0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Steaky s nízkého roštěnce se žampiony

Steaky s nízkého roštěnce se žampiony

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do hodiny Snadné

Suroviny

roštěnec
žampiony
česnek
petržel
kadeřavá
sůl
pepř

Postup

1

Houby očistíme, nakrájíme na čtvrtky a orestujeme na olivovém oleji a oříšku másla, před podáváním doplníme o nasekaný česnek spolu s kadeřavou petrželí sůl a pepř.

2

Z nízkého roštěnce nakrájíme steaky a opepříme. Opečeme z obou stran, vyjmeme a osolíme. Dle požadavků na propečenost dáme dotáhnout na několik minut do trouby vyhřáté na 180°C. Naskládáme na talíř a posolíme hrubou solí. Sůl odstraníme a doplníme restovanými žampiony s olivovým olejem a máslem posypané směsí česneku a sekané petržele.

Jako příloha se výtečně hodí jemná bramborová kaše. 

Zapačené brambory gratin se smetanou.

Autor: Chefparade1

Apetit magazín

Letní bramborový salát jako dokonalá příloha
  • Tipy a triky

Letní bramborový salát jako dokonalá příloha

Nové brambory jsou ideální volbou pro lehkou večeři do letního počasí například klasicky "na loupačku" s tvarohem a máslem. Vyzkoušet je však můžete i v odlehčeném letním bramborovém salátu. Lze ho podávat...
Jak na nejlepší chili con carne
  • Poradna

Jak na nejlepší chili con carne

Texaský pokrm chili con carne v překladu znamená chilli s masem a každý kuchař ho připravuje trochu jinak. Neodolatelnou chuť a vůni jídlo získá přidáním ostrých papriček, římského kmínu a čokolády. Díky radám v článku připravíte hrnec plný...
AD
Jak si užít letní grilovačky, aniž by vám po nich bylo těžko?
  • Lidé a jídlo

Jak si užít letní grilovačky, aniž by vám po nich bylo těžko?

K letní sezoně patří pohodové posezení s rodinou, přáteli a také spousta připravených dobrot a osvěžujících drinků. Opékačky v lese, grilovačky na balkóně, v zahradě nebo v kavárně — stav ideál. Jak si to ale co nejvíc užít a dopřát vše, co...

Obchod Apetit