Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Rajčatová polévka s plněnými těstovinami
Rajčatová polévka s plněnými těstovinami
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Rajčatová polévka s plněnými těstovinami

4.4/5 Počet hodnocení: 20
Do hodiny Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2114 kcal
Bílkoviny 51 g
Sacharidy 251 g
Tuky 92 g
Vláknina 22 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

4 v 1! Polévky představují v zimě skvělý způsob, jak se při jednom zahřát, nasytit, pochutnat si a doplnit organismu tekutiny.

Suroviny

rostlinný olej 2 PL
nadrobno
mrkev 2 ks
na kostičky
řapíkatý celer 2 ks
)na plátky
česnek 3 stroužky
drcený
nebo passata
rozmarýn 1 PL
nasekaný
bazalka 1 PL
sušená, lze nahradit provensálskými bylinkami
nakrájený
tortelliny 250 g
s ricottovou náplní
bazalka
čerstvá, k podávání
nastrouhaný, k podávání

Postup

1

Ve velkém rendlíku rozehřejte olej na středním ohni. Vsypte cibuli, mrkev, řapíkatý celer a česnek, opékejte a míchejte, dokud cibule nezesklovatí. Vmíchejte rajský protlak či pastu, rozmarýn a sušené bylinky. Vlijte rajčata a 250 ml vody, přiveďte k varu a vařte zhruba 10 minut, aby se chuti propojily.

2

Vmíchejte smetanu a kadeřávek, prohřejte k varu, vsypte tortellini a vařte tak dlouho, jak je uvedeno na obalu (podle potřeby zřeďte polévku horkou vodou). Podávejte posypané bazalkou a strouhaným parmazánem.

ZELENINOVÝ VÝVAR
V hrnci na 2 lžících olivového oleje 4 minuty opékejte 2 nakrájené mrkve a oloupanou 1/4 celeru a 1 cibuli, oloupanou a na čtvrtky. Pak zmírněte oheň a 30 minut duste, až cibule zkaramelizuje. Zalijte asi 3,5 litru vody. Přidejte cca 600 g směsi další zeleniny, klidně i okrájené dřevnaté části, omyté slupky, dokonce i z cibule, košťály, natě (s těmi, zvlášť s mrkvovou, opatrně), zelenou část pórku apod. Přiveďte k varu a pak zvolna vařte 1 hodinu. Poté vypněte vařič a vložte stonky z 1 svazku petrželky a/nebo fenyklovou nať. Přiklopte s malou mezírkou a nechte vychladnout. Vychladlý vývar sceďte. Skladujte v chladničce nebo zamrazte.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2019/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2019/2

Apetit magazín

Ginová nauka: Jak gin pít a s čím ho kombinovat
  • Zajímavosti

Ginová nauka: Jak gin pít a s čím ho kombinovat

Gin je oblíbený pro svou jedinečnou chuť a aroma. Základem je jalovec, ale často se používají i další byliny a koření, které mu dodávají specifický charakter. Pokud i vy patříte mezi milovníky tohoto nápoje, jistě vám přijdou vhod tipy...