Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
3.7/5 Počet hodnocení: 11
Do 20 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2013 kcal
Bílkoviny 67 g
Sacharidy 174 g
Tuky 96 g
Vláknina 18 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

V redakční kuchyni si ho děláme alespoň dvakrát týdně k obědu. Je tak lehký, že nás nepřikove do pracovních židlí, a ještě v nás vyvolává dojem, že děláme něco pro linii. A navíc má bambilión možných obměn!

Suroviny

salát 8 hrstí
natrhané listy, např. lollo biondo, lollo rosso, rukola, little gem...
z 1/2 citronu
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
Na krutony
máslo 1 ČL
lze nahradit houskou, na větší kostičky
nastrouhaný, na obalení krutonů
Na teplou vložku
slunečnicová semínka 2 PL
olivový olej 4 PL
+ na zakapání
na plátky
česnek 3 stroužky
na plátky
malá, na nudličky
velké, na plátky

Postup

1

Připravte krutony – velkou pánev nechte mírně rozehřát, rozpusťte v ní máslo, nasypte na ni nakrájené pečivo a pomaloučku na mírném plameni opékejte do světlé zlatavé barvy. Ještě teplé je obalte v parmazánu.

2

Na pánvi nasucho opražte semínka a dejte je stranou. Ve větší hlubší pánvi rozehřejte 2 lžíce oleje, přidejte papričky, krátce, asi minutu, je restujte a přisypte česnek a cuketu. Opékejte asi 5 minut, aby cuketa byla hotová, ale ještě křupavá. Hotovou cuketu osolte a opepřete a dejte do další mísy. Do uvolněné pánve nalijte zbylý olej a opékejte na něm žampiony, dokud nezměknou. Osolte a vmí chejte je k cuketě. Ještě do mísy přidejte opražená semínka a vše promíchejte.

3

Na grilovací pánvi opečte klobásky ze všech stran, nakrájejte je na velikost sousta a přidejte do mísy k cuketě a houbám.

4

Natrhané salátové listy promíchejte ve větší míse, osolte a opepřete, zakápněte citronovou šťávou a 1 lžící oleje.

5

Salát podávejte zvlášť ve dvou mísách s krutony vedle a případně se sýrem na posypání. Teplou a studenou část salátu nemíchejte předem, aby čerstvý salát neovadl – stolovníci si sami namíchají na talíři salát tak, jak budou chtít.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2014/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2014/7

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...