Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
3.7/5 Počet hodnocení: 11
Do 20 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2013 kcal
Bílkoviny 67 g
Sacharidy 174 g
Tuky 96 g
Vláknina 18 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

V redakční kuchyni si ho děláme alespoň dvakrát týdně k obědu. Je tak lehký, že nás nepřikove do pracovních židlí, a ještě v nás vyvolává dojem, že děláme něco pro linii. A navíc má bambilión možných obměn!

Suroviny

salát 8 hrstí
natrhané listy, např. lollo biondo, lollo rosso, rukola, little gem...
z 1/2 citronu
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
Na krutony
máslo 1 ČL
lze nahradit houskou, na větší kostičky
nastrouhaný, na obalení krutonů
Na teplou vložku
slunečnicová semínka 2 PL
olivový olej 4 PL
+ na zakapání
na plátky
česnek 3 stroužky
na plátky
malá, na nudličky
velké, na plátky

Postup

1

Připravte krutony – velkou pánev nechte mírně rozehřát, rozpusťte v ní máslo, nasypte na ni nakrájené pečivo a pomaloučku na mírném plameni opékejte do světlé zlatavé barvy. Ještě teplé je obalte v parmazánu.

2

Na pánvi nasucho opražte semínka a dejte je stranou. Ve větší hlubší pánvi rozehřejte 2 lžíce oleje, přidejte papričky, krátce, asi minutu, je restujte a přisypte česnek a cuketu. Opékejte asi 5 minut, aby cuketa byla hotová, ale ještě křupavá. Hotovou cuketu osolte a opepřete a dejte do další mísy. Do uvolněné pánve nalijte zbylý olej a opékejte na něm žampiony, dokud nezměknou. Osolte a vmí chejte je k cuketě. Ještě do mísy přidejte opražená semínka a vše promíchejte.

3

Na grilovací pánvi opečte klobásky ze všech stran, nakrájejte je na velikost sousta a přidejte do mísy k cuketě a houbám.

4

Natrhané salátové listy promíchejte ve větší míse, osolte a opepřete, zakápněte citronovou šťávou a 1 lžící oleje.

5

Salát podávejte zvlášť ve dvou mísách s krutony vedle a případně se sýrem na posypání. Teplou a studenou část salátu nemíchejte předem, aby čerstvý salát neovadl – stolovníci si sami namíchají na talíři salát tak, jak budou chtít.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2014/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2014/7

Apetit magazín

Tajemství al dente aneb Jak uvařit těstoviny jako Italové
  • Jak na to

Tajemství al dente aneb Jak uvařit těstoviny jako Italové

Italové mají k vaření těstovin velmi odpovědný přístup. Správně uvařené těstoviny jsou totiž „al dente“ – tedy tak, aby byly na skus pevné. Pokud jsou měkké a nekladou při skousknutí žádná odpor, někde jste udělali chybu. Jestli chceste...
Doba plastová: Které potraviny obsahují nejvíce mikroplastů
  • Zdraví a výživa

Doba plastová: Které potraviny obsahují nejvíce mikroplastů

Mikroplasty jsou všechny plastové částečky nejrůznějších velikostí menší než pět milimetrů.  Vznikají rozkladem plastů a pronikají i do potravního řetězce. Podle nedávné studie bylo na přítomnosti mikroplastů pozitivně testováno 90 %...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč