Suroviny
Postup
Všechny ingredience vytáhneme z lednice, aby získaly stejnou teplotu
Korpus: Nadrcené sušenky spojíme s povoleným máslem a cukrem. Můžeme použít mixer nebo rozdrtit v sáčku válečkem.
Sušenkový základ natlačíme polévkovou lžící do dortové formy. Pokryjeme dno i kousek okraje. V tuto chvíli rozehřejeme troubu na 170 st C.
Na Raffaelo krém rozlámeme bílou čokoládu do nerezové suché misky a pokrájíme do ní na kousky změklé máslo.
Celou misku vložíme do vodní lázně (nad malý hrnec s vodou tak, aby voda nedosahovala až po misku). Necháme rozpustit.
Odstavíme z vodní lázně a pomalým slabým proudem přiléváme za stálého míchání kondenzované mléko. Až na závěr přidáme kokos.
Krém vložíme do lednice. V tuto chvíli vložíme na 10minut sušenkový korpus do rozehřáté trouby a pečeme cca 10 minut.
Náplň připravíme tak, že v míse mícháme sýr, zakysanou smetanu, cukr a špetku soli. Pokud použijeme mixér, mícháme na nízké otáčky, abychom do hmoty nezašlehali moc vzduchu.
Rozpůlíme vanilkový lusk a špičkou nože seškrábneme semínka.
Přidáme do hmoty spolu s citrónovou šťávou. Postupně vmícháváme jedno vejce zadruhým, vždy počkáme než se hmota spojí.
Nakonec vmícháme kondenzované mléko a kokosové mléko. (pokud máte plechovku s pevnou částí - krémem i tekutou - mlékem, použijte pouze pevnou část).
Hmotu nalejeme na zapečený sušenkový základ a dáme péct do trouby na 1 hodinu. Na dno trouby pokládám malou zapékací misku s horkou vodou.
Po upečení necháme pomalu chládnout v otevřené troubě.
Vychladlý korpus polejeme Raffaelo krémem.
Více vychladlý krém můžeme dát do cukrářského sáčku a nazdobit jednotlivé porce malými hnizdečky na které položíme kupované Raffaelo kuličky nebo z krému vykrojíme lžičkou hmotu, do které vložíme mandli, vyválíme kuličky, které obalíme v kokosu (máme domácí Raffaelo kuličky). Boky dosypeme kokosem.
Necháme vychladit v lednici nejlépe do druhého dne.