Kromě receptu provoněného Asií pro vás máme i malý trik - před grilováním totiž žebírka vaříme. Nemusí se potom grilovat moc dlouho a jsou krásně šťavnatá.
Suroviny
Postup
Očistěte žebírka a z vnitřní strany stáhněte blány, které by jinak ztížily pronikání přísad do masa.
Přísady na vývar dejte do širokého hrnce, zalijte 1 litrem vody a přiveďte k varu. Vložte žebírka a případně dolijte vroucí vodou tak, aby byla ponořená. Vařte asi 45 minut.
Mezitím smíchejte přísady na marinádu. Uvařená žebírka vyjměte a obalte v marinádě. Nechejte vychladnout, občas v marinádě obraťte. Až k tomuto kroku si vše můžete připravit den předem a zakryté nechat odpočinout v chladničce.
Rozpalte gril a položte na něj připravená žebírka. Grilujte asi 17 minut dozlatova, otáčejte a potírejte zbylou marinádou. Přeneste na prkénko a nechejte pár minut odpočívat. Pak nakrájejte na jednotlivá žebírka a podávejte.
Komentáře