0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Hovězí salát s křenem

Hovězí salát s křenem
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Hovězí salát s křenem

3.8/5 Počet hodnocení: 8
Více než hodinu Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2533 kcal
Bílkoviny 132 g
Sacharidy 159 g
Tuky 147 g
Vláknina 10 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Variace na ruskou klasiku. Salát nemusíte zapíjet vodkou, ale má to svůj půvab.

Suroviny

plec 400 g
hovězí, zle nahradit hovězím zadním
drobné
sůl
pepř
olivový olej 3 PL
hořčice dijonská 1 PL
petrželka 1 hrst
nasekaná
okurky nakládané 4 ks
na plátky + 2 lžíce láku
jarní cibulka 4 ks
na plátky, s okrájenou kůrkou
křen 1 PL
strouhaný
vejce 2 ks
natvrdo
rukola 1 hrst
pepř růžový

1 Hovězí maso a brambory zvlášť uvařte v osolené vodě doměkka, bramborám to bude trvat asi 30 minut, masu zhruba 1,5 hodiny. Vychladlé maso nakrájejte na kousky velikosti sousta. Brambory nechte mírně zchladnout. Oloupejte (pokud mají pěknou slupku, tento krok vynechte) a nakrájejte na půlky, větší na silné plátky.

2 V misce smíchejte olej, hořčici, lák z okurek a petrželku. Ještě teplé brambory v míse osolte, opepřete a opatrně promíchejte s hořčičnou směsí a s okurkami. Po vychladnutí přimíchejte jarní cibulky, hovězí maso a smetanu rozmíchanou s křenem.

3 Ochutnejte a případně dosolte a opepřete či dotáhněte lákem. Nakonec opatrně vmíchejte pokrájená vejce a rukolu, případně ozdobte růžovým pepřem.

NĚCO NAVÍC
Když použijete nakládaný křen, který je už trochu nakyslý, není potřeba tolik okurkového láku.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2011/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2011/2

Apetit magazín

AD
Čím letos potěšíte koledníky?
  • Zajímavosti

Čím letos potěšíte koledníky?

Jeden z největších svátků jídla a hojnosti už je za rohem, takže se už ani my nemůžeme dočkat heboučkých mazanců, sladkých beránků a vyladěných nádivek. K Velikonocům patří kromě všemožného mlsání i nadělování koledníkům. Aby vás...
AD
Soutěž Vaříme s Rio Mare: Inspirace od oblíbených food blogerů
  • Soutěže

Soutěž Vaříme s Rio Mare: Inspirace od oblíbených food blogerů

Každý březnový den můžete vyhrát předplatné časopisu Apetit a balíček plný výrobků Rio Mare! Co pro výhru udělat? Vařit s tuňákem! Další soutěže pro vás chystají i čtyři oblíbení food blogeři. Ti si pro vás spolu s Rio Mare připravili i...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč