Stir fry z ledového salátu s pikantním tofu

Stir fry z ledového salátu s pikantním tofu

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 10 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 726 kcal
Bílkoviny 12 g
Cukr 73 g
Tuky 41 g
Vláknina 1 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Ledový salát, jak ho neznáte. Křupavý a přitom teplý! A díky tofu nebudete mít hlad.

Suroviny

ledový salát 1
sójová omáčka 2 PL
Ústřicová omáčka 2 PL
sezamový olej 0.5 ČL
hnědý cukr 0.25 ČL
olej 2 PL
zázvor (čerstvý)
velký plátek, naklepaný tupou stranou nože, aby pustil šťávu
česnek 2 stroužky
nasekané na drobno
Na tofu
tofu 1 ks
uzené
škrob 2 PL
kukuřičný
sriracha 1 PL
sójová omáčka 1 PL
sezamový olej 0.5 ČL
med 2 PL
olej
na opékání

Tofu zatižte, abyste z něj dostali přebytečnou vodu, a pak ho důkladně osušte a nakrájejte na plátky, ty obalte ve škrobu. Smíchejte zbylé suroviny na tofu. V pánvi rozehřejte rostlinný olej a opečte na něm tofu dokřupava. Jakmile zezlátne, nalijte na něj vzniklou omáčku a chviličku společně vařte, aby se tofu omáčkou obalilo. Odložte stranou a uchovejte v teple.

2 Na stir fry hlávkou salátu udeřte o pracovní desku košťálem směrem dolů – tímto pohybem košťál uvolníte, že půjde snadno vyjmout. Uvolněným košťálem zakruťte a pak jej vyjměte. Odstraňte ze salátu svrchní ovadlé listy a natrhejte ho na zhruba 10cm kusy. Ty dejte na chvíli do mísy s ledovou vodou, pak slijte a oklepejte v utěrce (můžete použít i salátovou odstředivku).

3 Smíchejte sójovou a ústřicovou omáčku, sezamový olej a cukr. Ve woku rozpalte 2 lžíce oleje a vložte do něj na chviličku zázvor, aby ovoněl olej. Pak vložte salát a nasekaný česnek a míchejte, aby se salát obalil olejem. Po chvilce nahrňte salát do středu pánve (díky tomu se budou rozpalovat stěny woku) a přelijte přes něj omáčku. Zamíchejte obsahem pánve tak, aby salát zavadl a opekl se, ale zůstal stále křupavý. Celý proces vaření trvá asi 2 minuty. Rozdělte stir fry na talíře a na každý přidejte pár plátků tofu.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2020/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit magazín

  • Tipy a triky

Tipy a triky, jak připravit nejlepší lasagne

Lasagne jsou těstoviny ve tvaru tenkých obdélníkových plátů, podle nichž získal jméno celosvětově oblíbený pokrm, jehož kořeny leží v italské Neapoli. Kvalita surovin je alfou a omegou chuti všech jídel, u lasagní to však platí dvojnásob....
  • Novinky a zajímavosti

Co jíst v červenci – prázdniny ve znamení letního ovoce

Léto je obdobím hojnosti. Vše zraje, na záhrádce při obhlížení úrody jen srdce plesá a na trzích nám ze vší té pestrobarevné krásy oči přecházejí. Jahody, borůvky, maliny a další ovoce nikdy nechutnají tak dobře jako právě o prázninách....
  • Tipy a triky

Čas malin přezrálých

Maliny jsou bezesporu symbolem léta. Pokud vám právě teď dozrávají na zahrádce, vrhněte se na zpracování úrody. Jenže… už vám došly nápady nevíte, co s nimi dál? Máme pro vás pár tipů. ...
  • Novinky a zajímavosti

Dáte si whiskey nebo whisky?

Že v tom není žádný rozdíl? Omyl. Skotové a Irové vědí nejlépe, jak velký rozdíl mezi whiskey a whisky je. Až si příště budete v restauraci tento zlatavý alkoholický nápoj objednávat, dobře si rozmyslete, co skutečně chcete. ...
  • Novinky a zajímavosti

Báječné borůvky – ovoce plné zdraví

Jestli letos borůvky rostou, vám v článku sice neprozradíme. (A naše tajná místa, kam na ně chodíme, si také necháme pro sebe.) Ale zato vám řekneme, na co jsou borůvky dobré, proč je jíst, čím prospívají našemu zdraví nebo jaký je rozdíl...
Komerční sdělení
  • Koktejl

TOHLE JE IN…stantní káva!

FRUITY VELVET SMOOTHIE Potřebujete jen: 2 lžičky instantní kávy Jacobs Velvet; 200 ml (sójového) mléka; 2 cl ovocného sirupu (jahoda/malina/mango); led. Šejkr naplňte do poloviny ledem, přidejte dvě lžičky instantní kávy Jacobs Velvet,...

Obchod Apetit