Budou vám chutnat!
Suroviny
špek
4
plátky
prorostlá, překrájená nebo natrhaná na menší kusy
špagety (těstoviny)
400
g
tenké (spaghettini)
kukuřice
2
ks
klasy cukrové kukuřice bez šustí a chmýří
olivový olej panenský
1
PL
česnek
2
stroužky
drcené
citronová šťáva
2
PL
crème fraîche
120
g
sůl mořská
pepř
čerstvě drcený
bazalka
1
hrnek
listy
Postup
1
Slaninu opečte na pánvi nebo v troubě na plechu dokřupava. Odložte stranou.
2
V hrnci přiveďte k varu osolenou vodu, vhoďte kukuřici a po chvíli přidejte těstoviny. Cílem je mít měkkou kukuřici a špagety na skus; kukuřice se vaří asi 15 minut, u těstovin postupujte podle návodu na obalu.
3
Pak slijte a ponechte si asi 80 ml slité vody. Z klasů seřízněte zrna a odložte je stranou.
4
V hlubší pánvi rozpalte na středním ohni olej a minutu na něm opékejte česnek. Zastříkněte ho citronovou šťávou, vmíchejte crème fraîche, vlijte odloženou vodu z těstovin a přidejte špagety, slaninu a kukuřičná zrna. Osolte, opepřete, promíchejte s bazalkou a podávejte.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Nejlepší těstoviny a omáčky: 55 ověřených receptů(55 receptů )
- 30 nejlepších receptů pro milovníky špaget(33 receptů )
- Zlaté klasy, sladká zrna: Recepty z kukuřice, které možná neznáte(65 receptů )