Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
2.9/5 Počet hodnocení: 15
Více než hodinu Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1340 kcal
Bílkoviny 67 g
Sacharidy 57 g
Tuky 92 g
Vláknina 4 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Suflé má punc luxusu, když si ale přečtete seznam ingrediencí, zjistíte, že si je můžete dopřát nejen ve svátek.

Suroviny

další na vymazání
mouka 4 ČL
mléko 170 ml
možno nahradit smetanou na vaření
sůl ČL
pepř 2 špetky
najemno
vejce 3 ks
žloutky a bílky zvlášť
posekaný, dušený, okapaný

Postup

1

Zahřejte troubu na 175 °C, horkovzdušnou na 155 °C. 20 g másla rozpusťte a zpěňte na něm mouku, postupně za stálého míchání přilévejte mléko; minutu dvě provařte. Osolte a opepřete. Cibuli zpěňte na 30 g másla. Žloutky ušlehejte do citronově žluta. Vše smíchejte spolu se špenátem a sýrem.

2

Vmíchejte bílky vyšlehané do tak tak tuhého sněhu. Vložte do vymazaného 1,5litrového hrnce.

3

Hrnec dejte do pekáčku s horkou vodou a ve vyhřáté troubě pečte padesát minut. Ihned podávejte.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/1

Apetit magazín