Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Matcha cheesecake

Pruhovaný krasavec nás pobavil veselými barvami, moderním vzhledem, exotickými surovinami i perfektním provedením. Skvělý nápad na letní party!

Vydání: 2018/6
Autor:
Hodnocení:
1 (hlas)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Na 1 dort (o průměru 20 cm)
Doba přípravy: Více než hodinu
+ chlazení
P
Dort

Ingredience

    • 250 g Lotus Biscoff karamelizovaných sušenek (lze použít i jiné máslové sušenky)
    • 120 g másla, změklého

    NA KRÉM

    • 20 g želatinového prášku jemně mletého
    • 4 lžíce vody
    • 500 g smetanového sýra Philadelphia original
    • 120 g krupicového cukru
    • 400 g bílého smetanového jogurtu
    • 420 g smetany ke šlehání (33–40%)
    • 4 lžíce vody, teplé
    • 2 lžíce zeleného práškového čaje matcha

    NA OZDOBENÍ

    • zelený práškový čaj matcha
    • mango, nakrájené na malé kostičky, zrníčka granátového jablka, mochyně (nebo jiné exotické ovoce)

Příprava jídla

1 Sušenky rozmixujte najemno. Pokud nemáte mixér, stačí je dát do uzavíratelného sáčku a rozdrtit válečkem. Drobky spojte s máslem a vzniklou hmotu upěchujte na dno dortové formy vyložené pečicím papírem. Dejte alespoň na 30 minut do lednice, aby korpus ztuhl.

2 Želatinový prášek dejte do misky, zalijte vodou, pořádně promíchejte a nechte nabobtnat. V robotu (můžete použít i ruční šlehač nebo metličku) smíchejte sýr Philadelphia a cukr dohladka. Postupně přidávejte jogurt a neušlehanou smetanu. Vše důkladně promíchejte. Želatinu opatrně rozpusťte v rendlíku na plotně nebo v mikrovlnné troubě (v tomto případě bude stačit zhruba 30 vteřin), přidejte trochu krémové směsi, zamíchejte a přidejte ke zbytku krému. Ještě jednou pořádně promíchejte, aby želatina nevytvořila hrudky. Krémovou směs rozdělte na 2 rovné díly. Jeden díl nechte bílý, do druhého přidejte čaj matcha rozpuštěný v teplé vodě. Pořádně promíchejte.

3 Dortovou formu s korpusem vyndejte z lednice a zkontrolujte, zda ztuhl. Začněte vrstvit. Nejdříve na korpus nalijte 1/2 bílé náplně a uložte formu zpět do lednice alespoň na 15 minut. Když první vrstva trochu ztuhne, pokračujte 1/2 zelené náplně. Opět dejte na chvíli ztuhnout do lednice. Celý postup zopakujte ještě jednou s druhou polovinou bílé i zelené náplně. Cheesecake uložte minimálně na 3 hodiny (nejlépe však přes noc) do lednice. Povrch cheesecaku poprašte čajem matcha a ozdobte ovocem.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Cheesecake s pošírovanými hruškami a praliné polevou

Dvojitý pečený nepečený cheesecake

Přidat komentář