Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Studená polévka ajo blanco

Studená španělská polévka, které se někdy přezdívá ,bílé gazpacho‘. Její původ sahá až do dob starověkého Říma a dnes se jedná o tradiční andaluský pokrm.

Vydání: 2018/7
Autor:
Hodnocení:
1 (hlas)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do 20 minut
PT2H
Polévka

Ingredience

    • 4 plátky den starého kvalitního bílého chleba
    • 75 g mandlí
    • 1–2 stroužky česneku, oloupané
    • mořská sůl
    • 5 lžic panenského olivového oleje + k podávání
    • 3 lžíce sherry octa nebo červeného vinného octa
    • 4 hrnky vody (viz Něco navíc)
    • opražené mandle a jedlé květy nebo čerstvé ovoce (například hroznové víno) k podávání

Příprava jídla

1 Střídky chleba namočte do 1–2 hrnků vody a nechte vsáknout. V mixéru mezitím rozmixujte mandle a česnek. Vodou nasáklý chléb vyždímejte a přidejte do mixéru, osolte a opět rozmixujte. Postupně přilévejte olej a ocet. Nakonec přidejte vodu – zvolte množství podle toho, jak chcete mít polévku hustou (jde o přibližně 4 hrnky) a rozmixujte dohladka.

2 Podle chuti dosolte a dokyselte octem, pak dejte chladit do lednice zhruba na 2 hodiny. Polévku podávejte vychlazenou, ozdobenou dalším olivovým olejem, opraženými mandlemi a květy nebo čerstvým ovocem.

NĚCO NAVÍC
Vodu použijte nejlépe pramenitou, filtrovanou nebo alespoň převařenou a vychladlou kohoutkovou.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Salát s rajčaty a chorizem

Hovězí skirt steak se salsou verde

Osvěžte se: Nejlepší studené polévky

REKLAMA

Přidat komentář