Sváteční Raffaello cheescake

Sváteční Raffaello cheescake

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Více než hodinu Snadné

Suroviny

Korpus:
350g kokosových sušenek (nebo oblíbené sušenky a 50g kokosu)
100g másla
50g cukru krupice

Náplň:
4 vejce
100g cukru krupice
2PL citrónové šťávy
900g Philadephia sýru
500g zakysané smetany
1 vanilkový lusk
200g Salka
1 plechovka kokosového mléka

Raffaelo krém
70g kokosu
400g kokosového mléka
200g másla
200g bílé čokolády

Na ozdobení
8-10ks Raffaela kuliček (kupovaných)
nebo 8-10 oloupaných mandlí
hrst kokosu
Všechny ingredience vytáhneme z lednice, aby získaly stejnou teplotu Korpus: Nadrcené sušenky spojíme s povoleným máslem a cukrem. Můžeme použít mixer nebo rozdrtit v sáčku válečkem. Sušenkový základ natlačíme polévkovou lžící do dortové formy. Pokryjeme dno i kousek okraje. V tuto chvíli rozehřejeme troubu na 170 st C. Na Raffaelo krém rozlámeme bílou čokoládu do nerezové suché misky a pokrájíme do ní na kousky změklé máslo. Celou misku vložíme do vodní lázně (nad malý hrnec s vodou tak, aby voda nedosahovala až po misku). Necháme rozpustit. Odstavíme z vodní lázně a pomalým slabým proudem přiléváme za stálého míchání kondenzované mléko. Až na závěr přidáme kokos. Krém vložíme do lednice. V tuto chvíli vložíme na 10minut sušenkový korpus do rozehřáté trouby a pečeme cca 10 minut. Náplň připravíme tak, že v míse mícháme sýr, zakysanou smetanu, cukr a špetku soli. Pokud použijeme mixér, mícháme na nízké otáčky, abychom do hmoty nezašlehali moc vzduchu. Rozpůlíme vanilkový lusk a špičkou nože seškrábneme semínka. Přidáme do hmoty spolu s citrónovou šťávou. Postupně vmícháváme jedno vejce zadruhým, vždy počkáme než se hmota spojí. Nakonec vmícháme kondenzované mléko a kokosové mléko. (pokud máte plechovku s pevnou částí - krémem i tekutou - mlékem, použijte pouze pevnou část). Hmotu nalejeme na zapečený sušenkový základ a dáme péct do trouby na 1 hodinu. Na dno trouby pokládám malou zapékací misku s horkou vodou. Po upečení necháme pomalu chládnout v otevřené troubě. Vychladlý korpus polejeme Raffaelo krémem. Více vychladlý krém můžeme dát do cukrářského sáčku a nazdobit jednotlivé porce malými hnizdečky na které položíme kupované Raffaelo kuličky nebo z krému vykrojíme lžičkou hmotu, do které vložíme mandli, vyválíme kuličky, které obalíme v kokosu (máme domácí Raffaelo kuličky). Boky dosypeme kokosem. Necháme vychladit v lednici nejlépe do druhého dne.
Autor: recko1

Apetit magazín

  • Stories

TOP 20: Zdraví na talíři

Jsme stvořeni převážně z vody. Celkový podíl vody v našem těle je až 70 %. Ale vodu neustále i vylučujeme. Proto je potřebné ji průběžně doplňovat. I když tím nejlepších způsobem je sklenice čisté pramenité vody, pomoci...
  • Jak na to

Jak využít bylinky k přípravě letních drinků

Dopřejte si v horkých letních měsících osvěžující bylinné drinky bez obsahu alkoholu. Jedinečné účinky bylin, které znaly už naše prababičky, můžete využít i dnes. Pojďme se společně podívat do světa uklidňující máty, svěží citrusové...

Letní bramborový salát jako dokonalá příloha

S první polovinou prázdnin přichází i první sklizeň letošních brambor. Nové brambory jsou ideální volbou pro lehkou večeři do letního počasí například klasicky "na loupačku" s tvarohem a máslem. Vyzkoušet je však můžete...
  • Lidé a jídlo

Ayran: Osvěžující letní nápoj

Až vás přepadne touha se dokonale osvěžit, vzpomeňte si na ayran! Vykouzlíte ho vcukuletu a stačí k tomu jen bílý jogurt, voda a špetka soli. Můžete si ho však vyladit podle vlastních představ.   ...
  • Suroviny

V létě potřebujete meloun!

Štavnatý meloun plný sladkého nektaru rozplývající se na jazyku patří mezi typické letní pochoutky. Podívejte se s námi do světa melounů, jejich odrůd i chutí a vyzkoušejte zajímavé a netradiční melounové recepty. ...
  • Tipy a triky

Z čeho připravit cheesecake?

Cheesecake můžeme vystopovat až do starověkého Řecka. Jak se změnila jeho podoba? Jaké suroviny můžete na cheesecake použít? Je lepší tvaroh nebo krémový sýr? Poradíme vám, jak se vypořádat s nástrahami jeho přípravy.   ...

Obchod Apetit