Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Rajčatová polévka s plněnými těstovinami

4 v 1! Polévky představují v zimě skvělý způsob, jak se při jednom zahřát, nasytit, pochutnat si a doplnit organismu tekutiny.

Vydání: 2019/2
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do 20 minut
PT15M
Vaření 0:15
Pomazánka Italská

Ingredience

    • 2 lžíce rostlinného oleje
    • 2 cibule, nakrájené nadrobno
    • 2 mrkve, nakrájené na kostičky
    • 1–2 řapíky celeru, nakrájené na plátky
    • 3 stroužky česneku, drcené
    • 1 lžíce rajčatového protlaku či pasty
    • 1 lžíce nasekaných lístků rozmarýnu
    • 1 lžíce sušené bazalky nebo provensálských bylinek
    • 2x 400g konzerva třešňových či krájených loupaných rajčat
    • 125 ml smetany ke šlehání
    • 4–6 hrstí nakrájeného kadeřávku
    • cca 250 g (podle velikosti balení) tortellin s ricottovou náplní
    • čerstvé bazalkové lístky a nastrouhaný parmazán k podávání

Příprava jídla

1 Ve velkém rendlíku rozehřejte olej na středním ohni. Vsypte cibuli, mrkev, řapíkatý celer a česnek, opékejte a míchejte, dokud cibule nezesklovatí. Vmíchejte rajský protlak či pastu, rozmarýn a sušené bylinky. Vlijte rajčata a 250 ml vody, přiveďte k varu a vařte zhruba 10 minut, aby se chuti propojily.

2 Vmíchejte smetanu a kadeřávek, prohřejte k varu, vsypte tortellini a vařte tak dlouho, jak je uvedeno na obalu (podle potřeby zřeďte polévku horkou vodou). Podávejte posypané bazalkou a strouhaným parmazánem.

ZELENINOVÝ VÝVAR
V hrnci na 2 lžících olivového oleje 4 minuty opékejte 2 nakrájené mrkve a oloupanou 1/4 celeru a 1 cibuli, oloupanou a na čtvrtky. Pak zmírněte oheň a 30 minut duste, až cibule zkaramelizuje. Zalijte asi 3,5 litru vody. Přidejte cca 600 g směsi další zeleniny, klidně i okrájené dřevnaté části, omyté slupky, dokonce i z cibule, košťály, natě (s těmi, zvlášť s mrkvovou, opatrně), zelenou část pórku apod. Přiveďte k varu a pak zvolna vařte 1 hodinu. Poté vypněte vařič a vložte stonky z 1 svazku petrželky a/nebo fenyklovou nať. Přiklopte s malou mezírkou a nechte vychladnout. Vychladlý vývar sceďte. Skladujte v chladničce nebo zamrazte.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Gulášová polévka

Chowder s treskou

Variace na ukrajinský boršč

Barmská kuřecí polévka s nudlemi

REKLAMA

Přidat komentář