Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
2.1/5 Počet hodnocení: 10
Do 30 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2060 kcal
Bílkoviny 70 g
Sacharidy 261 g
Tuky 77 g
Vláknina 34 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

V asijských zemích jsou těstoviny stejně oblíbené jako v Itálii. Důkazem je tohle skvělé lehké jídlo, vhodné k obědu i jako bufet na party. Salát ­navíc rozležením – až čtyři hodiny – velmi získá na chuti.

Suroviny

klíčky 100 g
fazolové
nudle rýžové 250 g
širší
mrkev 2 ks
na tenké nudličky
jarní cibulka 1 stroužek
nasekaná
okurka ¼ ks
na tenké plátky (škrabkou na brambory)
krevety 200 g
vařené, oloupané
Na zálivku
slunečnicový olej 5 PL
sójová omáčka 2 PL
světlá
rýžový ocet 2 PL
lze nahradit bílým vinným
zázvor (čerstvý) 1 PL
jemně nasekaný
česnek 1 stroužek
utřený
med 1 ČL
sezamový olej
k podávání, lze vynechat

Postup

1

Fazolové klíčky vložte do misky a na 10 minut je ponořte do studené vody (budou křupavější). Ve velkém hrnci mezitím uvařte podle návodu nudle.

2

Nudle sceďte a zchlaďte studenou vodou z kohoutku. Nechte dobře okapat. Vsypte je do mísy a smíchejte s mrkví, jarní cibulkou, okurkou, krevetami a fazolovými klíčky.

3

Na zálivku smíchejte slunečnicový olej, sójovou omáčku, ocet, zázvor, česnek a med. (Jestli pokrm připra­vujete na později, můžete v téhle fázi uložit salát i zálivku – zvlášť! – do ledničky.) Před podáváním salát přelijte zálivkou a lehce promíchejte. Nakonec ho ještě zakapejte sezamovým olejem.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2004/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2004/8

Komentáře

30.08.2007 08:01
Recept se nachází v č.8/04, str.17
15.04.2006 16:17
krevety nejsou vegetarianska prisada....