Vařené vejce je sice k nudlím stylovější, ale klidně opečte na pánvi po slanině a houbách ještě volské oko.
Suroviny
1
bal
instantní nudlové polévky ramen, zeleninová nebo kuřecí příchuť
vejce
1
ks
slanina
2
plátek
snídaňová nebo anglická
olej
podle potřeby
houby
1
ks
šitake lze nahradit žampiony, na plátky
pažitka
1
PL
nasekaná, lze nahradit nakrájenou jarní cibulkou
omáčka co máte po ruce (např. tonkatsu, čínská, švestková, terijaki, BBQ), k podávání
Postup
1
Nudle připravte podle návodu na obalu. V rendlíčku přiveďte k varu vodu, vložte vejce a vařte 7 minut, zchlaďte proudem studené vody a oloupejte. Slaninu opečte na nepřilnavé pánvi či pod grilem. Na troše oleje (nebo tuku ze slaniny) opečte na pánvi houby. Scezené nudle dejte do misky a doplňte rozpůleným vejcem, houbami, slaninou, pažitkou či jarní cibulkou a pokapejte omáčkou.