Ledový salát, jak ho neznáte. Křupavý a přitom teplý! A díky tofu nebudete mít hlad.
Suroviny
1 Tofu zatižte, abyste z něj dostali přebytečnou vodu, a pak ho důkladně osušte a nakrájejte na plátky, ty obalte ve škrobu. Smíchejte zbylé suroviny na tofu. V pánvi rozehřejte rostlinný olej a opečte na něm tofu dokřupava. Jakmile zezlátne, nalijte na něj vzniklou omáčku a chviličku společně vařte, aby se tofu omáčkou obalilo. Odložte stranou a uchovejte v teple.
2 Na stir fry hlávkou salátu udeřte o pracovní desku košťálem směrem dolů – tímto pohybem košťál uvolníte, že půjde snadno vyjmout. Uvolněným košťálem zakruťte a pak jej vyjměte. Odstraňte ze salátu svrchní ovadlé listy a natrhejte ho na zhruba 10cm kusy. Ty dejte na chvíli do mísy s ledovou vodou, pak slijte a oklepejte v utěrce (můžete použít i salátovou odstředivku).
3 Smíchejte sójovou a ústřicovou omáčku, sezamový olej a cukr. Ve woku rozpalte 2 lžíce oleje a vložte do něj na chviličku zázvor, aby ovoněl olej. Pak vložte salát a nasekaný česnek a míchejte, aby se salát obalil olejem. Po chvilce nahrňte salát do středu pánve (díky tomu se budou rozpalovat stěny woku) a přelijte přes něj omáčku. Zamíchejte obsahem pánve tak, aby salát zavadl a opekl se, ale zůstal stále křupavý. Celý proces vaření trvá asi 2 minuty. Rozdělte stir fry na talíře a na každý přidejte pár plátků tofu.