Litujeme, k návštěvě tohoto webu musíte povolit JavaScript.

Špagety s kukuřicí, slaninou a citronem

Špagety s kukuřicí, slaninou a citronem
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Špagety s kukuřicí, slaninou a citronem

Hodnocení receptu
Průměr: 4.3 ()
Do hodiny Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4919 kcal
Bílkoviny 104 g
Sacharidy 186 g
Tuky 416 g
Vláknina 10 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Budou vám chutnat!

Suroviny

uzená slanina 4 plátky
prorostlá, překrájená nebo natrhaná na menší kusy
špagety 400 g
tenké (spaghettini)
kukuřice 2 ks
klasy cukrové kukuřice bez šustí a chmýří
olivový olej panenský 1 PL
česnek 2 stroužky
drcené
citronová štáva 2 PL
crème fraîche 120 g
sůl mořská
pepř
čerstvě drcený
bazalka 1 hrnek
listy

1 Slaninu opečte na pánvi nebo v troubě na plechu dokřupava. Odložte stranou.

2 V hrnci přiveďte k varu osolenou vodu, vhoďte kukuřici a po chvíli přidejte těstoviny. Cílem je mít měkkou kukuřici a špagety na skus; kukuřice se vaří asi 15 minut, u těstovin postupujte podle návodu na obalu. Pak slijte a ponechte si asi 80 ml slité vody. Z klasů seřízněte zrna a odložte je stranou.

3 V hlubší pánvi rozpalte na středním ohni olej a minutu na něm opékejte česnek. Zastříkněte ho citronovou šťávou, vmíchejte crème fraîche, vlijte odloženou vodu z těstovin a přidejte špagety, slaninu a kukuřičná zrna. Osolte, opepřete, promíchejte s bazalkou a podávejte.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2012/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2012/9

Apetit magazín

Jak poznat pravý parmazán a jak se vyrábí?
  • Tipy a triky

Jak poznat pravý parmazán a jak se vyrábí?

Historie parmazánu se začala psát už ve středověku, kdy tamní mniši hledali způsob, jak co nejdéle uchovat mléko. Dnes je tento sýr nejvýznamnějším obchodním artiklem celé Itálie. Zároveň patří mezi nejpřísněji sledované zboží, které se...

Obchod Apetit