Ideální jarní salát z nových brambor, špenátu, sušených rajčat a vajec.
Suroviny
Postup
1
Zahřejte troubu na 200 °C. Brambory zakapejte 2 lžičkami oleje, dejte na plech a pečte 20 minut, v půlce obraťte. Brambory by měly být křupavé, zlaté a propečené.
2
Mezitím dejte vejce do rendlíku s vodou, přiveďte k varu a vařte 4–10 minut, podle toho, jak je máte rádi.
3
Pak je prolijte studenou vodou a nechte v ní chvíli stát. Oloupejte je a rozpulte.
4
V salátové míse prošlehejte zbývající olej, ocet, kapary a nasekaná rajčata. Osolte a opepřete. Vsypte cibuli, špenát, tuňáka a brambory, jemně promíchejte. Navrch dejte vejce a hned podávejte.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Syté & pestré saláty(23 receptů)
- 60 nejlepších receptů jak zpracovat vařená vejce(60 receptů)