Karamelový svařák

Karamelový svařák

Hodnocení receptu
Průměr: 5 (4)
Do 20 minut Velmi snadné Na 2 litry

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 6902 kcal
Bílkoviny 32 g
Sacharidy 1008 g
Tuky 86 g
Vláknina 38 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Jednou jsme ho náhodně ochutnali v cukrárně U Modrého orla, vymámili z obsluhy recept a od té doby svařák nepijeme jinak!

Související recepty

Suroviny

třtinový cukr 500 g
brandy 200 ml
nebo kvalitní rum
skořice 8 svitků
hřebíček 1 ČL
badyán 6
jablka 1 ks
zbavené jádřince a nakrájené na kostičky
citron 1 ks
oloupaný a nakrájený na tenké plátky
pomeranč 1 ks
oloupaný a nakrájený na plátky
víno červené 2 l

1 Do hrnce se silným dnem nasypte cukr a nechte ho zkaramelizovat. Zalijte jej destilátem, přidejte koření a pomalu vařte 10 minut nebo než se karamel dokonale rozpustí.

2 Do vroucí směsi vložte ovoce a nechte ještě 20 minut pomalu vařit. Potom odstavte a nechte stát do druhého dne.

3 Druhý den směs ohřejte, přilijte do ní víno a přiveďte téměř k varu – už ale nevařte.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2014/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2014/10

Apetit magazín

Komerční sdělení
Jaké víno vzít, když jdete do vybrané společnosti?
  • Koktejl

Jaké víno vzít, když jdete do vybrané společnosti?

Víno je nesmazatelně vepsané do naší kultury, i když si to mnohdy ani neuvědomujeme. Důkazem je fakt, že sklenka vína je pro nás vždy spjatá s nejrůznějšími životními okamžiky. Jak ale vybírat, a neudělat chybu? ...
Právě vychází listopadový Apetit: Objevte všechny chutě podzimu
  • Novinky a zajímavosti

Právě vychází listopadový Apetit: Objevte všechny chutě podzimu

Sychravé podzimní dny přímo vybízejí k tomu, abychom vařili jídla, která nás zahřejí na těle i na duchu. Přesně takové recepty jsme si pro vás připravili do listopadového čísla Apetitu. Na co se můžete na stránkách nového vydání těšit? ...

Obchod Apetit