Salát nemusí být nutně jen studený. Opečené chorizo a lehce orestovaná rajčátka jsou v kombinaci se svěžím lupením a slanou fetou neuvěřitelný gurmánský zážitek.
Suroviny
chorizo
8
ks
syrové klobásky, překrojené, nebo 150 g choriza, nakrájeného na silnější plátky
rajčata cherry
100
g
sůl
pepř
čerstvě mletý
potočnice
2
hrsti
bez tuhých stonků (lze nahradit rukolou, lístky špenátu a řeřichy nebo ptačincem žabincem)
sherry ocet
2
ČL
případně červeného vinného nebo jablečného octa
hořčice dijonská
1
ČL
olivový olej
1
PL
sýr feta
100
g
nadrobený
avokádo
1
ks
vypeckované, oloupané a na plátky
bageta
k podávání
Postup
1
Opečte chorizo na pánvi dozlatova – pokud nemáte syrové, dejte pozor na vysušení. Vsypte rajčata, osolte, opepřete a nechte je chvíli změknout. Rozdělte na talíře zelené lupení, prošlehejte ocet, hořčici a olej, zálivkou pokapejte lístky. Přidejte fetu, avokádo a chorizo s rajčaty z pánve. Jezte teplé s křupavou bagetou.
Fotografie a recept převzaty z Olive Magazine/Immediate Media.