Jednou jsme ho náhodně ochutnali v cukrárně U Modrého orla, vymámili z obsluhy recept a od té doby svařák nepijeme jinak!
Suroviny
třtinový cukr
500
g
brandy
200
ml
nebo kvalitní rum či jiný destilát
skořice
8
svitků
hřebíček
1
ČL
badyán
6
hvězdiček
jablko
1
ks
zbavené jádřince a nakrájené na kostičky
citron
1
ks
oloupaný a nakrájený na tenké plátky
pomeranč
1
ks
oloupaný a nakrájený na tenké plátky
víno červené
2
l
Postup
1
Do hrnce se silným dnem nasypte cukr a nechte ho zkaramelizovat. Zalijte jej destilátem, přidejte koření a pomalu vařte 10 minut nebo než se karamel dokonale rozpustí.
2
Do vroucí směsi vložte ovoce a nechte ještě 20 minut pomalu vařit. Potom odstavte a nechte stát do druhého dne.
3
Druhý den směs ohřejte, přilijte do ní víno a přiveďte téměř k varu – už ale nevařte.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Menu na cestu z města(9 receptů)
- 20 nápojů pro zahřátí(20 receptů)