0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Karamelový svařák

Karamelový svařák
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Karamelový svařák

5 / 5. Počet hodnocení: 6
Do hodiny Velmi snadné Na 2 litry

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4376 kcal
Bílkoviny 3 g
Sacharidy 589 g
Tuky 5 g
Vláknina 38 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Jednou jsme ho náhodně ochutnali v cukrárně U Modrého orla, vymámili z obsluhy recept a od té doby svařák nepijeme jinak!

Suroviny

třtinový cukr 500 g
brandy 200 ml
nebo kvalitní rum či jiný destilát
skořice 8 svitků
hřebíček 1 ČL
badyán 6 hvězdiček
jablko 1 ks
zbavené jádřince a nakrájené na kostičky
citron 1 ks
oloupaný a nakrájený na tenké plátky
pomeranč 1 ks
oloupaný a nakrájený na tenké plátky
víno červené 2 l

1 Do hrnce se silným dnem nasypte cukr a nechte ho zkaramelizovat. Zalijte jej destilátem, přidejte koření a pomalu vařte 10 minut nebo než se karamel dokonale rozpustí.

2 Do vroucí směsi vložte ovoce a nechte ještě 20 minut pomalu vařit. Potom odstavte a nechte stát do druhého dne.

3 Druhý den směs ohřejte, přilijte do ní víno a přiveďte téměř k varu – už ale nevařte.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2014/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2014/10

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je jádro domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...

Obchod Apetit