Špagety s kukuřicí, slaninou a citronem

Špagety s kukuřicí, slaninou a citronem

Hodnocení receptu
Průměr: 4.3 (34)
Do 30 minut 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3683 kcal
Bílkoviny 52 g
Cukr 21 g
Tuky 380 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Budou vám chutnat!

Suroviny

uzená slanina 4 plátky
velké, prorostlé, překrájené nebo natrhané na menší kusy
400 g
tenké špagety
2
cukrová kukuřice bez šustí a chmýří
olivový olej extra panenský 1 PL
česnek 2 stroužky
drcený
citronová štáva 2 PL
zakysaná smetana 120 g
sůl mořská
pepř
čerstvě drcený
bazalka hrnek
listy

1 Slaninu opečte na pánvi nebo v troubě na plechu dokřupava. Odložte stranou.

2 V hrnci přiveďte k varu osolenou vodu, vhoďte kukuřici a po chvíli přidejte těstoviny. Cílem je mít měkkou kukuřici a špagety na skus; kukuřice se vaří asi 15 minut, u těstovin postupujte podle návodu na obalu. Pak slijte a ponechte si asi 80 ml slité vody. Z klasů seřízněte zrna a odložte je stranou.

3 V hlubší pánvi rozpalte na středním ohni olej a minutu na něm opékejte česnek. Zastříkněte ho citronovou šťávou, vmíchejte crème fraîche, vlijte odloženou vodu z těstovin a přidejte špagety, slaninu a kukuřičná zrna. Osolte, opepřete, promíchejte s bazalkou a podávejte.

 

Apetit magazín

  • Tipy a triky

Rostlinná alternativa mléka: ořechová

Ořechové nápoje Příprava rostlinného nápoje z ořechů je snazší než z obilí. Potřeba je pouze stolní mixér, pláténko, ořechy a dostatek času. Použít můžeme všechny druhy, které máme rádi. Postupně si projdeme, jaké účinky a...
Komerční sdělení

Ať má hostina tu správnou šťávu!

Chcete svý přátelům připravit báječnou hostinu? Základem úspěchu jsou kvalitní ingredience, snaha připravit jídlo s láskou a také ta pravá grilovací omáčka. Ta vám totiž jakýkoliv (ne) masový pokrm vyladí k dokonalosti! Ze sortimentu od...
Komerční sdělení
  • Tipy a triky

Prodlužte život myčce a zkraťte si čas v kuchyni

Dnešní doba nabízí řadu spotřebičů, bez kterých si nyní svou kuchyň nedokážeme představit. Myčka bývá nejvytíženějším kuchyňským spotřebičem. Dáváte jí však dostatečnou péči, aby za vás dobře a vytrvale myla nádobí?...
  • Jak na to

9 tipů na sytější letní salát

V době horkých letních dnů jsou saláty osvěžující součástí našeho jídelníčku. Salát ale nemusí být jen talíř plný zeleniny, který připomíná spíše lehký předkrm. S pár triky se může s přehledem stát hlavním chodem. Co do salátu přidat, aby...
  • Tipy a triky

Okurky nakládačky: od pěstování k nakládání

Mezi tradiční delikatesy patří nakládané okurky. Ať už se chystáte na vlastní úrodu nebo si pro okurky raději zajdete na trh, podívejte se na naše tipy, jak se vybavit na domácí nakládání a na co si dát pozor. Nezapomněli jsme ani na...

Obchod Apetit