Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Česnekové kuřátko na pánvi

Česnekové kuřátko na pánvi
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Česnekové kuřátko na pánvi

3/5 Počet hodnocení: 3
Do 20 minut Snadné Pro 1 osobu

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 700 kcal
Bílkoviny 32 g
Sacharidy 52 g
Tuky 39 g
Vláknina 5 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Pokud máte k dispozici opravdu velikou pánev, můžete připravit víc kuřátek najednou. Jinak vám nezbývá než je opékat postupně a uchovávat v teple, než uděláte další. Množství surovin snadno znásobíte podle počtu strávníků. Recept je oblíbený od Kavkazu po Maďarsko, ale v rámci družby se už před desetiletími dostal až do našich končin.

Suroviny

kuře 1 ks
(francouzské)
česnek 2
nastrouhané najemno
sůl vločková
kajenský pepř ¼ ČL
máslo 25 g
slunečnicový olej 1 PL
estragon 1 ČL
čerstvý, nasekaný
bazalka 1 ČL
nasekané
petrželka 1 ČL
čerstvá, nasekaná
koriandr čerstvý 1 ČL
nasekaného
k podávání

1 Kuřátko rozřízněte ostrým nožem podél páteře. Zploštěte ho spodní částí otevřené dlaně a potřete ze všech stran česnekem, solí a kajenským pepřem.

2 V těžké, dostatečně velké pánvi (aby se tam kuřátko vešlo) na středním ohni rozehřejte máslo a olej. Kuřátko opékejte kůží nahoru 3 minuty, pak ho obraťte kůží dolů a opékejte 5 minut.

3 Stáhněte oheň na co nejmírnější. Kuřátko zakryjte kolem z pečicího papíru, na něj dejte další, nejlépe těžkou pánev a ještě zatižte. Hodí se například litinová forma na bábovku, těžký hmoždíř nebo plechovky, stará nahřívací žehlička...

4 Opékejte na nejmírnějším možném ohni 20–25 minut. Vyzkoušejte tak, že kuřátko zatáhnete za nohy – měly by se snadno oddělovat a měla by vytékat čirá šťáva. Opečené kuřátko vyjměte z pánve a nechte odpočívat na prkénku 5 minut. Do vypečené šťávy při- dejte bylinky a 1—2 minuty je opékejte. Kuřátko podávejte přelité či potřené bylinkovým výpekem, doplněné čerstvým pečivem.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2018/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2018/4

Apetit magazín

Štrúdl nebo závin? Aneb jak se vyznáte v jablečných dezertech
  • Zajímavosti

Štrúdl nebo závin? Aneb jak se vyznáte v jablečných dezertech

Jablka můžete péct, zapékat, zavařovat i vařit, dusit nebo sušit. Upečete z nich výtečný jablečný koláč, štrúdl, perník nebo buchtu s jablky, připravíte skvělá povidla, přesnídávku či pyré. Použít je můžete jako náplň do sladkých knedlíků...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
339 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč