0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Teplý salát ve stylu Niçoise
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.6/5 Počet hodnocení: 20
Do hodiny Snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1620 kcal
Bílkoviny 87 g
Sacharidy 99 g
Tuky 90 g
Vláknina 2 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Ideální jarní salát z nových brambor, špenátu, sušených rajčat a vajec.

Suroviny

nové lojovité, neloupané, na silná kolečka
olivový olej 2 PL
+ 2 lžičky navíc
vejce 4 ks
vinný ocet červený 1 PL
kapary 2 PL
propláchnuté
sušená rajčata 50 g
v oleji, najemno nasekaná
cibule červená ½ ks
na tenká kolečka
baby, lístky
tuňák 1
ve vlastní šťávě
sůl
pepř

Postup

1

Zahřejte troubu na 200 °C. Brambory zakapejte 2 lžičkami oleje, dejte na plech a pečte 20 minut, v půlce obraťte. Brambory by měly být křupavé, zlaté a propečené.

2

Mezitím dejte vejce do rendlíku s vodou, přiveďte k varu a vařte 4–10 minut, podle toho, jak je máte rádi.

3

Pak je prolijte studenou vodou a nechte v ní chvíli stát. Oloupejte je a rozpulte.

4

V salátové míse prošlehejte zbývající olej, ocet, kapary a nasekaná rajčata. Osolte a opepřete. Vsypte cibuli, špenát, tuňáka a brambory, jemně promíchejte. Navrch dejte vejce a hned podávejte.

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/4

Apetit magazín

KVÍZ: Štrúdl nebo závin?
  • Kvízy

KVÍZ: Štrúdl nebo závin?

Jablka můžete péct, zapékat, zavařovat i vařit, dusit nebo sušit. Upečete z nich výtečný jablečný koláč, štrúdl, perník nebo buchtu s jablky, připravíte skvělá povidla, přesnídávku či pyré. Použít je můžete jako náplň do sladkých knedlíků...
Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mleté maso
  • Tipy redakce

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mleté maso

První novou kuchařkou roku 2023 je kniha Mleté maso. Novinka z edice Apetit vychází už v únoru a jak název napovídá, je věnována všestrannému využití jedné z velmi oblíbených surovin – mletého masa. ...
AD
Omáčka, bez které to nejen o Velikonocích zkrátka nejde!

Omáčka, bez které to nejen o Velikonocích zkrátka nejde!

Některé suroviny mají v receptech nezastupitelné místo, pokud nechceme ztratit správnou konzistenci, chuť nebo aroma. Mezi takové nenahraditelné suroviny patří třeba majonéza. Připravené pokrmy dokáže povznést o několik levelů výš. Kolikrát...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč