Sýrové tortellini v rajčatové omáčce je velmi jednoduchý, chutný a rychlý recept, který vám vytrhne trn z paty pokaždé, když budete chtít servírovat na stůl sytou večeři v rekordním čase. Jednoduché jídlo na italský způsob potěší celou rodinu.
Suroviny
Postup
Do velké hluboké pánve či širokého rendlíku vložte drcená rajčata, olivový olej, balzamikový ocet, česnekový prášek, oregano, osolte a opepřete. Přiklopte, přiveďte k varu, pak zmírněte oheň a zvolna vařte aspoň 10 minut.
Mezitím uvařte tortellini podle návodu na obalu. Pak sceďte.
Až bude omáčka provařená a tortellini hotové, vsypte do omáčky baby špenát a bazalkové lístky, promíchejte a pak vmíchejte tortellini spolu s většinou kozího sýra. Pak hned podávejte posypané zbývajícím sýrem a dalšími bazalkovými lístky, popřípadě čerstvě mletým pepřem.
NĚCO NAVÍC
Můžete použít i jakékoli jiné plněné těstoviny s libovolnou náplní naslano. Kozí sýr se dá nahradit fetou či balkánským sýrem. Místo česnekového prášku lze krátce opéct na oleji 1 drcený stroužek česneku a pak přidat ostatní suroviny uvedené v prvním odstavci.