Horké karamelové mléko. Může být snad něco víc?
Suroviny
Postup
Cukr vsypte do hrnce a na středním ohni jej míchejte, dokud nevznikne zlatý karamel. Sejměte z plotny a vlijte smetanu (buďte opatrní, karamel vybublá!). Vraťte na plotnu a zvolna vařte, dokud se karamel nerozpustí.
Mléko, vanilková semínka, vanilkový lusk a badyán dejte do hrnce a zvolna přiveďte těsně pod bod varu. Potom sceďte.
Na dno skleničky vlijte 1–2 lžíce karamelu (dle velikosti sklenice) a poté na něj vlijte horké mléko. Nahoru postrouhejte muškátovým oříškem a podávejte.
NĚCO NAVÍC
Pokud máte napěňovač mléka, použijte ho. Našlehané mléko udělá na karamelu krásnou vrstvu. Pokud chcete, přidejte nakonec do drinku trochu alkoholu, hodí se armaňak, ararat nebo jednoduše koňak či rum.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- 9x horký nápoj bez alkoholu(9 receptů )