Když je v létě všude abnormální hic, chceme jídla co nejchladivější a nejlehčí. Studená cuketová polévka splňuje zadání na výbornou. Navíc je hotová za 10 minut, při její přípravě se tedy rozhodně také nezapotíte.
Suroviny
Postup
Cukety, okurku, papriku a jarní cibulky nakrájejte nahrubo a vložte do výkonného mixéru. Přidejte avokádo, většinu bazalky, sůl, pepř, šťávu z citronu a led. Rozmixujte a je-li třeba, zřeďte trochou ledové vody. Dochuťte podle potřeby solí, pepřem a citronovou šťávou.
Podávejte ozdobené lístky bazalky, pokapané olivovým olejem a posypané chilli vločkami a sýrem podle chuti.
NĚCO NAVÍC
Na polévku lze použít i přerostlou cuketu, zbavenou semen, případně ji můžete předem upravit na páře a nechat vychladnout. Před použitím se ujistěte, že není hořká.