Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Studená cuketová polévka
Studená cuketová polévka
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Studená cuketová polévka

4/5 Počet hodnocení: 5
Do 10 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 441 kcal
Bílkoviny 13 g
Sacharidy 38 g
Tuky 23 g
Vláknina 13 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Když je v létě všude abnormální hic, chceme jídla co nejchladivější a nejlehčí. Studená cuketová polévka splňuje zadání na výbornou. Navíc je hotová za 10 minut, při její přípravě se tedy rozhodně také nezapotíte.

Suroviny

malá
jarní cibulka 3 ks
zralé, jen dužina
bazalka 1 svazek
+ pár lístků na ozdobení
sůl
pepř
čerstvě mletý
z 1 citronu + podle chuti pár kapek navíc
led
pár kostek
olivový olej
na pokapání
chilli
vločky na posypání
nadrobený, nebo kozí sýr, na posypání
k podávání – my jsme zvolili křehké máslové tyčinky se sýrem

Postup

1

Cukety, okurku, papriku a jarní cibulky nakrájejte nahrubo a vložte do výkonného mixéru. Přidejte avokádo, většinu bazalky, sůl, pepř, šťávu z citronu a led. Rozmixujte a je-li třeba, zřeďte trochou ledové vody. Dochuťte podle potřeby solí, pepřem a citronovou šťávou.

2

Podávejte ozdobené lístky bazalky, pokapané olivovým olejem a posypané chilli vločkami a sýrem podle chuti.

NĚCO NAVÍC
Na polévku lze použít i přerostlou cuketu, zbavenou semen, případně ji můžete předem upravit na páře a nechat vychladnout. Před použitím se ujistěte, že není hořká. 

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2022/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2022/8

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...