V asijských zemích jsou těstoviny stejně oblíbené jako v Itálii. Důkazem je tohle skvělé lehké jídlo, vhodné k obědu i jako bufet na party. Salát navíc rozležením – až čtyři hodiny – velmi získá na chuti.
Suroviny
Postup
Fazolové klíčky vložte do misky a na 10 minut je ponořte do studené vody (budou křupavější). Ve velkém hrnci mezitím uvařte podle návodu nudle.
Nudle sceďte a zchlaďte studenou vodou z kohoutku. Nechte dobře okapat. Vsypte je do mísy a smíchejte s mrkví, jarní cibulkou, okurkou, krevetami a fazolovými klíčky.
Na zálivku smíchejte slunečnicový olej, sójovou omáčku, ocet, zázvor, česnek a med. (Jestli pokrm připravujete na později, můžete v téhle fázi uložit salát i zálivku – zvlášť! – do ledničky.) Před podáváním salát přelijte zálivkou a lehce promíchejte. Nakonec ho ještě zakapejte sezamovým olejem.
Komentáře