0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Kuře s nádivkou podle Sandtnerové

Kuře s nádivkou podle Sandtnerové

3.5 / 5. Počet hodnocení: 2
Do hodiny Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3319 kcal
Bílkoviny 172 g
Sacharidy 157 g
Tuky 203 g
Vláknina 7 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Pečené kuře je prý naše nové národní jídlo. Na velikonočním stole vynikne v jakékoli podobě.

Suroviny

kuře 2 ks
kuřata menší (do 1,5 kg), ale pěkná
kmín
kmín mletý na posypání
brambory
uvařené, k podávání
máslo
k podávání
petrželka
+ směs salátových lístků k podávání
NA NÁDIVKU
máslo 60 g
+ na pokladení
kuřecí vnitřnosti 150 g
cca, nakrájených nadrobno
petrželka 0.5 svazku
sůl mořská
žloutek 4 ks
muškátový květ špetka
mletý
rohlíky 3 ks
lze nahradit houskou, na kostičky, navlhčené
smetana 3 PL
cca
bílek 3 ks
sníh
strouhanka 25 g
cca, (podle potřeby)

Troubu předehřejte na 180°C. Na kousku rozehřátého másla opečte játra a žaludky a naseka- nou petrželku, aby se vnitřnosti zbarvily dohněda, nechte vychladnout. V míse utřete zbylé máslo se solí a žloutky, přidejte trochu květu, vychladlé vnitřnosti, pečivo navlhčené smetanou, z bílků sníh a podle potřeby suchou strouhanou housku. Zlehka promíchejte, směsí naplňte břišní dutiny kuřat, podle potřeby zašijte, spíchněte špejlí či jinak uzavřete otvory na obou stranách, aby nádivka nevytékala. Zbylou můžete upéct v zapékací misce.

2 Kuřata dejte do pekáče, posolte, posypte mletým kmínem a pečte cca 1,5 hodiny dozlatova (přiklopená, posledních cca 30 minut odkrytá). Průběžně polévejte výpekem. Podávejte s bramborami maštěnými máslem, sypanými trochou petrželky a se směsí salátových lístků.

NĚCO NAVÍC
V původním receptu se zužitkovávají drůbky získané spolu s kuřetem. A nádivkou se plní jen prostor mezi kůží a masem na prsou.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2018/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2018/4

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je jádro domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Jak připravit nejdokonalejší rýžový nákyp
  • Tipy a triky

Jak připravit nejdokonalejší rýžový nákyp

Pomůžeme vám zahnat vzpomínku na nepopulární nákyp ze školní jídelny. Rýžový nákyp podle našeho návodu je krásně vláčný a nadýchaný. Zkrátka takový, že ho klidně můžete servírovat jako dezert, když přijde návštěva. ...

Obchod Apetit