Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Teplý salát s chorizem, avokádem a fetou
Teplý salát s chorizem, avokádem a fetou
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Teplý salát s chorizem, avokádem a fetou

4.2/5 Počet hodnocení: 5
Do 20 minut Velmi snadné Pro 2 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3087 kcal
Bílkoviny 201 g
Sacharidy 22 g
Tuky 243 g
Vláknina 6 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Salát nemusí být nutně jen studený. Opečené chorizo a lehce orestovaná rajčátka jsou v kombinaci se svěžím lupením a slanou fetou neuvěřitelný gurmánský zážitek. 

Suroviny

syrové klobásky, překrojené, nebo 150 g choriza, nakrájeného na silnější plátky
rajčata cherry 100 g
sůl
pepř
čerstvě mletý
potočnice 2 hrsti
bez tuhých stonků (lze nahradit rukolou, lístky špenátu a řeřichy nebo ptačincem žabincem)
sherry ocet 2 ČL
případně červeného vinného nebo jablečného octa
hořčice dijonská 1 ČL
olivový olej 1 PL
nadrobený
vypeckované, oloupané a na plátky
bageta
k podávání

Postup

1

Opečte chorizo na pánvi dozlatova – pokud nemáte syrové, dejte pozor na vysušení. Vsypte rajčata, osolte, opepřete a nechte je chvíli změknout. Rozdělte na talíře zelené lupení, prošlehejte ocet, hořčici a olej, zálivkou pokapejte lístky. Přidejte fetu, avokádo a chorizo s rajčaty z pánve. Jezte teplé s křupavou bagetou.

Fotografie a recept převzaty z Olive Magazine/Immediate Media.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2021/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2021/5

Apetit magazín

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč