Strouhanky jsou oblíbené jídlo v severomoravské rodině manžela kolegyně Katky Kočičkové. Podle rodinného výkladu jde o původně židovské jídlo, které se babička Heda naučila od sousedky zvané Frau Špacír.
Suroviny
Pro 6–8 osob
Suroviny
Pro 6–8 osob
Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu Zkopírováno
Chybí vám suroviny?
Další recepty nížeNutriční hodnoty
Na recept
- Energie 99414 kcal
- Bílkoviny 2012 g
- Sacharidy 572 g
- Tuky 1741 g
Postup přípravy
Autor: redakce Apetitu, z vydání Apetit 2018/4
Přidat hodnocení
Hodnocení
2,5/5Vytisknout
Sdílet

Recept je z vydání:
Apetit 2018/4
Dubnové číslo Apetitu je tu a s ním i spousta nápadů, co dobrého uvařit těm nejmenším nebo jak nechat na talíři zazářit naši hvězdu sezony brokolici. Zasvětíme vás také do tajů práce s kváskem i droždím – s námi hravě zvládnete dokonalý mazanec, chléb s křupavou kůrkou, semínkové bagety i další dozlatova vypečené kousky! Nechybí ani čerstvá porce velikonoční inspirace! Čekají vás originální recepty, které sice pravděpodobně nevyřeší věčnou otázku, zda byla dříve slepice, nebo vejce, zato jsou opravdu skvělé. Mlsné koledníky pak můžete pohostit nezapomenutelnými čokoládovými dezerty nebo luxusními jogurtovými kostkami z dílny Petry Stahlové. Velikonoce budou letos opět neodolatelně lahodné! Apetit, napsáno s chutí.