Ideální jarní salát z nových brambor, špenátu, sušených rajčat a vajec.
Suroviny
brambory
450
g
nové lojovité, neloupané, na silná kolečka
olivový olej
2
PL
+ 2 lžičky navíc
vejce
4
ks
vinný ocet červený
1
PL
kapary
2
PL
propláchnuté
sušená rajčata
50
g
v oleji, najemno nasekaná
cibule červená
½
ks
na tenká kolečka
špenát
100
g
baby, lístky
tuňák
1
ve vlastní šťávě
sůl
pepř
Postup
1
Zahřejte troubu na 200 °C. Brambory zakapejte 2 lžičkami oleje, dejte na plech a pečte 20 minut, v půlce obraťte. Brambory by měly být křupavé, zlaté a propečené.
2
Mezitím dejte vejce do rendlíku s vodou, přiveďte k varu a vařte 4–10 minut, podle toho, jak je máte rádi.
3
Pak je prolijte studenou vodou a nechte v ní chvíli stát. Oloupejte je a rozpulte.
4
V salátové míse prošlehejte zbývající olej, ocet, kapary a nasekaná rajčata. Osolte a opepřete. Vsypte cibuli, špenát, tuňáka a brambory, jemně promíchejte. Navrch dejte vejce a hned podávejte.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Syté & pestré saláty(23 receptů )
- Šest desítek nápadů, co s vařenými vejci aneb Kam s vejci na tvrdo(60 receptů )