Variace na ruskou klasiku. Salát nemusíte zapíjet vodkou, ale má to svůj půvab.
Suroviny
Postup
Hovězí maso a brambory zvlášť uvařte v osolené vodě doměkka, bramborám to bude trvat asi 30 minut, masu zhruba 1,5 hodiny. Vychladlé maso nakrájejte na kousky velikosti sousta. Brambory nechte mírně zchladnout. Oloupejte (pokud mají pěknou slupku, tento krok vynechte) a nakrájejte na půlky, větší na silné plátky.
V misce smíchejte olej, hořčici, lák z okurek a petrželku. Ještě teplé brambory v míse osolte, opepřete a opatrně promíchejte s hořčičnou směsí a s okurkami. Po vychladnutí přimíchejte jarní cibulky, hovězí maso a smetanu rozmíchanou s křenem.
Ochutnejte a případně dosolte a opepřete či dotáhněte lákem. Nakonec opatrně vmíchejte pokrájená vejce a rukolu, případně ozdobte růžovým pepřem.
NĚCO NAVÍC
Když použijete nakládaný křen, který je už trochu nakyslý, není potřeba tolik okurkového láku.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Zdravě a lehce: 40 skvělých salátů na každý den(40 receptů )
- Nechte křen zazářit: Připravte si s námi křenové lahůdky(15 receptů )