Bylinková polévka s mandlemi

Bylinková polévka s mandlemi

Zatím nehodnoceno
Do hodiny Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3190 kcal
Bílkoviny 119 g
Sacharidy 207 g
Tuky 175 g
Vláknina 40 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Polévku můžete připravit předem, protože podávat ji lze jak teplou, tak studenou. Při ohřívání však dejte pozor, abyste ji nepřehřáli, jinak ztratí svěží barvu.  

Suroviny

rýže dlouhozrnná 150 g
bílá, dobře opláchnutá proudem studené vody
česnek 3 stroužky
nakrájený
vývar zeleninový 1 l
mandle 200 g
mleté + k podávání
estragon 20 g
máta 100 g
petrželka 100 g
hladkolistá
bazalka 100 g
jogurt řeckého typu 400 ml
olivový olej 75 ml
+ trocha navíc na pokapání
sůl
pepř
čerstvě mletý
citron 1 ks
šťáva
bylinky 1 hrst
hrst nasekaného mixu bylinek, k podávání

1 Rýži a česnek vařte společně v dostatečném množství osolené vody; asi 20 minut (rýže by měla úplně změknout). Sceďte, propláchněte studenou vodou a vraťte zpátky do hrnce.

2 Přidejte vývar, mandle a dalších 200 ml vody. Pak zahřívejte na středním plameni těsně pod bod varu. Vložte do hrnce bylinky (příliš tuhé stonky odstraňte), jogurt, olej a ihned odstavte ze sporáku. Rozmixujte tyčovým mixérem, ochutnejte, podle potřeby přisolte a opepřete. Vmíchejte citronovou šťávu, posypte nasekanými bylinkami, troškou mletých mandlí a zakápněte olejem.

NĚCO NAVÍC:
K polévce můžete jako doprovod připravit sýrové muffiny: Smíchejte 170 ml slunečnicového oleje, 1 velké vejce, 285 ml podmáslí a 70 ml mléka. Ve velké míse promíchejte 500 g hladké mouky, 7 g prášku do pečiva, 1 lžíci práškové hořčice, velkou špetku kajenského pepře a 1 lžičku soli. Přidejte větší část ze 150 g nastrouhaného čedaru (něco si nechte na posypání muffinů) a 6 jarních cibulek nakrájených na tenká kolečka. Mokré ingredience vmíchejte do suchých, aby se lehce propojily. Vlijte těsto do forem na muffiny, posypte vršky čedarem a pečte asi 20 minut dozlatova a až zapíchnutá špejle vyjde ven suchá.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2017/7

Apetit magazín

KVÍZ: Jste zdatný kuchař?
  • Kvízy

KVÍZ: Jste zdatný kuchař?

Začínáte s vařením nebo svým kuchařským uměním běžně rozdáváte radost svému okoolá? Jak dobře se orientujete v surovinách či postupech přípravy? Máme pro vás jednoduchý kvíz, který prověří vaše kuchařské znalosti. Otestujte se a zjistěte,...
Co má společného pastis a uříznuté Van Goghovo ucho?
  • Tipy a triky

Co má společného pastis a uříznuté Van Goghovo ucho?

Ochutnejte anýzovku francouzského původu, která za svou slávu vděčí absintu. Oblíbený destilát s výraznou chutí a typickým zakalenám  spatřil světlo světa jako náhrada za absint, který si vysloužil zákaz. Pastis můžete například v...

Obchod Apetit