0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Vepřová žebírka po asijsku

Vepřová žebírka po asijsku

5 / 5. Počet hodnocení: 4
Více než hodinu Snadné 4-6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1522 kcal
Bílkoviny 26 g
Sacharidy 220 g
Tuky 61 g
Vláknina 6 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Kromě receptu provoněného Asií pro vás máme i malý trik - před grilováním totiž žebírka vaříme. Nemusí se potom grilovat moc dlouho a jsou krásně šťavnatá.

Suroviny

Na marinádu
2
vepřová žebírka
Na vývar
citronová tráva 2
kari pasta zelená 2 ČL
česnek 2 stroužky
nakrájený na plátky
chilli paprička 1 ks
drcená
Na marinádu
citronová tráva 2
nakrájená nadrobno
česnek 3 stroužky
drcený
zázvor (čerstvý) 3 cm
jemně nastrouhaný
chilli paprička 2 ks
nakrájená nadrobno
chilli omáčka 4 PL
sladká
koření 1 ČL
5 vůní
Dále potřebujeme
sójová omáčka 4 PL
citronová štáva 1 PL
koriandr hrst
lístky, nasekané
slunečnicový olej 3 PL

Postup

1

Očistěte žebírka a z vnitřní strany stáhněte blány, které by jinak ztížily pronikání přísad do masa.

2

Přísady na vývar dejte do širokého hrnce, zalijte 1 litrem vody a přiveďte k varu. Vložte žebírka a případně dolijte vroucí vodou tak, aby byla ponořená. Vařte asi 45 minut.

3

Mezitím smíchejte přísady na marinádu. Uvařená žebírka vyjměte a obalte v marinádě. Nechejte vychladnout, občas v marinádě obraťte. Až k tomuto kroku si vše můžete připravit den předem a zakryté nechat odpočinout v chladničce.

4

Rozpalte gril a položte na něj připravená žebírka. Grilujte asi 17 minut dozlatova, otáčejte a potírejte zbylou marinádou. Přeneste na prkénko a nechejte pár minut odpočívat. Pak nakrájejte na jednotlivá žebírka a podávejte.

zebirka
ZDROJ: Pixabay.com

Komentáře

Anonym

zajímavé. vyzkoušela jsem to a vřele všem doporučuji. naservírovala jsem k tomu rozpečené bagetky a jemnou hořčicovou omáčku od helmansu a rodinka si pochutnávala:)

Apetit magazín

Pohlazení jménem čokoládový fondán
  • Poradna

Pohlazení jménem čokoládový fondán

Představte si, jak zakrojíte do dezertu, který má na první pohled hustou strukturou, a najednou z jeho vnitřku pomalu vytékat lesklá, krémová čokoládová láva. Někteří už určitě vědí, že je řeč o tzv. lávových dortících někdy označovaných...
Domácí lékárnička: Jak se zbavit bolesti žaludku
  • Zdraví a výživa

Domácí lékárnička: Jak se zbavit bolesti žaludku

Pokud nejde o závažné onemocnění, jako jsou například žaludeční vředy, patří mezi hlavní příčiny náhlé bolesti žaludku konzumace potravin, které z nějaké důvodu vašemu žaludku nesedí, stres, těhotenství či přílišná konzumace alkoholu. Co je...
Keto, Paleo, Whole30 – která z diet je pro vás ta pravá?
  • Zajímavosti

Keto, Paleo, Whole30 – která z diet je pro vás ta pravá?

Po bujarých oslavách Vánoc a Silvestra, které provází hojnost jídla a pití, nastává období, kdy se chceme všichni vrátit k normálnímu stravovacímu režimu. Jak přemluvit váhu, aby ukazovala milosrdnější čísla? S tím vám bohužel neporadíme....
12 moučníků s cuketami, které bude chtít ochutnat každý
  • Tipy a triky

12 moučníků s cuketami, které bude chtít ochutnat každý

Rostou vám na zahrádce cukety jako z vody nebo jste si snad domů přinesli plný košík úrody z farmářského trhu a nevíte co s nimi? Upečte si je nasladko. Pečení se zeleninou se nemusíte bát, cítit ji v dezertech téměř nebudete, přesto v...

Obchod Apetit