Krevety může klidně zastoupit kuřecí maso – v Thajsku to tak taky dělají! Rychlé thajské nudle s krevetami jsou jako stvořené pro náročné dny. Připravíte je do půl hodiny a ještě si pochutnáte...
Suroviny
Postup
Spařte zeleninu a krevety vroucí vodou a pak prudce zchlaďte studenou vodou.
Nudle dejte nejlépe do nerezové misky (nebo aspoň do misky, která snese vysokou teplotu) a zalijte je horkou vodou. Nechte změknout; trvá to zhruba tři až pět minut.
Rozpalte pánev s olejem a vložte na ni zeleninu i krevety.
Zalijte kokosovým mlékem a vmíchejte kari pastu (kdo má rád ostřejší jídla, může jí přidat víc). Bez pokličky vařte pět až šest minut. Ochutnejte, případně dosolte.
Sceďte nudle, dejte je na talíř a zalijte připravenou zeleninovou směsí s krevetami.
Podávejte samotné nebo se zeleninovým salátem.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- 35 receptů, ze kterých sestavíte kompletní thajské menu(35 receptů )