Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Těstoviny s kuřecím masem a rajčátky
Těstoviny s kuřecím masem a rajčátky
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Těstoviny s kuřecím masem a rajčátky

4.2/5 Počet hodnocení: 13
Do 30 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2642 kcal
Bílkoviny 156 g
Sacharidy 225 g
Tuky 118 g
Vláknina 18 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Rychlovka pro všední den, kdy není čas ztrácet čas, ale nechcete se odbýt namazaným krajícem chleba. Těstoviny s kuřecím masem a rajčátky jsou ideální volbou pro všechny, co si chtějí během pár chvil dopřát vyváženou a lahodnou teplou večeři.

Související recepty

Suroviny

těstoviny 400 g
krátké, sušené (my jsme použili cavatappi)
sůl
pepř
čerstvě mletý
olivový olej panenský 4 PL
koření
oblíbené koření na kuře, podle chuti (viz Něco navíc), ale nemusí být žádné
italské bylinky 1 ČL
sušené
tymián 1 PL
čersvé lístky + navíc snítky na ozdobení
česnek sušený 1 ČL
rajčata cherry 200 g
rozpůlená
1 koule nakrájená na tenké plátky
balzamico glaze
množství podle chut, domácí viz Něco navíc

Postup

1

Těstoviny uvařte ve vroucí osolené vodě podle návodu na obalu, aby byly al dente. Sceďte a přitom uchovejte trochu vody z vaření.

2

Mezitím ve velké hlubší pánvi na silnějším ohni rozehřejte 2 lžíce oleje. Vložte osolené a opepřené, popřípadě i jinak okořeněné kuřecí řízky a opečte je z obou stran dozlatova a aby byly propečené. Odložte stranou.

3

Do pánve vsypte těstoviny a vlijte zbývající 2 lžíce oleje. Ochuťte sušenými italskými bylinkami, čerstvým tymiánem, česnekovým práškem, solí a pepřem. Vmíchejte rajčátka a trochu vody z vaření těstovin, poklaďte mozzarellou, přiklopte a 2–4 minuty prohřívejte, aby se sýr natavil. Podávejte s nakrájenými kuřecími řízky, pokapané balzamikovým glazé a ozdobené snítkami tymiánu.

NĚCO NAVÍC
My jsme zvolili směs koření taco seasoning, mleté uzené papriky a italských bylinek. Na balzamikové glazé prošlehejte v rendlíku 120 ml balzamikového octa, 50 g krupicového cukru a 2 lžíce medu. Svařte na poloviční objem. Nechte vychladnout v žáruvzdorné misce.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2022/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2022/6

Apetit magazín