0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Sýrové tortellini v rajčatové omáčce

Sýrové tortellini v rajčatové omáčce
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Sýrové tortellini v rajčatové omáčce

5/5 Počet hodnocení: 1
Do 30 minut Velmi snadné Pro 3–4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2693 kcal
Bílkoviny 91 g
Sacharidy 372 g
Tuky 82 g
Vláknina 20 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Velmi jednoduchý, chutný a rychlý recept, který vám vytrhne trn z paty pokaždé, když budete chtít servírovat na stůl sytou večeři v rekordním čase. 

Suroviny

konzervovaná rajčata krájená 800 g
2 konzervy
olivový olej 2 PL
balzamikový ocet 1 PL
česnek sušený 2 ČL
oregano 1 ČL
sušené nebo 1 lžíce lístků čerstvého
sůl
pepř
čerstvě mletý
tortelliny 500 g
chlazené sýrové (viz Něco navíc)
bazalka 1 hrst
+ na ozdobení
váleček či válec, rozdrobený

Postup

1

Do velké hluboké pánve či širokého rendlíku vložte drcená rajčata, olivový olej, balzamikový ocet, česnekový prášek, oregano, osolte a opepřete. Přiklopte, přiveďte k varu, pak zmírněte oheň a zvolna vařte aspoň 10 minut.

2

Mezitím uvařte tortellini podle návodu na obalu. Pak sceďte.

3

Až bude omáčka provařená a tortellini hotové, vsypte do omáčky baby špenát a bazalkové lístky, promíchejte a pak vmíchejte tortellini spolu s většinou kozího sýra. Pak hned podávejte posypané zbývajícím sýrem a dalšími bazalkovými lístky, popřípadě čerstvě mletým pepřem.

NĚCO NAVÍC
Můžete použít i jakékoli jiné plněné těstoviny s libovolnou náplní naslano. Kozí sýr se dá nahradit fetou či balkánským sýrem. Místo česnekového prášku lze krátce opéct na oleji 1 drcený stroužek česneku a pak přidat ostatní suroviny uvedené v prvním odstavci.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2022/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2022/6

Apetit magazín

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa
  • Tipy redakce

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa

Druhou kuchařku roku 2023 jsme věnovali zelenině. Nečekejte ovšem knihu jen pro vegany či vegetariány, novinka obsahuje recepty s masem i bez. Další přírůstek do edice Apetit – Mrkev, dýně, cuketa – vychází v květnu a je určena pro všechny,...
AD
Esence léta: chladivá slast pro vaše smysly
  • Lidé a jídlo

Esence léta: chladivá slast pro vaše smysly

Horké sluneční paprsky se už pomalu hlásí o slovo a s nimi přichází i jedno z nejoblíbenějších ročních období. Prázdniny a léto, mnoho radostí a zážitků, čas dovolené a pozitivnějších vibrací. A také nová příchuť zmrzlin. ...
AD
Možná vám doteď ke grilovačce něco chybělo. Znáte ajvar?  
  • Zajímavosti

Možná vám doteď ke grilovačce něco chybělo. Znáte ajvar?  

Na Balkáně je nedílnou součástí prostřeného stolu. Doprovází grilovaná masa, ryby i pečivo, voní létem a pozornost přitáhne sytě červenou barvou. Jeho skvělá chuť nenechá nikoho na pochybách, že na slunci vyzrálé papriky v podobě ajvaru...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
384 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč