Sladkokyselá chuť čerstvých švestek vytvoří v kombinaci s vanilkovým krémem dokonalou souhru. Žádá si jen horkou kávu!
Suroviny
Postup
Mouku, oba cukry, sůl, kypřicí prášek, máslo a vejce zpracujte na hladké těsto a rozdělte ho na poloviny.
Dortovou formu s odnímatelným dnem o průměru 26 cm vymažte máslem.
Polovinu těsta vyválejte a rozprostřete po dně formy. Ze zbytku vytvarujte váleček, položte ho okolo dna a prsty vytáhněte až přes okraj formy.
Švestky rovnoměrně rozložte na těsto (slupkou dolů) a nechte chvíli odpočívat.
Troubu předehřejte na 175 °C.
Ve čtyřech lžících mléka rozšlehejte vejce, mouku a pudinkový prášek.
Zbylé mléko smíchejte se smetanou, máslem a cukrem a přiveďte k varu.
Vlijte rozmíchaný pudinkový prášek a povařte do zhoustnutí.
Pudinkovým krémem zalijte švestky, vložte do trouby a pečte asi hodinu, až krém zpevní.
Komentáře
Andrea Turoková
10.05.2009 09:27
uzasne!
Hana Lováková
14.05.2009 16:47
koláč
Jana Ziobrová
22.05.2009 09:52
koláč
Anonym
30.06.2009 18:46
super koláč
Anonym
08.12.2009 14:49
gingko
Zuzana Čechová
02.09.2022 07:54
Skvělý koláč, nejsem žádná…