
Dát si těstoviny pětkrát jinak neznamená jen uvařit pět druhů italské pasty s pěti různými omáčkami. Těstoviny se jedí po celém světě, a tak do nich kromě pilířů italské kuchyně patří také severoafrický kuskus, asijské rýžové nudle či naše nočky.
Se zásobou různorodých těstovin nikdy nebudete o hladu. Jednou je přisypte do polévky, podruhé uvařte s bramborami, jindy zapečte se zeleninou. Fanoušci asijské kuchyně si zamilují pálivý nudlový salát. Doslova bleskový kuskus s kuřetem skvěle doplní sýr. Pusťte se do vaření.
Minestrone
Sytou zeleninovou polévku můžete libovolně obměňovat podle sezony a své chuti. Pokud nejíte maso, vynechte z receptu slaninu a polévku podávejte třeba s mozzarellou.

Thajský salát s kuřetem a rýžovými nudlemi
Asijská lahůdka. Skleněné nudle, kuřecí pošírovaná prsíčka, kešu oříšky, spousta bylinek a zeleniny. Skleněné nudle můžete případně vyměnit za jakékoliv jiné asijské nudle.

Kuskus s kuřetem
Rychlá a dobrá večeře, ideální pro zahřátí po návratu z práce. Nejvíc oceníte jednoduchost přípravy a fakt, že při ní zašpiníte jednu jedinou pánvičku. Kuskus bude skvělý i jako oběd s sebou druhý den.

Penne alla puttanesca + krevety
Těstoviny puttanesca (v překladu ‚podle lehké holky‘) se tradičně dělají se sardelkami. My jsme je kvůli vegetariánské verzi nejprve vynechali, ale pak jsme je do té ‚masové‘ přidali a ještě doplnili hrstí krevet. Kdo by odolal?

Těstoviny aglio e olio & růžičková kapusta
Dokonalost v jednoduchosti, to jsou těstoviny aglio olio. Když k nim přidáte růžičkovou kapustu, získáte skvělou obměnu a lahodný oběd v jednom. Nejlepší těstoviny jsou ty nejjednodušší!

Zdroj: Apetit