0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Rajčatová polévka s plněnými těstovinami

Rajčatová polévka s plněnými těstovinami

4.8 / 5. Počet hodnocení: 8
Do hodiny Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2114 kcal
Bílkoviny 51 g
Sacharidy 251 g
Tuky 92 g
Vláknina 22 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

4 v 1! Polévky představují v zimě skvělý způsob, jak se při jednom zahřát, nasytit, pochutnat si a doplnit organismu tekutiny.

Suroviny

rostlinný olej 2 PL
cibule 2 ks
nakrájená nadrobno
mrkev 2 ks
nakrájená na kostičky
řapíkatý celer 2 ks
nakrájený na plátky
česnek 3 stroužky
drcený
rajčatový protlak 1 PL
lze nahradit rajčatovou pastou
rozmarýn 1 PL
nasekaný
bazalka 1 PL
sušená, lze nahradit provensálskými bylinkami
konzervovaná rajčata krájená 800 g
lze nahradit konzervou třešňových loupaných rajčat
smetana ke šlehání 125 ml
kadeřávek 4 hrsti
nakrájený
torteliny 250 g
s ricottovou náplní (podle velikosti balení)
bazalka
čerstvá, k podávání
parmazán
nastrouhaný, k podávání

1 Ve velkém rendlíku rozehřejte olej na středním ohni. Vsypte cibuli, mrkev, řapíkatý celer a česnek, opékejte a míchejte, dokud cibule nezesklovatí. Vmíchejte rajský protlak či pastu, rozmarýn a sušené bylinky. Vlijte rajčata a 250 ml vody, přiveďte k varu a vařte zhruba 10 minut, aby se chuti propojily.

2 Vmíchejte smetanu a kadeřávek, prohřejte k varu, vsypte tortellini a vařte tak dlouho, jak je uvedeno na obalu (podle potřeby zřeďte polévku horkou vodou). Podávejte posypané bazalkou a strouhaným parmazánem.

ZELENINOVÝ VÝVAR
V hrnci na 2 lžících olivového oleje 4 minuty opékejte 2 nakrájené mrkve a oloupanou 1/4 celeru a 1 cibuli, oloupanou a na čtvrtky. Pak zmírněte oheň a 30 minut duste, až cibule zkaramelizuje. Zalijte asi 3,5 litru vody. Přidejte cca 600 g směsi další zeleniny, klidně i okrájené dřevnaté části, omyté slupky, dokonce i z cibule, košťály, natě (s těmi, zvlášť s mrkvovou, opatrně), zelenou část pórku apod. Přiveďte k varu a pak zvolna vařte 1 hodinu. Poté vypněte vařič a vložte stonky z 1 svazku petrželky a/nebo fenyklovou nať. Přiklopte s malou mezírkou a nechte vychladnout. Vychladlý vývar sceďte. Skladujte v chladničce nebo zamrazte.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2019/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2019/2

Apetit magazín

Komerční sdělení
Superpotraviny dobývají svět. Po kterých Češi šílí?
  • Zdraví a výživa

Superpotraviny dobývají svět. Po kterých Češi šílí?

Superpotraviny a takzvané potraviny budoucnosti si čím dál více získávají na popularitě. Pandemie koronaviru, ale také obavy o životní prostředí přivedly mnoho Čechů ke zdravější stravě. Které značky jsou nejpopulárnější? A proč Češi šílí...
Co pijí Řekové? Poznejte ouzo s chutí lékořice
  • Tipy a triky

Co pijí Řekové? Poznejte ouzo s chutí lékořice

Poznejte s námi jeden ze symbolů Řecka –⁠ alkoholický nápoj ouzo (čti úzo) výjimečný svou lékořicovou chutí. Z čeho se ouzo vyrábí, jak ho správně pít a co je takzvaný ouzo efekt? ...
Jak na masové kuličky
  • Tipy a triky

Jak na masové kuličky

Dají se různě ochucovat  a připravit na sto způsobů. Lze je péct v troubě a taky mrazit. Masové kuličky mají jenom samá plus a na našich redakčních večírcích zmizí vždycky jako první. Potřebujete další důvod k tomu je vyzkoušet? ...
KVÍZ: Vyznáte se v českých krajových specialitách?
  • Kvízy

KVÍZ: Vyznáte se v českých krajových specialitách?

Knedlo vepřo zná každý – oblíbený český pokrm nabízejí nejen hospody a restaurace ale také školní jídelny a kantýny. Česká kuchyně má ovšem daleko víc co nabídnout. Důkazem jsou speciality z českých a moravských koutů. Schválně, s kolika z...

Obchod Apetit