlehačkovou směs klaďte do vhodné nádoby (nejlepší je kovová) a prokládejte lžícemi jahodové omáčky.

4

Na závěr opatrně promíchejte špejlí, aby vzniklo rovnoměrné mramorování. Dejte mrazit, nejlépe přes noc.

Zmrzlina je hned po vyndání z mrazáku měkká, taje ale rychleji než tradiční zmrzliny.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2017/6

Apetit magazín

KVÍZ: Jste zdatný kuchař?
  • Kvízy

KVÍZ: Jste zdatný kuchař?

Začínáte s vařením nebo svým kuchařským uměním běžně rozdáváte radost svému okoolá? Jak dobře se orientujete v surovinách či postupech přípravy? Máme pro vás jednoduchý kvíz, který prověří vaše kuchařské znalosti. Otestujte se a zjistěte,...
Co má společného pastis a uříznuté Van Goghovo ucho?
  • Tipy a triky

Co má společného pastis a uříznuté Van Goghovo ucho?

Ochutnejte anýzovku francouzského původu, která za svou slávu vděčí absintu. Oblíbený destilát s výraznou chutí a typickým zakalenám  spatřil světlo světa jako náhrada za absint, který si vysloužil zákaz. Pastis můžete například v...

Obchod Apetit