Karamelový svařák

Karamelový svařák

Hodnocení receptu
Průměr: 5 (4)
Do 20 minut Velmi snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 6902 kcal
Bílkoviny 32 g
Cukr 1008 g
Tuky 86 g
Vláknina 38 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Jednou jsme ho náhodně ochutnali v cukrárně U Modrého orla, vymámili z obsluhy recept a od té doby svařák nepijeme jinak!

Suroviny

třtinový cukr 500 g
brandy 200 ml
nebo kvalitní rum
skořice 8 svitků
hřebíček 1 ČL
badyán 6
jablka 1 ks
zbavené jádřince a nakrájené na kostičky
citron 1 ks
oloupaný a nakrájený na tenké plátky
pomeranč 1 ks
oloupaný a nakrájený na plátky
víno červené 2 l

1 Do hrnce se silným dnem nasypte cukr a nechte ho zkaramelizovat. Zalijte jej destilátem, přidejte koření a pomalu vařte 10 minut nebo než se karamel dokonale rozpustí.

2 Do vroucí směsi vložte ovoce a nechte ještě 20 minut pomalu vařit. Potom odstavte a nechte stát do druhého dne.

3 Druhý den směs ohřejte, přilijte do ní víno a přiveďte téměř k varu – už ale nevařte.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2014/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit magazín

  • Novinky a zajímavosti

Jak na marinování kuřecího masa?

Staňte se mistrem letní grilovací párty s porcí šťavnatého kuřete. Vedle dobrého masa je to právě marináda, která skvěle doprovodí každé sousto. Podívejte se, jaké přísady kuřecímu masu sluší nejvíc, a jak zabránit jeho vysušení. ...
  • Tipy a triky

5 triků pro dokonalý burger

Upéct mleté maso není ničím složitým. Pro dokonalý požitek z domácího burgeru je však třeba držet se několik pravidel. Připravili jsme pro vás 5 tipů zaručujících prvotřídní kulinářský...

Obchod Apetit