0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Jehněčí s krustou z javorového sirupu a pepře

Jehněčí s krustou z javorového sirupu a pepře
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Jehněčí s krustou z javorového sirupu a pepře

5 / 5. Počet hodnocení: 4
Více než hodinu Snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2412 kcal
Bílkoviny 112 g
Sacharidy 131 g
Tuky 118 g
Vláknina 12 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Pečené jehněčí s jarní cibulkou, česnekem a cuketou. Chuť dolaďuje sladký javorový sirup. 

Suroviny

třtinový cukr 3 PL
olivový olej extra panenský 1,5 PL
javorový sirup 1,5 PL
jehněčí maso 800 g
hřbet vykostěný, kotlety, odblaněné
cibule červená 2 ks
na silné plátky
jarní cibulka 8 ks
česnek 4 stroužky
malá, nakrájené na měsíčky
pepř 1 ČL
černý, drcený
vinný ocet červený 1 PL

1 Předehřejte troubu na 200 ºC. Promíchejte 2 lžíce cukru, ½ lžíce olivového oleje a javorový sirup v malém kastrůlku a zvolna zahřívejte, až se cukr rozpustí. Maso rozdělte na čtyři porce – podlouhlé kousky svaloviny – a směsí je potřete.

2 Rozpalte nepřilnavou pánev a opékejte v ní jehněčí minutu z každé strany (dohněda). Vyjměte a odložte stranou.

3 Dejte do mísy cibuli, jarní cibulku, česnek a cukety, přidejte pepř, ocet, lžíci oleje, zbývající lžíci cukru a promíchejte. Vložte cibuli a česnek do pekáče a pečte v troubě patnáct minut doměkka. Přidejte jarní cibulky, cukety, jehněčí a pečte další čtvrthodinu nebo až bude maso udělané tak, jak máte rádi.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/3

Komentáře

Michaela Šurmanová

Velmi dobre, lehke a netradicni.

Apetit magazín

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte
  • Poradna

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte

V uplynulých letech se s rozvážkovou službou jídla do domu doslova roztrhl pytel. Pokud i vy patříte mezi milovníky restauračního jídla v teple a klidu domova, možná vás zaujme našich pět tipů, čemu se ve verzi ‚s sebou‘ raději vyhnout. ...
Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!
  • Lidé a jídlo

Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!

Slavná kuchyně lousianského města New Orleans je výsledkem bohaté směsice kultur, které našly svůj domov podél řeky Mississippi. Projevuje se specifickými jídly, plnými vůní a barev. Připravit si je doma v českých podmínkách je překvapivě...
Jak na dokonalý vývar
  • Tipy a triky

Jak na dokonalý vývar

Vývar je dokonalou surovinou pro každou omáčku, polévku a velkou část dalších pokrmů. Je základem profesionálního i amatérského vaření. Jeho příprava zabere nějaký ten čas, ale můžete připravit velké množství a po dávkách ho zamrazit....

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč