Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Uživatelský
recept
Soutěž
s Philadelphia

Sváteční Raffaello cheescake

Popis receptu: 
Na tento Cheesecake jsem se inspirovala v centru Prahy v úžasné Řecko - České kavárně, kde dělají naprosto neodolatelné dorty podle nejznámějších příchutí. Kokos je naší nejoblíbenější příchutí a po několika pokusech se u nás nadobro zabydlel tento recept, který patří na sváteční stůl nebo jako přímo tento vyfocený jako narozeninový dort. Zajisté lze pro víkendové pečení odlehčit, ale já zde vložím recept na sváteční dort v plné parádě.
Autor: Zuzka Hradilová
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Snadné
Počet porcí: 8 - 10 kousků
Doba přípravy: Více než hodinu

Ingredience

    Korpus: 350g kokosových sušenek (nebo oblíbené sušenky a 50g kokosu) 100g másla 50g cukru krupice Náplň: 4 vejce 100g cukru krupice 2PL citrónové šťávy 900g Philadephia sýru 500g zakysané smetany 1 vanilkový lusk 200g Salka 1 plechovka kokosového mléka Raffaelo krém 70g kokosu 400g kokosového mléka 200g másla 200g bílé čokolády Na ozdobení 8-10ks Raffaela kuliček (kupovaných) nebo 8-10 oloupaných mandlí hrst kokosu

Příprava jídla

Všechny ingredience vytáhneme z lednice, aby získaly stejnou teplotu Korpus: Nadrcené sušenky spojíme s povoleným máslem a cukrem. Můžeme použít mixer nebo rozdrtit v sáčku válečkem. Sušenkový základ natlačíme polévkovou lžící do dortové formy. Pokryjeme dno i kousek okraje. V tuto chvíli rozehřejeme troubu na 170 st C. Na Raffaelo krém rozlámeme bílou čokoládu do nerezové suché misky a pokrájíme do ní na kousky změklé máslo. Celou misku vložíme do vodní lázně (nad malý hrnec s vodou tak, aby voda nedosahovala až po misku). Necháme rozpustit. Odstavíme z vodní lázně a pomalým slabým proudem přiléváme za stálého míchání kondenzované mléko. Až na závěr přidáme kokos. Krém vložíme do lednice. V tuto chvíli vložíme na 10minut sušenkový korpus do rozehřáté trouby a pečeme cca 10 minut. Náplň připravíme tak, že v míse mícháme sýr, zakysanou smetanu, cukr a špetku soli. Pokud použijeme mixér, mícháme na nízké otáčky, abychom do hmoty nezašlehali moc vzduchu. Rozpůlíme vanilkový lusk a špičkou nože seškrábneme semínka. Přidáme do hmoty spolu s citrónovou šťávou. Postupně vmícháváme jedno vejce zadruhým, vždy počkáme než se hmota spojí. Nakonec vmícháme kondenzované mléko a kokosové mléko. (pokud máte plechovku s pevnou částí - krémem i tekutou - mlékem, použijte pouze pevnou část). Hmotu nalejeme na zapečený sušenkový základ a dáme péct do trouby na 1 hodinu. Na dno trouby pokládám malou zapékací misku s horkou vodou. Po upečení necháme pomalu chládnout v otevřené troubě. Vychladlý korpus polejeme Raffaelo krémem. Více vychladlý krém můžeme dát do cukrářského sáčku a nazdobit jednotlivé porce malými hnizdečky na které položíme kupované Raffaelo kuličky nebo z krému vykrojíme lžičkou hmotu, do které vložíme mandli, vyválíme kuličky, které obalíme v kokosu (máme domácí Raffaelo kuličky). Boky dosypeme kokosem. Necháme vychladit v lednici nejlépe do druhého dne.

Přidat komentář