Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Kuře s kuskusem a meruňkami
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.4/5 Počet hodnocení: 7
Do 30 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1520 kcal
Bílkoviny 100 g
Sacharidy 186 g
Tuky 33 g
Vláknina 18 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Díky směsi koření ras el hanout se bleskově přenesete do Maroka. Kromě neodolatelné vůně a chuti u této večeře zaručeně oceníte i expresní přípravu – v kuchyni totiž nestrávíte déle než 30 minut.

Suroviny

kuskus 200 g
česnek 2 stroužky
nadrobno
nakrájená na proužky
koření 1 ČL
ras el hanout (viz Něco navíc)
olivový olej 1 PL
+ další na opékání
sůl
mandle plátky 1 hrst
pevnější, rozpůlené a zbavené pecky
mrkev 2 ks
na tenká půlkolečka
kůra najemno nastrouhaná a šťáva vymačkaná + plátky či klínky k podávání
petrželka 1 hrst
hladkolistá

Postup

1

Kuskus zalijte vroucí vodou, aby byl zhruba 1 cm pod hladinou, zakryjte a nechte nabobtnat. Jogurt promíchejte s polovinou česneku a dejte do lednice.

2

Maso smíchejte s kořením a lžící oleje, osolte a znovu promíchejte. Mandle vsypte do hlubší pánve a opražte je, přesypte do misky. Do pánve dejte meruňky řezem dolů a nechte lehce zkaramelizovat, vyjměte je a nakrájejte na klínky. Pánev vytřete, vlijte olej a opečte na něm kuřecí kousky dozlatova. Vyndejte je, vsypte mrkev a zbylý česnek a krátce opečte (česnek nesmí zhořknout), přidejte špenát a nechte ho zavadnout.

3

Kuskus načechrejte vidličkou a vsypte do pánve, přidejte meruňky, mandle, citronovou kůru, zastříkněte citronovou šťávou a vmíchejte petržel. Osolte a promíchejte. Rozdělte na talíře, na každý přidejte kuře a trochu česnekového jogurtu.

NĚCO NAVÍC
Ras el hanout je kořenicí směs namíchaná nejčastěji z kardamomu, římského kmínu, hřebíčku, skořice, muškátového oříšku a květu, nového koření, mletého zázvoru, chilli, koriandru, pepře, sladké a pálivé papriky, fenyklu a kurkumy.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2020/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2020/7

Apetit magazín

AD
V Karlových Varech si užijete nejen lázně, ale i gastro
  • Tipy na víkend

V Karlových Varech si užijete nejen lázně, ale i gastro

Staňte se hostem Hotelu Thermal v Karlových Varech a ponořte se do kulinářského ráje, kde se spojuje to nejlepší z tradiční české kuchyně s lahůdkami mezinárodní gastronomie. Objevte místní kulinářské tajemství v hotelové restauraci s...
Líná kuchařka: Jak se dobře najíst bez dlouhého vaření

Líná kuchařka: Jak se dobře najíst bez dlouhého vaření

Edice Apetit se rozrůstá o další novinku. Línou kuchařku jsme ušili na míru všem, kteří rádi dobře jedí, ale nemají čas nebo chuť trávit v kuchyni dlouhé hodiny. Kniha je plná receptů, které pravděpodobně znáte. My jsme je ale zjednodušili...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč