Snídaňové nudle

Snídaňové nudle

Zatím nehodnoceno
Do 20 minut Velmi snadné Pro 1 osobu

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 158 kcal
Bílkoviny 12 g
Sacharidy 1 g
Tuky 11 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Vařené vejce je sice k nudlím stylovější, ale klidně opečte na pánvi po slanině a houbách ještě volské oko.

Suroviny

1 bal
instantní nudlová polévka ramen zeleninová / kuřecí příchuť
vejce 1 ks
2 plátek
snídaňová slanina lze nahradit anglickou
olej
podle potřeby
1 ks
houba šitake lze nahradit žampiony, na plátky
pažitka 1 PL
nasekaná, lze nahradit nakrájenou jarní cibulkou
omáčka co máte po ruce (např. tonkatsu, čínská, švestková, terijaki, BBQ), k podávání

1 Nudle připravte podle návodu na obalu. V rendlíčku přiveďte k varu vodu, vložte vejce a vařte 7 minut, zchlaďte proudem studené vody a oloupejte. Slaninu opečte na nepřilnavé pánvi či pod grilem. Na troše oleje (nebo tuku ze slaniny) opečte na pánvi houby. Scezené nudle dejte do misky a doplňte rozpůleným vejcem, houbami, slaninou, pažitkou či jarní cibulkou a pokapejte omáčkou. 

Foto: Ant Duncan
Fotografie a recept převzaty z Olive Magazine/Immediate Media

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2019/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2019/3

Apetit magazín

5 triků na dokonalý domácí hamburger
  • Jak na to

5 triků na dokonalý domácí hamburger

Upéct mleté maso, aby bylo šťavnaté a plné chutí, není zas tak složité. Pro dokonalý požitek z domácího burgeru je třeba držet se několika pravidel. Připravili jsme pro vás 5 tipů zaručujících ...
 Chobotnice a oliheň: Pochutnejte si na plodech moře
  • Zajímavosti

Chobotnice a oliheň: Pochutnejte si na plodech moře

Moře ukrývá spoustu živočichů, na kterých si naše mlsné jazýčky rádi pochutnávají – obzvlášť v létě na dovolené u moře. Vedle mořských ryb nebo mušlí můžeme své jídelníčky obohatit i o chobotnice či olihně neboli kalamáry.  ...
Julius Maggi: příběh vynálezce polévkového koření
  • Lidé a jídlo

Julius Maggi: příběh vynálezce polévkového koření

Tekuté polévkové koření Maggi už zachránilo nejednu nedochucenou polévku. Poznejte spolu s námi jeho vynálezce, stejnojmenného švýcarského podnikatele Julia Maggiho, i příběh, který se ke vzniku proslulého ochucovadla váže. ...
Vše o kofeinu: Co se stane, když to s ním přeženete?
  • Zdraví a výživa

Vše o kofeinu: Co se stane, když to s ním přeženete?

Šálek kávy po ránu funguje jako ‚nakopávač‘ a díky pravidelné odpolední dávce kofeinu vydržíte bdělí až do večera. Věděli jste však o tom, že kofein ovlivňuje centrální nervovou soustavu v mnoha směrech? Jaké jsou jeho krátkodobé i...

Obchod Apetit