Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Kuře s nádivkou podle Sandtnerové
Kuře s nádivkou podle Sandtnerové
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Kuře s nádivkou podle Sandtnerové

3.9/5 Počet hodnocení: 11
Do hodiny Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3319 kcal
Bílkoviny 172 g
Sacharidy 157 g
Tuky 203 g
Vláknina 7 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Pečené kuře je prý naše nové národní jídlo. Na velikonočním stole vynikne v jakékoli podobě.

Suroviny

kuře 2 ks
menší (do 1,5 kg)
mletý na posypání
k podávání
k podávání
petrželka
+ směs salátových lístků k podávání
NA NÁDIVKU
+ na pokladení
nakrájených nadrobno
petrželka ½ svazku
sůl mořská
mletý
lze nahradit houskou, na kostičky, navlhčené
cca
sníh
strouhanka 25 g
podle potřeby

Postup

1

Troubu předehřejte na 180°C. Na kousku rozehřátého másla opečte játra a žaludky a naseka- nou petrželku, aby se vnitřnosti zbarvily dohněda, nechte vychladnout. V míse utřete zbylé máslo se solí a žloutky, přidejte trochu květu, vychladlé vnitřnosti, pečivo navlhčené smetanou, z bílků sníh a podle potřeby suchou strouhanou housku. Zlehka promíchejte, směsí naplňte břišní dutiny kuřat, podle potřeby zašijte, spíchněte špejlí či jinak uzavřete otvory na obou stranách, aby nádivka nevytékala. Zbylou můžete upéct v zapékací misce.

2

Kuřata dejte do pekáče, posolte, posypte mletým kmínem a pečte cca 1,5 hodiny dozlatova (přiklopená, posledních cca 30 minut odkrytá). Průběžně polévejte výpekem. Podávejte s bramborami maštěnými máslem, sypanými trochou petrželky a se směsí salátových lístků.

NĚCO NAVÍC
V původním receptu se zužitkovávají drůbky získané spolu s kuřetem. A nádivkou se plní jen prostor mezi kůží a masem na prsou.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2018/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2018/4

Apetit magazín