Vybereme hezky šťavnatou hovězí svíčkovou. Zbavíme ji tuku a žilek. Ostrým nožem ji pečlivě najemno naškrábeme. Zásadně maso nesekáme ani nemeleme, pouze opatrně škrábeme! Připravené maso smícháme s jemně nasekanými kapary, ančovičkami, přidáme žloutky, sůl, pepř a malou lžičku dijonské hořčice. Na závěr pomalu vmícháme do připravené směsi opravdu kvalitní extra virgine olivový olej.
Chuť tatarského bifteku ve stylu Alba zvýrazníme přidáním sýru Parmiggiano Reggiano, který zároveň díky své matně krémové barvě efektně podtrhne jasně červenou barvu masa. Potom jednotlivé porce dáme na talíř a ozdobíme míchaným zeleným salátem a plátky kyselých okurek. Na závěr na maso nastrouháme tenké plátky bílého lanýže, které tatarskému bifteku dodají jedinečnou vůni a chuť.
Suroviny
Porce
Suroviny
Porce
Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu Zkopírováno
Chybí vám suroviny?
Další recepty nížeNutriční hodnoty
Na 1 porci
- Energie 778 kcal
- Bílkoviny 77 g
- Sacharidy 8 g
- Tuky 42.75 g