0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Teplý salát s chorizem, avokádem a fetou

Teplý salát s chorizem, avokádem a fetou
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Teplý salát s chorizem, avokádem a fetou

5/5 Počet hodnocení: 2
Do 20 minut Velmi snadné Pro 2 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3087 kcal
Bílkoviny 201 g
Sacharidy 22 g
Tuky 243 g
Vláknina 6 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Salát nemusí být nutně jen studený. Opečené chorizo a lehce orestovaná rajčátka jsou v kombinaci se svěžím lupením a slanou fetou neuvěřitelný gurmánský zážitek. 

Suroviny

syrové klobásky, překrojené, nebo 150 g choriza, nakrájeného na silnější plátky
rajčata cherry 100 g
sůl
pepř
čerstvě mletý
potočnice 2 hrsti
bez tuhých stonků (lze nahradit rukolou, lístky špenátu a řeřichy nebo ptačincem žabincem)
sherry ocet 2 ČL
případně červeného vinného nebo jablečného octa
hořčice dijonská 1 ČL
olivový olej 1 PL
nadrobený
vypeckované, oloupané a na plátky
bageta
k podávání

Postup

1

Opečte chorizo na pánvi dozlatova – pokud nemáte syrové, dejte pozor na vysušení. Vsypte rajčata, osolte, opepřete a nechte je chvíli změknout. Rozdělte na talíře zelené lupení, prošlehejte ocet, hořčici a olej, zálivkou pokapejte lístky. Přidejte fetu, avokádo a chorizo s rajčaty z pánve. Jezte teplé s křupavou bagetou.

Fotografie a recept převzaty z Olive Magazine/Immediate Media.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2021/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2021/5

Apetit magazín

Jak na to: Dokonalá pizza je tenká, křupavá i vláčná
  • Tipy a triky

Jak na to: Dokonalá pizza je tenká, křupavá i vláčná

Jedno z jídel, které je nejlepší konzumovat ještě úplně horké, ideálně právě vytažené z trouby. Křupavé těsto, táhlý sýr, lahodná náplň. Milujeme ji a víme jak si skvělou pizzu připravit. Naučte se těsto, na které můžete skládat...
Domácí jsou nejlepší: bramborové hranolky
  • Tipy a triky

Domácí jsou nejlepší: bramborové hranolky

Bramborové hranolky zdravě? Vynechte fritézu a rozpalte troubu. V našem receptu používáme na pečení arašídový olej, který příjemně voní a chutná po burských oříšcích. Hojně ho využívá asijská kuchyně, protože snese velmi vysoké teploty, a...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč