Teplý salát s chorizem, avokádem a fetou

Teplý salát s chorizem, avokádem a fetou
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Teplý salát s chorizem, avokádem a fetou

5 / 5. Počet hodnocení: 1
Do 20 minut Velmi snadné Pro 2 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3087 kcal
Bílkoviny 201 g
Sacharidy 22 g
Tuky 243 g
Vláknina 6 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Salát nemusí být nutně jen studený. Opečené chorizo a lehce orestovaná rajčátka jsou v kombinaci se svěžím lupením a slanou fetou neuvěřitelný gurmánský zážitek. 

Suroviny

chorizo 8 ks
syrové klobásky, překrojené, nebo 150 g choriza, nakrájeného na silnější plátky
rajčata cherry 100 g
sůl
pepř
čerstvě mletý
potočnice 2 hrsti
bez tuhých stonků (lze nahradit rukolou, lístky špenátu a řeřichy nebo ptačincem žabincem)
sherry ocet 2 ČL
případně červeného vinného nebo jablečného octa
hořčice dijonská 1 ČL
olivový olej 1 PL
sýr feta 100 g
nadrobený
avokádo 1 ks
vypeckované, oloupané a na plátky
bageta
k podávání

Postup

1

Opečte chorizo na pánvi dozlatova – pokud nemáte syrové, dejte pozor na vysušení. Vsypte rajčata, osolte, opepřete a nechte je chvíli změknout. Rozdělte na talíře zelené lupení, prošlehejte ocet, hořčici a olej, zálivkou pokapejte lístky. Přidejte fetu, avokádo a chorizo s rajčaty z pánve. Jezte teplé s křupavou bagetou.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2021/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2021/5

Apetit magazín

Za vůní dálek: kubánská kuchyně
  • Zajímavosti

Za vůní dálek: kubánská kuchyně

Cestování je o poznávání cizí krajiny i tamější kultury, se kterou je jídlo neodmyslitelně spojeno. Vydejte se s námi za vůní dálek, dnešní zastávkou bude Kuba. Trochu exotiky si tak můžeme užít všichni! Vydejte se s námi do exotické,...

Obchod Apetit