0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Rumové pitíčko s jablky a medem

Rumové pitíčko s jablky a medem
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Rumové pitíčko s jablky a medem

4.6 / 5. Počet hodnocení: 11
Do 10 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 960 kcal
Bílkoviny 3 g
Sacharidy 112 g
Tuky 3 g
Vláknina 26 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Drink, který můžete podávat studený i horký. Při přípravě sáhněte po tmavém rumu nebo i tuzemáku, podle svých preferencí.

Suroviny

med 4 PL
voda 4 PL
horká
rum 200 ml
cider 200 ml
nebo jablečný mošt
limeta 2 ks
vymačkaná šťáva
skořice 1 špetka
mletá
Na ozdobení
jablko 2 ks
nakrájená na sirky
skořice 4 svitky
tymián 4 snítky

Postup

1

Med dejte do džbánku, zalijte horkou vodou, promíchejte, aby se med ve vodě rozpustil, a nechte zchladnout. Přilijte rum a cider nebo jablečný mošt, přidejte limetovou šťávu a mletou skořici.

2

Podávejte s ledem, zdobené jablkem, svitkem skořice a tymiánem.

NĚCO NAVÍC
Drink můžete podávat i horký. V takovém případě přilijte k horkému medovému sirupu rum a cider hned. Pokud sáhnete po jablečném moštu, ohřejte ho. A místo kostek ledu drink dolijte trochou vroucí vody.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2020/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2020/11

Apetit magazín

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá
  • Tipy a triky

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá

Víte, co mají společného stékaný dort, makronky a čokoládové fondue? Ano, je to ganache. Původně šlo o francouzskou nadávku, dnes tento pojem označuje čokoládu rozpuštěnou ve smetaně, kterou lze v cukrařině využít na mnoho způsobů. ...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická
  • Zajímavosti

Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická

Vanilka je surovinou, kterou by bylo při přípravě krémových náplní, tvarohových dortů, pudinků a vanilkových rohlíčků škoda vynechat. Není snad krásnější sladká vůně, která se line z trouby. Často místo pravé vanilky používáme její náhražku...

Obchod Apetit