0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Salát ‚s teplou vložkou‘

Salát ‚s teplou vložkou‘

3.6 / 5. Počet hodnocení: 7
Do 20 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2563 kcal
Bílkoviny 64 g
Sacharidy 160 g
Tuky 163 g
Vláknina 17 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

V redakční kuchyni si ho děláme alespoň dvakrát týdně k obědu. Je tak lehký, že nás nepřikove do pracovních židlí, a ještě v nás vyvolává dojem, že děláme něco pro linii. A navíc má bambilión možných obměn!

Suroviny

salát 8 hrstí
natrhané listy, např. lollo biondo, lollo rosso, rukola, little gem...
citronová štáva
z 1/2 citronu
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
Na krutony
máslo 1 ČL
rohlíky 3 ks
lze nahradit houskou, na větší kostičky
parmazán 2 PL
nastrouhaný, na obalení krutonů
Na teplou vložku
slunečnicová semínka 2 PL
olivový olej 4 PL
+ na zakapání
feferonky 2 ks
na plátky
česnek 3 stroužky
na plátky
cuketa 1 ks
malá, na nudličky
žampiony 6 ks
velké, na plátky
klobása grilovací 1 bal

1 Připravte krutony – velkou pánev nechte mírně rozehřát, rozpusťte v ní máslo, nasypte na ni nakrájené pečivo a pomaloučku na mírném plameni opékejte do světlé zlatavé barvy. Ještě teplé je obalte v parmazánu.

2 Na pánvi nasucho opražte semínka a dejte je stranou. Ve větší hlubší pánvi rozehřejte 2 lžíce oleje, přidejte papričky, krátce, asi minutu, je restujte a přisypte česnek a cuketu. Opékejte asi 5 minut, aby cuketa byla hotová, ale ještě křupavá. Hotovou cuketu osolte a opepřete a dejte do další mísy. Do uvolněné pánve nalijte zbylý olej a opékejte na něm žampiony, dokud nezměknou. Osolte a vmí chejte je k cuketě. Ještě do mísy přidejte opražená semínka a vše promíchejte.

3 Na grilovací pánvi opečte klobásky ze všech stran, nakrájejte je na velikost sousta a přidejte do mísy k cuketě a houbám.

4 Natrhané salátové listy promíchejte ve větší míse, osolte a opepřete, zakápněte citronovou šťávou a 1 lžící oleje.

5 Salát podávejte zvlášť ve dvou mísách s krutony vedle a případně se sýrem na posypání. Teplou a studenou část salátu nemíchejte předem, aby čerstvý salát neovadl – stolovníci si sami namíchají na talíři salát tak, jak budou chtít.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2014/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2014/7

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je jádro domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Jak připravit nejdokonalejší rýžový nákyp
  • Tipy a triky

Jak připravit nejdokonalejší rýžový nákyp

Pomůžeme vám zahnat vzpomínku na nepopulární nákyp ze školní jídelny. Rýžový nákyp podle našeho návodu je krásně vláčný a nadýchaný. Zkrátka takový, že ho klidně můžete servírovat jako dezert, když přijde návštěva. ...

Obchod Apetit