0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Vepřová žebírka po asijsku

Vepřová žebírka po asijsku
ZDROJ: Pexels.com
sdílet:

Vepřová žebírka po asijsku

5 / 5. Počet hodnocení: 4
Více než hodinu Snadné 4-6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1522 kcal
Bílkoviny 26 g
Sacharidy 220 g
Tuky 61 g
Vláknina 6 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Kromě receptu provoněného Asií pro vás máme i malý trik - před grilováním totiž žebírka vaříme. Nemusí se potom grilovat moc dlouho a jsou krásně šťavnatá.

Suroviny

Na marinádu
2
vepřová žebírka
Na vývar
citronová tráva 2
kari pasta zelená 2 ČL
česnek 2 stroužky
nakrájený na plátky
chilli paprička 1 ks
drcená
Na marinádu
citronová tráva 2
nakrájená nadrobno
česnek 3 stroužky
drcený
zázvor (čerstvý) 3 cm
jemně nastrouhaný
chilli paprička 2 ks
nakrájená nadrobno
chilli omáčka 4 PL
sladká
koření 1 ČL
5 vůní
Dále potřebujeme
sójová omáčka 4 PL
citronová štáva 1 PL
koriandr čerstvý hrst
lístky, nasekané
slunečnicový olej 3 PL

Postup

1

Očistěte žebírka a z vnitřní strany stáhněte blány, které by jinak ztížily pronikání přísad do masa.

2

Přísady na vývar dejte do širokého hrnce, zalijte 1 litrem vody a přiveďte k varu. Vložte žebírka a případně dolijte vroucí vodou tak, aby byla ponořená. Vařte asi 45 minut.

3

Mezitím smíchejte přísady na marinádu. Uvařená žebírka vyjměte a obalte v marinádě. Nechejte vychladnout, občas v marinádě obraťte. Až k tomuto kroku si vše můžete připravit den předem a zakryté nechat odpočinout v chladničce.

4

Rozpalte gril a položte na něj připravená žebírka. Grilujte asi 17 minut dozlatova, otáčejte a potírejte zbylou marinádou. Přeneste na prkénko a nechejte pár minut odpočívat. Pak nakrájejte na jednotlivá žebírka a podávejte.

zebirka
ZDROJ: Pixabay.com

Komentáře

Anonym

zajímavé. vyzkoušela jsem to a vřele všem doporučuji. naservírovala jsem k tomu rozpečené bagetky a jemnou hořčicovou omáčku od helmansu a rodinka si pochutnávala:)

Apetit magazín

Jedlé kaštany vyšperkují nádivku i moučník
  • Suroviny

Jedlé kaštany vyšperkují nádivku i moučník

Sezóna jedlých kaštanů právě vrcholí. Pokud si chcete pochutnat na těch skutečně čerstvých, vyrazte pro ně co nejdříve do obchodu, nebo ještě lépe do "kaštanek". Jestli si s nimi nevíte rady, přinášíme několik tipů jak je skladovat i...
Masové hody s českou národní klasikou: vepřo knedlo zelo
  • Tipy a triky

Masové hody s českou národní klasikou: vepřo knedlo zelo

Guláš, svíčková a knedlo vepřo zelo, když je tahle trojice na poledním menu v restauraci, máme problém se rozhodnout. Pro dnešek máme ale jasno! Dejte si s námi to nejlepší knedlo vepřo zelo, máme pro vás tipy na jedno z nejlepších českých...
Jak na bezlepkový chléb?
  • Jak na to

Jak na bezlepkový chléb?

Ať už patříte mezi celiaky nebo chcete svůj jídelníček odlehčit, máme pro vás tipy, jak si doma připravit chutný bezlepkový chléb. Vyplatí se používat kupované bezlepkové směsi nebo je lepší spolehnout se na vlastní síly? Připravte si s...
AD
Stop plýtvání jídlem aneb Nekrmte koš!
  • Nakupujeme

Stop plýtvání jídlem aneb Nekrmte koš!

Věděli jste, že domácnosti jsou odpovědné až za 53 % potravinového odpadu? Tento alarmující údaj, zveřejněný organizací Zachraň jídlo, nám může posloužit jako odrazový můstek ke změně. Naučíme-li se lépe hospodařit, bude to mít pozitivní...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
549 Kč
357 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč