V redakční kuchyni si ho děláme alespoň dvakrát týdně k obědu. Je tak lehký, že nás nepřikove do pracovních židlí, a ještě v nás vyvolává dojem, že děláme něco pro linii. A navíc má bambilión možných obměn!
Suroviny
Postup
Připravte krutony – velkou pánev nechte mírně rozehřát, rozpusťte v ní máslo, nasypte na ni nakrájené pečivo a pomaloučku na mírném plameni opékejte do světlé zlatavé barvy. Ještě teplé je obalte v parmazánu.
Na pánvi nasucho opražte semínka a dejte je stranou. Ve větší hlubší pánvi rozehřejte 2 lžíce oleje, přidejte papričky, krátce, asi minutu, je restujte a přisypte česnek a cuketu. Opékejte asi 5 minut, aby cuketa byla hotová, ale ještě křupavá. Hotovou cuketu osolte a opepřete a dejte do další mísy. Do uvolněné pánve nalijte zbylý olej a opékejte na něm žampiony, dokud nezměknou. Osolte a vmí chejte je k cuketě. Ještě do mísy přidejte opražená semínka a vše promíchejte.
Na grilovací pánvi opečte klobásky ze všech stran, nakrájejte je na velikost sousta a přidejte do mísy k cuketě a houbám.
Natrhané salátové listy promíchejte ve větší míse, osolte a opepřete, zakápněte citronovou šťávou a 1 lžící oleje.
Salát podávejte zvlášť ve dvou mísách s krutony vedle a případně se sýrem na posypání. Teplou a studenou část salátu nemíchejte předem, aby čerstvý salát neovadl – stolovníci si sami namíchají na talíři salát tak, jak budou chtít.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- 44 receptů s cuketami, kterým jen těžko odoláte(45 receptů )
- Syté & pestré saláty(23 receptů )
- Zdravě a lehce: 40 skvělých salátů na každý den(40 receptů )
- 30 vydatných a teplých podzimních salátů, které vás zahřejí(30 receptů )
- Prázdninová hitparáda: Ponořte se do kuchyně našich babiček a dědečků a nechte se unést na vlně nostalgie(11 receptů )