Sváteční Raffaello cheescake

Sváteční Raffaello cheescake

Hodnocení receptu
2 / 5. Počet hodnocení: 1
Více než hodinu Snadné

Suroviny

Korpus:
350g kokosových sušenek (nebo oblíbené sušenky a 50g kokosu)
100g másla
50g cukru krupice

Náplň:
4 vejce
100g cukru krupice
2PL citrónové šťávy
900g Philadephia sýru
500g zakysané smetany
1 vanilkový lusk
200g Salka
1 plechovka kokosového mléka

Raffaelo krém
70g kokosu
400g kokosového mléka
200g másla
200g bílé čokolády

Na ozdobení
8-10ks Raffaela kuliček (kupovaných)
nebo 8-10 oloupaných mandlí
hrst kokosu
Všechny ingredience vytáhneme z lednice, aby získaly stejnou teplotu Korpus: Nadrcené sušenky spojíme s povoleným máslem a cukrem. Můžeme použít mixer nebo rozdrtit v sáčku válečkem. Sušenkový základ natlačíme polévkovou lžící do dortové formy. Pokryjeme dno i kousek okraje. V tuto chvíli rozehřejeme troubu na 170 st C. Na Raffaelo krém rozlámeme bílou čokoládu do nerezové suché misky a pokrájíme do ní na kousky změklé máslo. Celou misku vložíme do vodní lázně (nad malý hrnec s vodou tak, aby voda nedosahovala až po misku). Necháme rozpustit. Odstavíme z vodní lázně a pomalým slabým proudem přiléváme za stálého míchání kondenzované mléko. Až na závěr přidáme kokos. Krém vložíme do lednice. V tuto chvíli vložíme na 10minut sušenkový korpus do rozehřáté trouby a pečeme cca 10 minut. Náplň připravíme tak, že v míse mícháme sýr, zakysanou smetanu, cukr a špetku soli. Pokud použijeme mixér, mícháme na nízké otáčky, abychom do hmoty nezašlehali moc vzduchu. Rozpůlíme vanilkový lusk a špičkou nože seškrábneme semínka. Přidáme do hmoty spolu s citrónovou šťávou. Postupně vmícháváme jedno vejce zadruhým, vždy počkáme než se hmota spojí. Nakonec vmícháme kondenzované mléko a kokosové mléko. (pokud máte plechovku s pevnou částí - krémem i tekutou - mlékem, použijte pouze pevnou část). Hmotu nalejeme na zapečený sušenkový základ a dáme péct do trouby na 1 hodinu. Na dno trouby pokládám malou zapékací misku s horkou vodou. Po upečení necháme pomalu chládnout v otevřené troubě. Vychladlý korpus polejeme Raffaelo krémem. Více vychladlý krém můžeme dát do cukrářského sáčku a nazdobit jednotlivé porce malými hnizdečky na které položíme kupované Raffaelo kuličky nebo z krému vykrojíme lžičkou hmotu, do které vložíme mandli, vyválíme kuličky, které obalíme v kokosu (máme domácí Raffaelo kuličky). Boky dosypeme kokosem. Necháme vychladit v lednici nejlépe do druhého dne.
Autor: recko1

Apetit magazín

5 triků na dokonalý domácí hamburger
  • Jak na to

5 triků na dokonalý domácí hamburger

Upéct mleté maso, aby bylo šťavnaté a plné chutí, není zas tak složité. Pro dokonalý požitek z domácího burgeru je třeba držet se několika pravidel. Připravili jsme pro vás 5 tipů zaručujících ...
 Chobotnice a oliheň: Pochutnejte si na plodech moře
  • Zajímavosti

Chobotnice a oliheň: Pochutnejte si na plodech moře

Moře ukrývá spoustu živočichů, na kterých si naše mlsné jazýčky rádi pochutnávají – obzvlášť v létě na dovolené u moře. Vedle mořských ryb nebo mušlí můžeme své jídelníčky obohatit i o chobotnice či olihně neboli kalamáry.  ...
Julius Maggi: příběh vynálezce polévkového koření
  • Lidé a jídlo

Julius Maggi: příběh vynálezce polévkového koření

Tekuté polévkové koření Maggi už zachránilo nejednu nedochucenou polévku. Poznejte spolu s námi jeho vynálezce, stejnojmenného švýcarského podnikatele Julia Maggiho, i příběh, který se ke vzniku proslulého ochucovadla váže. ...
Vše o kofeinu: Co se stane, když to s ním přeženete?
  • Zdraví a výživa

Vše o kofeinu: Co se stane, když to s ním přeženete?

Šálek kávy po ránu funguje jako ‚nakopávač‘ a díky pravidelné odpolední dávce kofeinu vydržíte bdělí až do večera. Věděli jste však o tom, že kofein ovlivňuje centrální nervovou soustavu v mnoha směrech? Jaké jsou jeho krátkodobé i...

Obchod Apetit