Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Teplý salát ve stylu Niçoise
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.6/5 Počet hodnocení: 22
Do hodiny Snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1620 kcal
Bílkoviny 87 g
Sacharidy 99 g
Tuky 90 g
Vláknina 2 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Ideální jarní salát z nových brambor, špenátu, sušených rajčat a vajec.

Související recepty

Suroviny

nové lojovité, neloupané, na silná kolečka
olivový olej 2 PL
+ 2 lžičky navíc
vejce 4 ks
vinný ocet červený 1 PL
kapary 2 PL
propláchnuté
sušená rajčata 50 g
v oleji, najemno nasekaná
na tenká kolečka
baby, lístky
tuňák 1
ve vlastní šťávě
sůl
pepř

Postup

1

Zahřejte troubu na 200 °C. Brambory zakapejte 2 lžičkami oleje, dejte na plech a pečte 20 minut, v půlce obraťte. Brambory by měly být křupavé, zlaté a propečené.

2

Mezitím dejte vejce do rendlíku s vodou, přiveďte k varu a vařte 4–10 minut, podle toho, jak je máte rádi.

3

Pak je prolijte studenou vodou a nechte v ní chvíli stát. Oloupejte je a rozpulte.

4

V salátové míse prošlehejte zbývající olej, ocet, kapary a nasekaná rajčata. Osolte a opepřete. Vsypte cibuli, špenát, tuňáka a brambory, jemně promíchejte. Navrch dejte vejce a hned podávejte.

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/4

Apetit magazín

Výzvu Sladké trojky vyhrál Harlekýn v podobě luxusního koláče
  • Tipy redakce

Výzvu Sladké trojky vyhrál Harlekýn v podobě luxusního koláče

Měkký kakaový korpus a spousta nadýchané šlehačky? To je tolik oblíbený dort Harlekýn. A právě ten byl tématem únorové výzvy Sladké trojky. My již známe vítěze a víme, jak se se zadáním popasovali naši čtenáři. Soutěž s finalisty...