Mixovaná mangová zmrzlina

Mixovaná mangová zmrzlina

4.3 / 5. Počet hodnocení: 13
Do 10 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 767 kcal
Bílkoviny 0 g
Sacharidy 113 g
Tuky 29 g
Vláknina 9 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Známou techniku mražených a rozmixovaných banánů lze použít na výrobu zmrzliny z celé řady jiných druhů ovoce. Podle sezony zkuste jahody, višně, broskve anebo švestky.

Suroviny

mango 450 g
mražené – nakrájejte dužinu ze zralého manga na malé kostičky a nechte v jedné vrstvě zmrazit
kokosový krém 160 ml
limetová šťáva 1 PL
med 3 PL
nebo jiné tekuté sladidlo, např. rýžový sirup

1 Kousky zmraženého manga, kokosový krém, limetovou šťávu a med vhoďte do výkonného mixéru a mixujte dohladka. Jednou či dvakrát mixování přerušte a seškrábejte mango ze stěn mixéru. Ochutnejte a dolaďte sladkost – záleží na zralosti manga.

2 Servírujte buď hned (nejlépe v nachlazené misce), kdy má hmota konzistenci točené zmrzliny, nebo dejte ještě ztuhnout na hodinu do mrazáku.

NĚCO NAVÍC
Zmrzlinu můžete připravit i předem, počítejte ale s tím, že v mrazáku hodně ztvrdne. V takovém případě je nejlepší zmrzlinu znovu rozlámat na kusy, vložit do mixéru a krátce promixovat.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2017/6

Apetit magazín

Co má společného pastis a uříznuté Van Goghovo ucho?
  • Tipy a triky

Co má společného pastis a uříznuté Van Goghovo ucho?

Ochutnejte anýzovku francouzského původu, která za svou slávu vděčí absintu. Oblíbený destilát s výraznou chutí a typickým zakalenám  spatřil světlo světa jako náhrada za absint, který si vysloužil zákaz. Pastis můžete například v...
Jak zpracovat květy černého bezu: sladké i slané tipy
  • Tipy a triky

Jak zpracovat květy černého bezu: sladké i slané tipy

Černý bez nemusíme dlouze představovat. Patří mezi keře, kterého si cení všichni milovníci bylin. Když zavoní, láká nás, abychom z jeho květů připravili stejně omamně vonící sirupy a šťávy nebo si usmažili květové řízečky....

Obchod Apetit