0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Jehněčí s krustou z javorového sirupu a pepře

Jehněčí s krustou z javorového sirupu a pepře
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Jehněčí s krustou z javorového sirupu a pepře

5 / 5. Počet hodnocení: 4
Více než hodinu Snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2412 kcal
Bílkoviny 112 g
Sacharidy 131 g
Tuky 118 g
Vláknina 12 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Pečené jehněčí s jarní cibulkou, česnekem a cuketou. Chuť dolaďuje sladký javorový sirup. 

Suroviny

třtinový cukr 3 PL
olivový olej extra panenský 1.5 PL
javorový sirup 1.5 PL
jehněčí maso 800 g
hřbet vykostěný, kotlety, odblaněné
cibule červená 2 ks
na silné plátky
jarní cibulka 8 ks
česnek 4 stroužky
cuketa 2 ks
malá, nakrájené na měsíčky
pepř 1 ČL
černý, drcený
vinný ocet červený 1 PL

1 Předehřejte troubu na 200 ºC. Promíchejte 2 lžíce cukru, ½ lžíce olivového oleje a javorový sirup v malém kastrůlku a zvolna zahřívejte, až se cukr rozpustí. Maso rozdělte na čtyři porce – podlouhlé kousky svaloviny – a směsí je potřete.

2 Rozpalte nepřilnavou pánev a opékejte v ní jehněčí minutu z každé strany (dohněda). Vyjměte a odložte stranou.

3 Dejte do mísy cibuli, jarní cibulku, česnek a cukety, přidejte pepř, ocet, lžíci oleje, zbývající lžíci cukru a promíchejte. Vložte cibuli a česnek do pekáče a pečte v troubě patnáct minut doměkka. Přidejte jarní cibulky, cukety, jehněčí a pečte další čtvrthodinu nebo až bude maso udělané tak, jak máte rádi.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/3

Komentáře

Apetit magazín

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá
  • Tipy a triky

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá

Víte, co mají společného stékaný dort, makronky a čokoládové fondue? Ano, je to ganache. Původně šlo o francouzskou nadávku, dnes tento pojem označuje čokoládu rozpuštěnou ve smetaně, kterou lze v cukrařině využít na mnoho způsobů. ...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...

Obchod Apetit