Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Mixovaná mangová zmrzlina
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.3/5 Počet hodnocení: 23
Do 20 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 767 kcal
Bílkoviny 0 g
Sacharidy 113 g
Tuky 29 g
Vláknina 9 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Známou techniku mražených a rozmixovaných banánů lze použít na výrobu zmrzliny z celé řady jiných druhů ovoce. Podle sezony zkuste jahody, višně, broskve anebo švestky. My zvolili mango a vzniklo něco nadpozemského – osvěžující mangová zmrzlina.

Suroviny

mango 450 g
mražené – nakrájejte dužinu ze zralého manga na malé kostičky a nechte v jedné vrstvě zmrazit
kokosový krém 160 ml
limetová šťáva 1 PL
med 3 PL
nebo jiné tekuté sladidlo, např. rýžový sirup

Postup

1

Kousky zmraženého manga, kokosový krém, limetovou šťávu a med vhoďte do výkonného mixéru a mixujte dohladka. Jednou či dvakrát mixování přerušte a seškrábejte mango ze stěn mixéru. Ochutnejte a dolaďte sladkost – záleží na zralosti manga.

2

Servírujte buď hned (nejlépe v nachlazené misce), kdy má hmota konzistenci točené zmrzliny, nebo dejte ještě ztuhnout na hodinu do mrazáku.

NĚCO NAVÍC
Zmrzlinu můžete připravit i předem, počítejte ale s tím, že v mrazáku hodně ztvrdne. V takovém případě je nejlepší zmrzlinu znovu rozlámat na kusy, vložit do mixéru a krátce promixovat.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2017/6

Apetit magazín