Suroviny
Vybereme hezky šťavnatou hovězí svíčkovou. Zbavíme ji tuku a žilek. Ostrým nožem ji pečlivě najemno naškrábeme. Zásadně maso nesekáme ani nemeleme, pouze opatrně škrábeme! Připravené maso smícháme s jemně nasekanými kapary, ančovičkami, přidáme žloutky, sůl, pepř a malou lžičku dijonské hořčice. Na závěr pomalu vmícháme do připravené směsi opravdu kvalitní extra virgine olivový olej.
Chuť tatarského bifteku ve stylu Alba zvýrazníme přidáním sýru Parmiggiano Reggiano, který zároveň díky své matně krémové barvě efektně podtrhne jasně červenou barvu masa. Potom jednotlivé porce dáme na talíř a ozdobíme míchaným zeleným salátem a plátky kyselých okurek. Na závěr na maso nastrouháme tenké plátky bílého lanýže, které tatarskému bifteku dodají jedinečnou vůni a chuť.