Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Horké mléko s karamelem

Horké mléko s karamelem

3.2/5 Počet hodnocení: 19
Do 30 minut Velmi snadné Pro 4–5 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1465 kcal
Bílkoviny 33 g
Sacharidy 242 g
Tuky 42 g
Vláknina 15 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Horké karamelové mléko. Může být snad něco víc?

Suroviny

plnotučné
semínka vyškrábnutá
badyán 2 hvězdičky
strouhaný, k podávání

Postup

1

Cukr vsypte do hrnce a na středním ohni jej míchejte, dokud nevznikne zlatý karamel. Sejměte z plotny a vlijte smetanu (buďte opatrní, karamel vybublá!). Vraťte na plotnu a zvolna vařte, dokud se karamel nerozpustí.

2

Mléko, vanilková semínka, vanilkový lusk a badyán dejte do hrnce a zvolna přiveďte těsně pod bod varu. Potom sceďte.

3

Na dno skleničky vlijte 1–2 lžíce karamelu (dle velikosti sklenice) a poté na něj vlijte horké mléko. Nahoru postrouhejte muškátovým oříškem a podávejte.

NĚCO NAVÍC
Pokud máte napěňovač mléka, použijte ho. Našlehané mléko udělá na karamelu krásnou vrstvu. Pokud chcete, přidejte nakonec do drinku trochu alkoholu, hodí se armaňak, ararat nebo jednoduše koňak či rum.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2018/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2018/11

Apetit magazín

Připravte si uzené maso pokaždé jinak a vždycky lahodně
  • Tipy a triky

Připravte si uzené maso pokaždé jinak a vždycky lahodně

Také vám voňavé uzené maso s hedvábnou bramborovou kaší připomíná dětství? Chuťovou slast však zažijete i v dalších variacích. Vývar z uzeného masa můžete použít pro zvýraznění chuti polévek. Kousky nakrájeného uzeného můžete péct ve šťávě...