Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Recepty s křehkým těstem

Křehké těsto je skvělým základem mnoha dezertů a sladkých pokrmů, jako jsou koláče, tarty, záviny, quiche, linecké a drobné pečivo, ale i slaných koláčů a quiche. Jak už jeho název napovídá, je křehké, protože obsahuje hodně másla. Přesné poměry mouky, másla a dalších surovin se mohou lišit v závislosti na receptu. Existují však i alternativy s použitím tvarohu nebo zakysané smetany. 

...

 

  • Křehké těsto se obvykle připravuje smícháním suchých ingrediencí a přidáním nakrájeného studeného másla.
  • Propracováním se suchými surovinami se začnou tvořit drobné hrudky. A tím, jak se těsto propracovává, se nakonec teplem doteku všechny suroviny krásně spojí.
  • Některé recepty přidávají do základní trojky ještě žloutek nebo celé vejce, aby bylo spojení ještě pevnější. Těsto se poté zabalí do fólie, aby mohlo odpočinout v lednici.

Mohlo by se vám líbit: 


Celý popis

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč