Pečené jehněčí s jarní cibulkou, česnekem a cuketou. Chuť dolaďuje sladký javorový sirup.
Suroviny
třtinový cukr
3
PL
olivový olej extra panenský
1,5
PL
javorový sirup
1,5
PL
jehněčí maso
800
g
hřbet vykostěný, kotlety, odblaněné
cibule červená
2
ks
na silné plátky
jarní cibulka
8
ks
česnek
4
stroužky
cuketa
2
ks
malá, nakrájené na měsíčky
pepř
1
ČL
černý, drcený
vinný ocet červený
1
PL
Postup
1
Předehřejte troubu na 200 ºC. Promíchejte 2 lžíce cukru, ½ lžíce olivového oleje a javorový sirup v malém kastrůlku a zvolna zahřívejte, až se cukr rozpustí. Maso rozdělte na čtyři porce – podlouhlé kousky svaloviny – a směsí je potřete.
2
Rozpalte nepřilnavou pánev a opékejte v ní jehněčí minutu z každé strany (dohněda). Vyjměte a odložte stranou.
3
Dejte do mísy cibuli, jarní cibulku, česnek a cukety, přidejte pepř, ocet, lžíci oleje, zbývající lžíci cukru a promíchejte. Vložte cibuli a česnek do pekáče a pečte v troubě patnáct minut doměkka. Přidejte jarní cibulky, cukety, jehněčí a pečte další čtvrthodinu nebo až bude maso udělané tak, jak máte rádi.
Komentáře
Velmi dobre, lehke a netradicni.