Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Teplý salát s chorizem, avokádem a fetou
Teplý salát s chorizem, avokádem a fetou
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Teplý salát s chorizem, avokádem a fetou

4.2/5 Počet hodnocení: 5
Do 20 minut Velmi snadné Pro 2 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3087 kcal
Bílkoviny 201 g
Sacharidy 22 g
Tuky 243 g
Vláknina 6 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Salát nemusí být nutně jen studený. Opečené chorizo a lehce orestovaná rajčátka jsou v kombinaci se svěžím lupením a slanou fetou neuvěřitelný gurmánský zážitek. 

Suroviny

syrové klobásky, překrojené, nebo 150 g choriza, nakrájeného na silnější plátky
rajčata cherry 100 g
sůl
pepř
čerstvě mletý
potočnice 2 hrsti
bez tuhých stonků (lze nahradit rukolou, lístky špenátu a řeřichy nebo ptačincem žabincem)
sherry ocet 2 ČL
případně červeného vinného nebo jablečného octa
hořčice dijonská 1 ČL
olivový olej 1 PL
nadrobený
vypeckované, oloupané a na plátky
bageta
k podávání

Postup

1

Opečte chorizo na pánvi dozlatova – pokud nemáte syrové, dejte pozor na vysušení. Vsypte rajčata, osolte, opepřete a nechte je chvíli změknout. Rozdělte na talíře zelené lupení, prošlehejte ocet, hořčici a olej, zálivkou pokapejte lístky. Přidejte fetu, avokádo a chorizo s rajčaty z pánve. Jezte teplé s křupavou bagetou.

Fotografie a recept převzaty z Olive Magazine/Immediate Media.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2021/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2021/5

Apetit magazín

Jak připravit tu nejjemnější rybu: Vsaďte na solnou krustu
  • Tipy a triky

Jak připravit tu nejjemnější rybu: Vsaďte na solnou krustu

Pečení v soli je tradiční a velmi šetrná technika, díky které zůstane rybí maso krásně křehké a šťavnaté. Solná krusta totiž vytvoří vlastní minitroubu, která dokonale těsní, nepustí žádnou páru ven a zabrání, aby se...
Jak se vyrábí černý česnek?
  • Zdraví a výživa

Jak se vyrábí černý česnek?

Černý česnek je pochoutka, která vzniká procesem fermentace z běžného bílého česneku. Tento proces přeměňuje jeho ostrou chuť a štiplavé aroma na jemnou, nasládlou chuť s tóny sušeného ovoce, karamelu, balsamica a čokolády. Černý česnek je...