Základ úspěchu tkví v poctivě dozlatova osmaženém kvalitním mletém mase v kombinaci s orestovanou zeleninou, čerstvou chilli papričkou a doporučujeme nešetřit čerstvými bylinkami. Pokud máte obavy z výrazných chutí fenyklu, rybí a ústřicové omáčky, vězte že ve výsledku není thajské stir-fry s mletým masem a bazalkou vůbec přehnaně aromatické a chutě spolu dokonale souzní.
Suroviny
Postup
Rozehřejte ve woku 1 lžíci oleje a opečte na něm dohněda maso. Vyjměte maso a přebytečný olej slijte. Přilijte druhou lžíci oleje a rozpalte, až se z něj začne téměř kouřit. Vhoďte fenykl, papriky, chilli papričku a česnek a restujete, až zelenina změkne. Vraťte do pánve maso, vlijte rybí a ústřicovou omáčku. Vsypte cukr a zamíchejte. Pár vteřin restujte, pak odstavte. Přidejte většinu lístků bazalky a nechte je zavadnout. Podávejte s rýží, zdobené koriandrem a snítky z fenyklu.