0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Švestkový svařák

Švestkový svařák
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Švestkový svařák

5/5 Počet hodnocení: 1
Do 20 minut Velmi snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3689 kcal
Bílkoviny 48 g
Sacharidy 590 g
Tuky 117 g
Vláknina 234 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

„Štědrovečerní večeři si nedovedu představit bez švestkového kompotu. Nikdy mi ale nechutnal. Tak jsem z něj později udělala svařák a s mámou jsme si ho nosily na půlnoční!“ prozrazuje redaktorka Darina Sieglová.

Suroviny

sušené švestky 150 g
oloupaná
skořice 2 svitky
hřebíček 6 ks
celá lahev
celá lahev
vanilkový lusk ½ ks
rozpůlený, dřeň vyškrábnutá
rybízový džem 2 PL
mandle loupané 1 hrst
celé
pomerančová kůra
na ozdobení (nemusí být)

Postup

1

Sušené švestky dejte do misky a zalijte vroucí vodou jen tak, aby byly ponořené. Nechte chvíli stát. Mezitím oloupejte jablka, nakrájejte je na osminky a zbavte jádřinců. Jablka vsypte do hrnce, přidejte švestky i s tekutinou, skořici, hřebíček a krátce poduste, jablka by se měla začít rozpadat. Přilijte víno, portské, přidejte vanilkovou dřeň i lusk, rybízovou marmeládu a mand- le a přiveďte těsně pod bod varu. Vypněte a nechte louhovat, alespoň 20 minut.

2

Před podáváním opět prohřejte. Můžete ozdobit pomerančovou kůrou.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2020/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2020/12

Apetit magazín

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč