Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Švestkový svařák
Švestkový svařák
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Švestkový svařák

5/5 Počet hodnocení: 2
Do 20 minut Velmi snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3689 kcal
Bílkoviny 48 g
Sacharidy 590 g
Tuky 117 g
Vláknina 234 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

„Štědrovečerní večeři si nedovedu představit bez švestkového kompotu. Nikdy mi ale nechutnal. Tak jsem z něj později udělala svařák a s mámou jsme si ho nosily na půlnoční!“ prozrazuje redaktorka Darina Sieglová.

Suroviny

sušené švestky 150 g
oloupaná
skořice 2 svitky
celá lahev
celá lahev
rozpůlený, dřeň vyškrábnutá
rybízový džem 2 PL
celé
na ozdobení (nemusí být)

Postup

1

Sušené švestky dejte do misky a zalijte vroucí vodou jen tak, aby byly ponořené. Nechte chvíli stát. Mezitím oloupejte jablka, nakrájejte je na osminky a zbavte jádřinců. Jablka vsypte do hrnce, přidejte švestky i s tekutinou, skořici, hřebíček a krátce poduste, jablka by se měla začít rozpadat. Přilijte víno, portské, přidejte vanilkovou dřeň i lusk, rybízovou marmeládu a mand- le a přiveďte těsně pod bod varu. Vypněte a nechte louhovat, alespoň 20 minut.

2

Před podáváním opět prohřejte. Můžete ozdobit pomerančovou kůrou.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2020/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2020/12

Apetit magazín