Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Špagety s kukuřicí, slaninou a citronem
Špagety s kukuřicí, slaninou a citronem
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Špagety s kukuřicí, slaninou a citronem

4.4/5 Počet hodnocení: 42
Do hodiny Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2795 kcal
Bílkoviny 224 g
Sacharidy 174 g
Tuky 128 g
Vláknina 10 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Budou vám chutnat!

Suroviny

špek 4 plátky
prorostlá, překrájená nebo natrhaná na menší kusy
tenké (spaghettini)
klasy cukrové kukuřice bez šustí a chmýří
olivový olej panenský 1 PL
česnek 2 stroužky
drcené
sůl mořská
pepř
čerstvě drcený
bazalka 1 hrnek
listy

Postup

1

Slaninu opečte na pánvi nebo v troubě na plechu dokřupava. Odložte stranou.

2

V hrnci přiveďte k varu osolenou vodu, vhoďte kukuřici a po chvíli přidejte těstoviny. Cílem je mít měkkou kukuřici a špagety na skus; kukuřice se vaří asi 15 minut, u těstovin postupujte podle návodu na obalu.

3

Pak slijte a ponechte si asi 80 ml slité vody. Z klasů seřízněte zrna a odložte je stranou.

4

V hlubší pánvi rozpalte na středním ohni olej a minutu na něm opékejte česnek. Zastříkněte ho citronovou šťávou, vmíchejte crème fraîche, vlijte odloženou vodu z těstovin a přidejte špagety, slaninu a kukuřičná zrna. Osolte, opepřete, promíchejte s bazalkou a podávejte.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2012/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2012/9

Apetit magazín