Polévku můžete připravit předem, protože podávat ji lze jak teplou, tak studenou. Při ohřívání však dejte pozor, abyste ji nepřehřáli, jinak ztratí svěží barvu.
Suroviny
Postup
Rýži a česnek vařte společně v dostatečném množství osolené vody; asi 20 minut (rýže by měla úplně změknout). Sceďte, propláchněte studenou vodou a vraťte zpátky do hrnce.
Přidejte vývar, mandle a dalších 200 ml vody. Pak zahřívejte na středním plameni těsně pod bod varu. Vložte do hrnce bylinky (příliš tuhé stonky odstraňte), jogurt, olej a ihned odstavte ze sporáku. Rozmixujte tyčovým mixérem, ochutnejte, podle potřeby přisolte a opepřete. Vmíchejte citronovou šťávu, posypte nasekanými bylinkami, troškou mletých mandlí a zakápněte olejem.
NĚCO NAVÍC:
K polévce můžete jako doprovod připravit sýrové muffiny: Smíchejte 170 ml slunečnicového oleje, 1 velké vejce, 285 ml podmáslí a 70 ml mléka. Ve velké míse promíchejte 500 g hladké mouky, 7 g prášku do pečiva, 1 lžíci práškové hořčice, velkou špetku kajenského pepře a 1 lžičku soli. Přidejte větší část ze 150 g nastrouhaného čedaru (něco si nechte na posypání muffinů) a 6 jarních cibulek nakrájených na tenká kolečka. Mokré ingredience vmíchejte do suchých, aby se lehce propojily. Vlijte těsto do forem na muffiny, posypte vršky čedarem a pečte asi 20 minut dozlatova a až zapíchnutá špejle vyjde ven suchá.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Jedeme na zelenou(42 receptů )
- Osvěžte se: Nejlepší studené polévky(6 receptů )
- Kopřiva, petrželka a pažitka: 24 receptů, ve kterých hrají prim tyto bylinky (24 receptů )
- Studené polévky, které vás v horku osvěží a posílí vaši imunitu(17 receptů )