0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Thajské stir-fry s mletým masem a bazalkou

Thajské stir-fry s mletým masem a bazalkou
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Thajské stir-fry s mletým masem a bazalkou

5/5 Počet hodnocení: 1
Do 30 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 953 kcal
Bílkoviny 78 g
Sacharidy 89 g
Tuky 52 g
Vláknina 8 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Základ úspěchu tkví v poctivě dozlatova osmaženém kvalitním mletém mase v kombinaci s orestovanou zeleninou, čerstvou chilli papričkou a doporučujeme nešetřit čerstvými bylinkami. Pokud máte obavy z výrazných chutí fenyklu, rybí a ústřicové omáčky, vězte že ve výsledku není thajské stir-fry s mletým masem a bazalkou vůbec přehnaně aromatické a chutě spolu dokonale souzní.

Suroviny

vepřové maso mleté 340 g
bulva nakrájená na proužky
paprika kapie 2 ks
nakrájená na proužky
chilli paprička 2 ks
červená, nakrájená najemno
česnek 4 stroužky
podrcené
rybí omáčka 1 PL
ústřicová omáčka 3 PL
hnědý cukr 1 špetka
thajská bazalka 1 svazek
pouze lístky (případně nahraďte směsí běžné bazalky a koriandru)
koriandr čerstvý
na posypání
rýže jasmínová
k podávání

Postup

1

Rozehřejte ve woku 1 lžíci oleje a opečte na něm dohněda maso. Vyjměte maso a přebytečný olej slijte. Přilijte druhou lžíci oleje a rozpalte, až se z něj začne téměř kouřit. Vhoďte fenykl, papriky, chilli papričku a česnek a restujete, až zelenina změkne. Vraťte do pánve maso, vlijte rybí a ústřicovou omáčku. Vsypte cukr a zamíchejte. Pár vteřin restujte, pak odstavte. Přidejte většinu lístků bazalky a nechte je zavadnout. Podávejte s rýží, zdobené koriandrem a snítky z fenyklu.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2021/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2021/12

Apetit magazín

Jak na to: Dokonalá pizza je tenká, křupavá i vláčná
  • Tipy a triky

Jak na to: Dokonalá pizza je tenká, křupavá i vláčná

Jedno z jídel, které je nejlepší konzumovat ještě úplně horké, ideálně právě vytažené z trouby. Křupavé těsto, táhlý sýr, lahodná náplň. Milujeme ji a víme jak si skvělou pizzu připravit. Naučte se těsto, na které můžete skládat...
Domácí jsou nejlepší: bramborové hranolky
  • Tipy a triky

Domácí jsou nejlepší: bramborové hranolky

Bramborové hranolky zdravě? Vynechte fritézu a rozpalte troubu. V našem receptu používáme na pečení arašídový olej, který příjemně voní a chutná po burských oříšcích. Hojně ho využívá asijská kuchyně, protože snese velmi vysoké teploty, a...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč