Suflé má punc luxusu, když si ale přečtete seznam ingrediencí, zjistíte, že si je můžete dopřát nejen ve svátek.
Suroviny
máslo
50
g
další na vymazání
mouka
4
ČL
mléko
170
ml
možno nahradit smetanou na vaření
sůl
0.3
ČL
pepř
2
špetky
cibule
2
ks
najemno
vejce
3
ks
žloutky a bílky zvlášť
špenát
100
g
posekaný, dušený, okapaný
parmazán
50
g
1 Zahřejte troubu na 175 °C, horkovzdušnou na 155 °C. 20 g másla rozpusťte a zpěňte na něm mouku, postupně za stálého míchání přilévejte mléko; minutu dvě provařte. Osolte a opepřete. Cibuli zpěňte na 30 g másla. Žloutky ušlehejte do citronově žluta. Vše smíchejte spolu se špenátem a sýrem.
2 Vmíchejte bílky vyšlehané do tak tak tuhého sněhu. Vložte do vymazaného 1,5litrového hrnce.
3 Hrnec dejte do pekáčku s horkou vodou a ve vyhřáté troubě pečte padesát minut. Ihned podávejte.