Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Jehněčí s krustou z javorového sirupu a pepře
Jehněčí s krustou z javorového sirupu a pepře
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Jehněčí s krustou z javorového sirupu a pepře

5/5 Počet hodnocení: 7
Více než hodinu Snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2412 kcal
Bílkoviny 112 g
Sacharidy 131 g
Tuky 118 g
Vláknina 12 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Pečené jehněčí s jarní cibulkou, česnekem a cuketou. Chuť dolaďuje sladký javorový sirup. 

Související recepty

Suroviny

třtinový cukr 3 PL
olivový olej extra panenský 1,5 PL
hřbet vykostěný, kotlety, odblaněné
na silné plátky
jarní cibulka 8 ks
česnek 4 stroužky
malá, nakrájené na měsíčky
pepř 1 ČL
černý, drcený
vinný ocet červený 1 PL

Postup

1

Předehřejte troubu na 200 ºC. Promíchejte 2 lžíce cukru, ½ lžíce olivového oleje a javorový sirup v malém kastrůlku a zvolna zahřívejte, až se cukr rozpustí. Maso rozdělte na čtyři porce – podlouhlé kousky svaloviny – a směsí je potřete.

2

Rozpalte nepřilnavou pánev a opékejte v ní jehněčí minutu z každé strany (dohněda). Vyjměte a odložte stranou.

3

Dejte do mísy cibuli, jarní cibulku, česnek a cukety, přidejte pepř, ocet, lžíci oleje, zbývající lžíci cukru a promíchejte. Vložte cibuli a česnek do pekáče a pečte v troubě patnáct minut doměkka. Přidejte jarní cibulky, cukety, jehněčí a pečte další čtvrthodinu nebo až bude maso udělané tak, jak máte rádi.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/3

Komentáře

07.10.2014 22:08

Velmi dobre, lehke a netradicni.

Apetit magazín