Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Stir fry z ledového salátu s pikantním tofu
Stir fry z ledového salátu s pikantním tofu
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Stir fry z ledového salátu s pikantním tofu

4.6/5 Počet hodnocení: 5
Do 30 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 867 kcal
Bílkoviny 15 g
Sacharidy 103 g
Tuky 42 g
Vláknina 4 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Ledový salát, jak ho neznáte. Křupavý a přitom teplý! A díky tofu nebudete mít hlad.

Suroviny

Na stir fry
ledový salát 1 ks
sójová omáčka 2 PL
ústřicová omáčka 2 PL
nebo vegetariánská alternativa
sezamový olej ½ ČL
hnědý cukr ¼ ČL
rostlinný olej 2 PL
zázvor (čerstvý) 1 plátek
velký plátek, naklepaný tupou stranou nože, aby pustil šťávu
česnek 2 stroužky
nasekaný
Na tofu
tofu 1 ks
uzené
škrob 2 PL
kukuřičný
sriracha 2 PL
sójová omáčka 1 PL
sezamový olej ½ ČL
med 2 PL
rostlinný olej
na opékání

Postup

1

Tofu zatižte, abyste z něj dostali přebytečnou vodu, a pak ho důkladně osušte a nakrájejte na plátky, ty obalte ve škrobu. Smíchejte zbylé suroviny na tofu.

2

V pánvi rozehřejte rostlinný olej a opečte na něm tofu dokřupava. Jakmile zezlátne, nalijte na něj vzniklou omáčku a chviličku společně vařte, aby se tofu omáčkou obalilo. Odložte stranou a uchovejte v teple.

3

Na stir fry hlávkou salátu udeřte o pracovní desku košťálem směrem dolů – tímto pohybem košťál uvolníte, že půjde snadno vyjmout. Uvolněným košťálem zakruťte a pak jej vyjměte. Odstraňte ze salátu svrchní ovadlé listy a natrhejte ho na zhruba 10cm kusy. Ty dejte na chvíli do mísy s ledovou vodou, pak slijte a oklepejte v utěrce (můžete použít i salátovou odstředivku).

4

Smíchejte sójovou a ústřicovou omáčku, sezamový olej a cukr. Ve woku rozpalte 2 lžíce oleje a vložte do něj na chviličku zázvor, aby ovoněl olej. Pak vložte salát a nasekaný česnek a míchejte, aby se salát obalil olejem.

5

Po chvilce nahrňte salát do středu pánve (díky tomu se budou rozpalovat stěny woku) a přelijte přes něj omáčku. Zamíchejte obsahem pánve tak, aby salát zavadl a opekl se, ale zůstal stále křupavý. Celý proces vaření trvá asi 2 minuty.

6

Rozdělte stir fry na talíře a na každý přidejte pár plátků tofu.

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2020/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2020/3

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...