Tatarský biftek ve stylu Alba

Ilustrační obrázek
Ilustrační obrázek
Ejhle, tenhle recept byl tak chutný, že obrázek k němu někdo zbaštil.
Zkuste ho uvařit a budeme moc rádi, když se s námi o novou fotku podělíte.
sdílet:

Tatarský biftek ve stylu Alba

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Snadné

Suroviny

svíčková 600 g
ančovičky (konzerva) 4 ks
kapary 10 ks
žloutek 3 ks
okurky nakládané 4 ks
hořčice dijonská 1 PL
olivový olej
sýr parmiggiano reggiano
sůl
pepř
bílý lanýž

Vybereme hezky šťavnatou hovězí svíčkovou. Zbavíme ji tuku a žilek. Ostrým nožem ji pečlivě najemno naškrábeme. Zásadně maso nesekáme ani nemeleme, pouze opatrně škrábeme! Připravené maso smícháme s jemně nasekanými kapary, ančovičkami, přidáme žloutky, sůl, pepř a malou lžičku dijonské hořčice. Na závěr pomalu vmícháme do připravené směsi opravdu kvalitní extra virgine olivový olej.

Chuť tatarského bifteku ve stylu Alba zvýrazníme přidáním sýru Parmiggiano Reggiano, který zároveň díky své matně krémové barvě efektně podtrhne jasně červenou barvu masa. Potom jednotlivé porce dáme na talíř a ozdobíme míchaným zeleným salátem a plátky kyselých okurek. Na závěr na maso nastrouháme tenké plátky bílého lanýže, které tatarskému bifteku dodají jedinečnou vůni a chuť.

Autor: SharkAttack

Apetit magazín

Komerční sdělení
Jaké víno vzít, když jdete do vybrané společnosti?
  • Koktejl

Jaké víno vzít, když jdete do vybrané společnosti?

Víno je nesmazatelně vepsané do naší kultury, i když si to mnohdy ani neuvědomujeme. Důkazem je fakt, že sklenka vína je pro nás vždy spjatá s nejrůznějšími životními okamžiky. Jak ale vybírat, a neudělat chybu? ...
Právě vychází listopadový Apetit: Objevte všechny chutě podzimu
  • Novinky a zajímavosti

Právě vychází listopadový Apetit: Objevte všechny chutě podzimu

Sychravé podzimní dny přímo vybízejí k tomu, abychom vařili jídla, která nás zahřejí na těle i na duchu. Přesně takové recepty jsme si pro vás připravili do listopadového čísla Apetitu. Na co se můžete na stránkách nového vydání těšit? ...

Obchod Apetit