0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Mixovaná mangová zmrzlina

Mixovaná mangová zmrzlina

4.4 / 5. Počet hodnocení: 14
Do 10 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 767 kcal
Bílkoviny 0 g
Sacharidy 113 g
Tuky 29 g
Vláknina 9 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Známou techniku mražených a rozmixovaných banánů lze použít na výrobu zmrzliny z celé řady jiných druhů ovoce. Podle sezony zkuste jahody, višně, broskve anebo švestky.

Suroviny

mango 450 g
mražené – nakrájejte dužinu ze zralého manga na malé kostičky a nechte v jedné vrstvě zmrazit
kokosový krém 160 ml
limetová šťáva 1 PL
med 3 PL
nebo jiné tekuté sladidlo, např. rýžový sirup

Postup

1

Kousky zmraženého manga, kokosový krém, limetovou šťávu a med vhoďte do výkonného mixéru a mixujte dohladka. Jednou či dvakrát mixování přerušte a seškrábejte mango ze stěn mixéru. Ochutnejte a dolaďte sladkost – záleží na zralosti manga.

2

Servírujte buď hned (nejlépe v nachlazené misce), kdy má hmota konzistenci točené zmrzliny, nebo dejte ještě ztuhnout na hodinu do mrazáku.

NĚCO NAVÍC
Zmrzlinu můžete připravit i předem, počítejte ale s tím, že v mrazáku hodně ztvrdne. V takovém případě je nejlepší zmrzlinu znovu rozlámat na kusy, vložit do mixéru a krátce promixovat.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2017/6

Apetit magazín

Umíte uvařit hospodské klasiky?
  • Zajímavosti

Umíte uvařit hospodské klasiky?

Znáte to. Nechceme je moc jíst, protože se nám po nich často chce akorát tak natáhnout na gauč a dát si dvacet. Na druhou stranu jsou součástí naší kultury a často v nás vyvolávají ty nejhřejivější vzpomínky. Představují nostalgii i bezpečí...
Jedlé kaštany vyšperkují nádivku i moučník
  • Suroviny

Jedlé kaštany vyšperkují nádivku i moučník

Sezóna jedlých kaštanů právě vrcholí. Pokud si chcete pochutnat na těch skutečně čerstvých, vyrazte pro ně co nejdříve do obchodu, nebo ještě lépe do "kaštanek". Jestli si s nimi nevíte rady, přinášíme několik tipů jak je skladovat i...
Masové hody s českou národní klasikou: vepřo knedlo zelo
  • Tipy a triky

Masové hody s českou národní klasikou: vepřo knedlo zelo

Guláš, svíčková a knedlo vepřo zelo, když je tahle trojice na poledním menu v restauraci, máme problém se rozhodnout. Pro dnešek máme ale jasno! Dejte si s námi to nejlepší knedlo vepřo zelo, máme pro vás tipy na jedno z nejlepších českých...
Jak na bezlepkový chléb?
  • Jak na to

Jak na bezlepkový chléb?

Ať už patříte mezi celiaky nebo chcete svůj jídelníček odlehčit, máme pro vás tipy, jak si doma připravit chutný bezlepkový chléb. Vyplatí se používat kupované bezlepkové směsi nebo je lepší spolehnout se na vlastní síly? Připravte si s...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
549 Kč
357 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč